Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ono dneska moc osvícenejch monarchů neni,jeden si na to hraje na hradě a Bureš čeka na svou příležitost zhodnotit vklad do ropných polí řepky ve stylu STB.Tak ona ta proklínana demokracie ma svoje výhody,ne že by se něco změnilo rapidně ,ale po těhle volbach dost modrejch strak procitlo a volební vysledek pod 5% je možný ač se zdal před lety uplně nemožný.Hlavně aby tyhle kauzy nepsal někdo v Moskvě či v kancelaří ANO.
  • PO 25 letech likvidace státu a hádání se jednoznačně přikláním ke slovům "Lepší osvícený monarcha, než bordel v demokracii" Lucius Annaeus Seneca (4 př. n. l.)
    • vanhorne
      "Lepší osvícený monarcha, než bordel v demokracii"
      Podle jakych pravidel a hodnot se ta vyse nebo stupen Osvicenosti urci? Za casu Senecy na to meli urcite jiny meter, mozna daleko delsi nez ten, ktery k mereni pouziva dnesni lidska spolecnost. Tenkrat pravdepodobne kladli duraz na takove lidske hodnoty, kterymi dnes prave ti lide, kteri by je meli dodrzovat pohrdaji.Pro takove jedince Osvicenost znamena, ze cim vyse vysplhaji na spolecenskem zebriku, tim blize jsou slunci a svetlu, ergo jsou Osviceni.Ted jen kde hledat a najit toho praveho monarchu, ubytovani by pro neho bylo, ale najit ho by mohl byt problem.Tezke hledat jehlu ve stodole plne slamy i s magnetem by to mohla byt Sysipharna.
  • DEMOKRACII JSEM SI KDYSI DÁVNO PŘEDSTAVOVAL JINAK.To co nám tady domluvil v 1989 sobě a nám Havel s komouši a k "dokonalosti" dovedl Klaus se svými pohůnky snad má k demokracii ještě kousek cesty.
  • Pane Fér, nepřipadá Vám nefér přirovnávat nevládní organizaci k nacistům, jakkoli se omlouváte, že to vlastně neděláte?? Nevím, v čím zájmu podle Vás pracuje Rekonstrukce státu, ale zato jsem si po 26 letech jist, že naši "zákonní zástupci" nepracují ve prospěch občanů této republiky, ale mnohem spíše především ve prospěch vlastní...
    • vanhorne
      "ale mnohem spíše především ve prospěch vlastní..."
      To nemuze byt prece pravda, jedna se o nejaky omyl. Vzdyt jsou to lide o jejichz integrite by nemel nikdo pochybovat, to oni o sobe radi tvrdi. Nez je takova osoba uvedena do tak vysokeho uradu, sklada prece slib ve kterem prisaha na svou cest, ze bude pracovat v nejlepsim zajmu statu a jeho obcanu. Jakmile svuj slib porusi stava se krivopriseznikem a to je prece trestny cin. Dale take maji tu svoji immunity, to znamena, ze by meli byt immunni proti ruznym lidskym nerestem a pokusenim, jako je zapometlivost ktera muze zpusobit, ze clovek v roztrzitosti strci neco do kapsy a pak na to uplne zapomene.Nekde musi byt chyba
    • Já s vámi souhlasím. Průhledné a zveřejněné smlouvy jsou v zájmu všech slušných lidí. Proti jsou jenom ti, kteří ze stávajícího stavu mají prospěch (provize), prostě ZLODĚJI. A můžou to do zblbnutí okecávat jak chtějí. Jestli ten zákon neschválí, nikdo jim to už neodpáře. *1*
  • "V demokracii se přitom "odtemňování" provádí politickou soutěží, nikoliv nátlakovými metodami a agresivním marketingem." Dotaz na autora článku : Jde o informaci pro nás "nevědomé občany" (blbce), nebo o příkaz pro případné "odtemňovače"?
  • Nevím co se pisateli článku nelíbí. Chce snad zakázat demonstrace? To máme přijít každé 4 roky k volbám a jinak držet hubu? Každá demonstrace je určitý nátlak skupiny lidí.
    A že by někdo šikanoval chudáka Bendu? To myslíte vážně?
    *14*
    Chtít po poslancích aby splnili to co před volbami slibovali je taky šikana?
  • Nějak mi uniká komu vlastně pisatel článku slouží? *16* *1*
    • Mně je to jasné - těm, kteří nechtějí aby se průhledně uzavíraly smlouvy placené z veřejných rozpočtů, tj. těm kteří kradou a chtějí spokojeně krást i nadále. A proto je třeba řvát, že je ohrožena DEMOKRACIE! *1*
  • jo země kde už se nemůže ani svobodně psát o romech to je to krásné ČR.
    • vanhorne
      "se nemůže ani svobodně psát o romech"
      O ktere se jedna o ty kteri vam vladnou?
  • Poslanci "do zblbnutí debatují", to je přece právě to, co od poslanců v demokracii očekáváme.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Neznám hnutí "Rekonstrukce státu" ani se o ně nezajímám. Ovšem jako občan tohoto státu očekávám že poslanci mnou placení budou mnou kontrolovatelní a mně odpovědní. TO JE PRÁVĚ DEMOKRACIE, VLÁDA LIDU VLÁDA OBČANA.

    Jen hlupák nechá o svém životě svobodě a majetku nekontrolovaně rozhodovat pochybné zkorumpované anonymní existence. Demokracie znamená vláda Lidu. Tedy já Občan musím vládnout kontrolovat rozhodovat (a nebýt jen dojnou krávou pro tlupu zlodějů a zkorumpovanců)

    CO JE TO VLASTNĚ DEMOKRACIE????? http://obcanskyparlament.webnode.cz/vynosy-a-prohlaseni/

    Pokud má někdo nesvéprávný potřebu aby o něm a za něj rozhodoval nějaký diktátor nebo nějaká sekta anonymních zlatokopů s imunitou, v pořádku, má nato právo vzdát se své svobody a já to respektuji. Avšak ať ten dotyčný otrok nevnucuje své lokajství a své pány mně SVOBODNÉMU SVÉPRÁVNÉMU ČLOVĚKU. Já mu také nevnucuji násilím své představy......
    • vanhorne
      " TO JE PRÁVĚ DEMOKRACIE, VLÁDA LIDU VLÁDA OBČANA."
      Kdyby se lide vice zajimali o Ustavu co v ni ohledne te vlady je, bylo by lip.
      Podle vasi Ustavy vsechno co vase vlada ma, je jenom mandat ktery jste vy obcane dali, vami vybranym delegatum aby za vas ve VASEM zajmu a prospech hospodarili. Co je delegat urcite kazdy vi, ze je to jen vas zastupce. Ale kazdy regime i ten nejdemokratictejsi vede tichy a neviditelny boj se svymi obcany o moc. Je to prirozene, rika se prece cim vic tim lip. Obcane kteri si svoje i predky vybojavana prava a svobody nehlidaji o ne pomalounku polehounku prichazi, svoboda a prava se musi hlidat vice nez panna si hlida sve panenstvi. Bez panenstvi se zit da vesele dal. Bez svobody, jaky je to zivot? Dneska vas vlada o neco pripravi, lide si reknou to je jenom mala prkotina to nic, ale stokrat nic take umorilo osla. Ze se dnes citite svobodni neznamena, ze to tak bude i zitra, jestli si nebudete poradne hlidat aspon to co vam jeste zustalo. Politici se chovaji jako ohen, ktery kdyz se hlida je dobry a nezbytny sluha, ale beda kdyz se neuhlida a stane se z neho nelitostny pan!
  • Někteří lidé si prostě občas pletou demokracii s anarchií, která pak obyčejně přináší spíše chaos, než řád a pořádek i těm ostatním..Je třeba však chápat tyto signály a "nakakanost"od občanů taky i tak, že politici skutečně dělají často to samé tzn. jak blázni na dvorku a hokynáři na tržišti s tím, že opravdu dávají hodně svým voličům i opačné signály.., že je berou jen jako občasný doplněk k "volbám" a obyčejný šunt co má jen držet hubu, platit a poslouchat.. občané to samozřejmě vnímají, jako prasárnu vůči nim, rupají jim nervy a tohle je bohužel výsledek a to je ještě ta hodně mírná forma "odporu" od občanů..Až by se někdy nedej Bože zvedla tzv. lůza ulic, pak by teprve bylo zle a to ve všem..!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit