Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    To je mi novinka, v Polsku maj vepřový krávy?

  • Skončily kontroly (plošné) polského hovězího? Kuřecího ne?

    No, to nás potěš Pán Bůh nebo Marx - dle gusta.

    Proč naši chovatelé zavírají chovy hovězího dobytka, kuřat a vepříny?

    Aby se sem mohl vozit odpad  a nakažené maso z Polska? Někdo je za to přeci zodpovědný!!

    Raděj narveme 50 miliard do hraček pro Volkstrum než do zdravých potravin?

    To jsou mi podivné priority vážené hnutí ANO a ČSSD. 

  • Ilustrační foto - vepřové maso.

    Hnijící krávy ? 

    Psát články musí být tak jednoduché, žádná zodpovědnost, zpětná kontrola, natož nějaké znalosti. Pisálek nemusí nic nastudovat. Stačí splnit počet znaků ? Zadání z vyšších pozic? Možná bych křivdil, ten titulek pak vyšvihne někdo jiný ?

    Už roky to vypadá na cílenou kampaň proti hovězímu. Jezme jen kuřecí ! Narostou nám prsa nebo brka ? 

    Zítra si udělám tatarák - z hovězího !

  • to je kapitalismus = podnikání ,minimální náklady maximální zisk, odpad prodáván jako potraviny, zločineckým režimem je to umožněno .......svoboda prodávat odpad podnikatelského zločince má přednost před zdravím ostatních občanů, 

    Na slovenských jatkách se porážely hnijící a pošlé krávy 25. března 2019 ČTK

    Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/252839-na-slovenskych-jatkach-se-porazely-hnijici-a-posle-kravy/

    • Z odkazovaného článku: "Češi vzhledem ke kvalitě a ceně léta rádi kupují polské potraviny. Avšak tato země se dávno snaží zvětšit vlastní zemědělskou výrobu. Možná právě proto se nás snaží vytlačit z trhu..." uvedl počátkem března polský ministr Jan Krzysztof Ardanowski.

      Pan ministr zřejmě přebral při osobních kontrolách českého piva, nebo záměrně lže. Zemědělská výroba v ČR dlouhodobě klesá a pokud se někteří Češi o něco snaží, tak o zastavení poklesu. Právě Polsko cíleně vytlačuje české produkty z trhu, protože jeho vývoz je silně ovlivněn protiruskými sankcemi. Levnou výrobu udržuje i za cenu obcházení nebo nedodržování hygienických směrnic. 

      Cituji: Předseda Agrární komory ČR Jan Veleba: „Život nám komplikují polští zemědělci. Díky výjimce, kterou si vyjednali u Evropské unie, mohou používat zastaralé postupy a metody chovu. Ty jsou samozřejmě mnohem levnější než moderní.“ Hlavní rozdíl ve výrobním postupu spočívá v konečné úpravě masa. „Nás předpisy nutí vychladit maso proudem mrazivého vzduchu, zatímco Poláci díky výjimce chladí kuřata ponořením do studené vody.“ Takto upravené kuře je sice levnější, ale postup chlazení se podepíše na kvalitě jeho masa. „Obsahuje více vody než kuře chlazené vzduchem. Navíc jsme laboratorně potvrdili, že v takovém kuřeti jsou zárodky bakterie salmonely..." 

      Zdroj: https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/moravske-drubezarny-drti-polska-konkurence20110415.html

      • josef.chmela

        Vývoz levnějších polských zemědělských produktů je hlavně ovlivněn vyššími dotacemi ze strany EU, které si vyjednali Poláci lépe než my. Všechny dotace v celé EU pouze křiví trh a pokud se dotace nezruší v celé EU, nikdy to nebude lepší. Anebo zrušit celou EU - to by bylo také řešení. Terorista z USA na nic jiného nečeká.

  • tak ste nás jako uchlácholili a jede se dál.

    byznys je byznys.

    až vám bude zase špatně tak budete vědět že to je z jídla

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit