Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • brisuda2
    Urcite, myslim ze je to spravny krok. Vemte si kolik lidi ceka na nahradni organy a nekdy je uz pozde cekat na souhlas pozustalych, kor kdyz vhodny darce se nekdy tezko hleda a jeste k tomu ta veskera byrokracie. Lidsky zivot za to stoji . *3*
  • Asi není daleko doba, kdy odněkud vyleze nějaký orgánový Štáva, takový jako je krevně - plazmový, a rozjede svůj kšeft v pohřebních službách. Když mu to někdo náhodou zatrhne bude se soudit a daň poplatníci to 100 pro zase odserou, tak jako za multi-kulti migroše, církevní restituce, Hermanovo cikány z Let a další židotunely.
    • VAŠE INFORMACE JSOU POPLATNÉ TISKOVINÁM, KTERÉ ČTETE! O JEJICH PRAVDIVOSTI LZE S ÚSPĚCHEM POCHYBOVAT!

      Spor ČR v.s. pan Šťáva vznikl kvůli písemnému sdělení českého ministra zdravotnictví dánské firmě Novo Nordisk (v době, kdy firma Conneco a.s. se zúčastnila trendu na dodávky krevní plasmy firmě Novo Nordisk)!
      Ministr zdravotnictví České republiky totiž podepsal v dopise firmě Novo Nordisk, která jej žádala o stanovisko k možnosti prodeje krevní plasmy z České republiky (kdy krevní plasmu nabízely i jiné subjekty - m.j. Státní ústav pro kontrolu léčiv v Praze /tehdy složka Ministerstva zdravotnictví ČR/) větu, že

      „JE POCHYBNOST O SOLIDNOSTI FIRMY CONNECO a.s."

      TATO VĚTA SE V OFICIÁLNÍM DOKUMENTU VŮBEC NEMĚLA OBJEVIT - A BYLA, DODNES JE (jako nactiutrhání) PRAVÝM DŮVODEM ŽALOBY NA ČESKÝ STÁT.
      Dopis v roce 1992, který odstartoval kauzu Diag Human, nechtěl tehdejší ministr zdravotnictví Martin Bojar podepsat - dopis nepsal a bránil se ho i poslat. Byl mu předložen k podpisu právním oddělením Ministerstva zdravotnictví. Dánské firmě NovoNordisk tímto dopisem zpochybnil solidnost firmy Conneco a.s. - pobočky Diag Human a NovoNordisk s touto firmou pak přestal obchodovat. Z rozhodnutí arbitrů mělo tehdy Česko dát firmě Josefa Šťávy za krach obchodu s krevní plazmou téměř devět miliard korun.
      NOTE - Pan ministr Bojar se po skončení svého působení na Ministerstvu zdravotnictví panu Šťávovi omluvil a ten jeho omluvu přijal. Odškodné za nactiutrhání v řádu několika stovek tisíc ale Česko nikdy nezaplatilo, místo toho pokračovalo v předem prohraném soudním sporu - a je tam, kde je! Dluh narostl za působení jistého "Sobotky" (ČSSD) na Ministerstvu financí - ten dokonce nechal pro tento účel vytvořit finanční reservu dvou miliard Kč.
  • Snad také záleží na věku a zdravotním stavu právě zemřelého/zahynulého.

    S játry sedmdesátiletého alkoholika by to příjemce moc nevyhrál.
    • To je pravda, ani s ledvinami a jinými orgány. Snad jen rohovky z oka bych od nich odebíral - tam se ta lihovost moc neprojeví.

      V transplantologii ale jde především o mladé, relativně zdravé jedince. Pokuď možno zemřevší náhle, nejčastěji při nehodách. I když i na tomto poli dělá věda pokroky nebývalé - třeba s využitím embryí po "přerušení těhotenství" či samovolném potratu, kde nejsou takové problémy se souhlasem krevních skupin dárce a příjemce.

      Nemluvě o "pěstování" orgánů přímo ze zárodečných buněk, získaných např. z kostní dřeni příjemce - tady to sice nějaký čas trvá, ale orgán je víceméně tělu vlastní a imunitní odpověď organismu vůči němu je po transplantaci minimální.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit