Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můžete mi někdo poradit prosím, jakou vybrat krbovou vložku? Podle čeho ji vybírat a na co si při výběru dát hlavně pozor?

    • Já s manželem vybírala krbovou vložku do našeho nízkoenergetického domu, to znamená vybrat krbovou vložku, která se do takového domu opravdu hodí a je do něj přímo vyráběná. Máme krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz Vyrábí je přímo i do pasivních a nízkoenergetických domů. Krbová vložka má vyložené topeniště carconem, což je jejich patentovaný materiál, který má mnohem lepší vlastnosti než klasický šamot. S krbovou vložkou jsme velmi spokojení. 

  • Netušila jsem, že to je až tak hrozné. Na druhou stranu mě to nepřekvapuje. Můj syn je na prach hodně alergický, takže vím, jaký umí být jemný prach prevít. Právě i toto byl jeden z důvodů, proč jsme doma konečně investovali do rekuperace, která nám vzduch doma čistí. Je to fakt skvělá věc a ten rozdíl je opravdu znát.

    • No, já si myslím, že od té doby, co je běžné mít katalyzátor v autě už ta situace není až tak hrozná. Čeho se ale děsím je to, jestli se teď lidé například vrátí hromadně k topení uhlím atd. Zatím to vypadá, že to k tomu směřuje. Myslím si, že to bude pro ovzduší velká rána. 

  • Moc by mne zajímalo jemný prach co to znamená a kde se v zimě bere? Dříve nebyly žádné katalizátory u aut a žádný jemný prach nebyl. Dneska každý katalizátor zachycuje pouze hrubé částice ne jemné a pokud katalyzátor není zahřátý na provozní teplotu, tak stejně není funkční. Pouze marketingový tah kdy se živí spousta lidí s STK, který jsou naprosto zbytečný. Auta jsou dražší o cenu katu počítačů u aut a dalších zbytečností. Co nákladní auta kde lijete močovinu a jak je známo močovina je jenom dusík, tak si ještě otravujeme ovzduší dusíkem, kterého máme asi málo.
    Moc se mi líbil nedávno pořad v tv kde hovořil jeden konstruktér motorů, který říkal, že auta vyráběná před 50 lety vypouštějí stejné škodliviny jako dnešní auta a katalizátor nic neřeší. Pouze dnešní vyráběné motory jsou přesnější co se týká výroby. Dneska oleje v autech je samá chemie a tento olej auta také konzumují a vypouštějí. Dříve byly minerální oleje palmové a přírodní produkty. Později byly dělány s ropy. Minerální olej zachycoval veškeré nečistoty a tyto zůstaly v motorech aut. Dneska syntetika všechno rozloží a vypustí to výfukem do ovzduší. Že Babiš vymění pár kotlů, které stejně spalují uhlí nic neřeší, populista Babiš a jeho vláda nás tady otrávý ne jenom špatným ovzduším, ale i politikou.
  • Za starých pořádků jsme chodili demonstrovat proti znečistěnému - začouzenému ovzduší. Co dnešní studenti?
  • Ale pokud někdo z dotčených u lékaře někdy uvedl, že kouří, tak se jistě jako příčina smrti uvede kouření. To se hodí.....
  • Můj vzdálený příbuzný už roky bydlí v nejznečištěnější obci v ČR ve Věřňovicích u polských hranic a ten tvrdí, že ve dnech, kdy je tzv. inverze je přímo viditelné, jak se na obec od polských hranic valí při zemi smrduté kouřové mraky. Pokud předtím napadl nový sníh, tak během několika hodin se mění z jasně bílé barvy na našedlou. Tak znečištěný vzduch v obci nebyl ani v dobách před plynofikací, kdy všichni lidé v obci topili uhlím a uhelnými kaly, kdy továrny a elektrárny neměly žádné odsiřovací filtry, kdy auta neměla katalyzátory atd. Všichni moc dobře ví, i naši krajští a vládní představitelé, že za znečišťění ovzduší u hranic s Polskem (hlavně, kde má Polsko koncentrováno těžký průmysl), může hlavně polská strana, potom náš těžký průmysl, silniční doprava a až pak někde vzadu se na tom malým procentem podílí lokální topeniště občanů. Naše vláda, ale v řešení problémů se znečištěním ovzduší jde cestou nejmenšího odporu, buzerace občanů. V ČR byla předtím spuštěna mediální kampaň, která jako největšího znečišťovatele ovzduší označila občana s malým kotlíkem na tuhá paliva a hned to bylo vládou zneužito k prolomení domovní svobody. Na největší znečišťovatele (Poláky, velké průmyslové firmy, kamionové dopravce) si vláda netroufne, ale na obyčejného občana ano.
  • Doporučuji si všimnout v grafu polska které má druhé největší znečištění prachem. Proto je severní Morava tak špatně na tom. Jen v prosinci 2016 70 x překročení limitů polétavého prachu. Ale to nikoho nezajímá , Pražáci mají jednou překročené limity a hned jsou toho plné zprávy. Co udělá vláda proto aby to bylo lepší???? *13*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit