Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale my už žádnou vodu přeci dávno nevlastníme! Už to není statek volný, jak nás učili ekonomové kdysi. Na OBCHOD s vodou nemáme žádný vliv. Už i studna na mém pozemku je na stavební POVOLENÍ, podobně jako čerpání z povrchových vod k zalití zahrady. Takže kdo (náš úředník) a komu (cizokrajnému oligarchovi) povoluje vodu balit, že? Podzemní zásoby všeho patří státu a nám ji do vodovodů a kohoutků milostivě přivádí Veolia & dcery (dokud platíte), Vrchol sprosťáctví bylo moje nucené vytěsnění z VAKu, coby malého akcionáře - tzv. "dobrovolný" odkup akcií za pár korun, protože by byly bez náhrady a zcela legálně zrušeny. Prostě krádež, ani ne zestátnění. Podobně moji předci taky "darovali" svoje aktiva Říši a Státu. Fuj. Navíc zaplatíme stočné a to i za dešťovou, pokud jde z našeho pozemku do kanálu. A pozor, dešťová voda ze vzduchu vychytává prach a plyny, takže už dávno není destilovaná ani užitková, ale klasifikuje se jako odpadní!
  • Jsem přesvědčen, že voda použitá k pití je zlomkem z množství vody používané k očistě, splachování a hlavně v průmyslové a zemědělské výrobě.
    Z tohoto důvodu mně přijde článek úsměvný.
    Úplně něco jiného jsou samozřejmě obaly - nevratné PETky
  • Tak od doby, kdy jsem zjistil, že v Maďarsku se stále vyrábí klasická sifonová láhev - již nekoupím ani jednu balenou vodu. A to ani ochucenou - tu si doma lehce ze sifonu vyrobím sám. Navíc vím čím si ji dochutím. Nehodlám zde dělat reklamu některému z výrobců kvalitních ovocných sirupů apod. Ty si každý může najít sám.
    On i ten "sodovýrobník", který prodávají za neskutečně drahý peníz je jen marketing.
  • PETka je pořád jen polyethylen. Při stárnutí polyethylenu a to už od začátku uvedení do oběhu se z materiálu uvolňuje acetaldehyd a oxid antimonitý. A protože PET není na slunci stálý a degraduje (není UV odolný) tak prostě degraduje rychleji a tím rychleji uvolňuje i výše uvedené sviňstvo do obsahu lahve. O DDT se taky dřív prohlašovalo, že je to naprosto neškodný insekticid, co hubí jen určené škůdce, stejně jako o Roundupu, že je to naprosto neškodný a v přírodě odbouratelný herbicid. Kde je pravda a co tyhle chemikálie způsobují a jak se v přírodě a organismech usazují už se dnes ví, a s petkama to za pár let bude podobné. Na zdraví lidí se dnes nehledí, o to se rády postarají farmaceutické firmy. *3* Jde jen o prachy, tak jako všude.
  • Článek čtivý leč plný polopravd.
    Jakost vody ve vodovodu není vždy taková jaká by měla být zejména na slepých ramenech vodovodů a instalací. O dávkování chloru nemluvě a obsahy minerálů či pevných částic raději ani nevzpomínat. Toliko ke kvalitě vody s kohoutku.
    Jakost vody v lahvích bude asi o dost kontrolovanější. Je to spodní voda s pramenů nikoli povrchová z řeky. Hormony v ní jistě nenajdete. Spotřeba vody s petky ve finále má být vyšší než s kohoutku.... Nezlobte se na mne ale hrnek umyju opláchnu usuším a před napuštěním vody znovu opláchnu aby byl chladnější ze stejného důvodu vodu odpouštím. Neřekl bych že stočení do petky je na tom hůř ze spotřebou. Nehledě k tomu že se většinou pije přímo s petky.
    Co se týče PET lahve. Byli jsme na tom s 97% vytříděných lahví nejlépe s celé EU. V pořádkumilovném Německu z důvodu netřídění museli na petky uvalit zálohování.
    • Příspěvek plný polopravd ze slepých ramen se voda opravdu nestáčí,u nás se voda PLOŠNĚ nechlorujen, není pravda,že je každá voda v PETU z pramene např Bonaqa je prostě stočená z kohoutku atd.Můžeme, ale hovořit o fosfátech z mycích prostředků ty jsou ovšem všude a žádná čistička je neodfiltruje.Co bylo řečeno o uvolňování svinstev z petek je pravda.
  • Za komoušů se brali vzorky i ze slavné Ruské vodky než šla do hospod,nebo obchodů.Za vodu
    se platilo min.poplatek,za elektřinu jak by smet, poplatek za bydlení byl směšný.Osmi členná rodina jsme platili za shora uvedené celkem 70,-Kč vč.náj./1. všechno bylo všech,nikomu nic
    nechybělo. Dnes se zúčastňuji dražeb, dražím nem. věci, příklad: RD v hodnotě 1.200 000,-
    vydražím za 300-420 tisíc,jen díky tomu,že majitel nezaplatil O2 Fa.za 3200,-Kč půjčil si od
    banky 100. 000,-Kč a vydraží se to za shora uvedenou směšnou cenu!! Jinak doma piji: kofolu ředěnou vodou,rád piji Plzeň,nebo vinný střik s tonikem čer.s coca.Jen kecáme a
    neumíme se semknout a něco udělat. Přeji všem mnoho úspěchů,Mirek Berčí Nerátky.
  • "Slunce či vedro, jimž jsou balené vody vystaveny po delší dobu, můžou spustit chemické reakce, které z vody udělají prakticky jed."

    Nesmysl. Ve stejných plastových lahvích se prodává i voda kojenecká. Existují přísné předpisy na nezávadnost obalového materiálu a PET je léty prověřený a zdravotně nezávadný materiál. Tyhle nesmysly šíří nejrůznější ekopomatenci kteří aby se nedotkli přírody tak radši ublíží lidem.

    Naopak voda z PET lahve je vyráběna čistým, moderním výrobním procesem a prochází pravidelnými kontrolami a nehrozí tak jako u vody přenášené desetiletí starými ztrouchnivělými vodovodními trubkami infekce po cestě k vám nejrůznějšími choroboplodnými zárodky jako se to zrovna nedávno stalo v jedné Pražské čtvrti. Já piju jedině vodu kojeneckou v PET lahvi protože na tu jsou kladeny ty nejvyšší nároky co se kvality týká. Jo, něco málo to stojí (10-20Kč/den), ale kdo se snaží šetřit na svém zdraví, neušetří.
  • pepan.valek
    Nojo. Ovšem jak voda z vodovodu, tak balená se stala bohužel výnosným kšeftem, navíc požehnaným naším státem. Kdo kdy v historii slyšel,m aby se za vodu platilo (tedy tu v Evropě). A zpitmělí lidé platí a platí a vykukům kynou kšefty. JAK TO ŽE NEEXISTUJE ZÁKON, KTERÝ BY JASNĚ ŘEKL, ŽE VODA JAKO ZÁKLADNÍ ŽIVOTNÍ NUTNOST JE ZDARMA A NESMÍ BÝR ÚČTOVÁNA ČI PRODÁVÁNA. To budeme za pár roků platit i za vzduch a dýchání???
    • Tak samozřejmě, na to se všechny státy těší. V momentě, kdy budeme muset dýchat přes filtr, dostanede do masky zároveň měřič spotřeby a občánku cáluj! *1* *1* *1*
  • Doma piju vodu z vodovodu a nebojím se, že tím přispívám k suchu. Dokud se voda průmyslově nezpracuje - nerozloží, či se nestane sloučeninou něčeho jiného, je stále zapojená v koloběhu vody v přírodě. A přijďte si ochutnat vodu k nám do práce a vemte si sebou zdravotníky. Za balenou by jste tam zaplatili rádi.
  • Divím se, že páni ekologové Zakazují co by přírodě neuškodilo. Je zajímavé, že nedělají problémy s plastovými lahvemi. Dříve se lahve vracely a bylo to hygieničtější a méně zdravotně závadné. Bylo to za těch hnusných komančů. Za nich se dělali věci, co se dnes již nedělají. Např. potraviny a pití, ne ta chemická směs co je nám dnes vnucována a která nám dává hlavně rakovinu. Na potravinách a nápojích by měli být také nálepky, že škodí zdraví. Stejně jako na cigaretách. Jenže to by se některým podnikatelům nelíbilo, a tak nás pomalu zabíjejí těmi svými jedy. Že pane Babiš a spol. Hezký den.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit