Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Dlouho jsem fanouškem skupiny BKS (blíže: http://artalk.cz/2012/02/15/b-k-s-jsou-konspiratory-uplne-vseho/ ) a netušil jsem že pod jednou z masek se skrývá sám pan inženýr ekonomie a certifikovaný Nejlepší Ministr Financí.

    Bravo, bravo, bravo!

    (Znalci jistě vědí, kterou část tvorby z raných devadesátých let mám na mysli.)

  • Kalouskovi vadí PLÁN DEFICITU (nikoli skutečný deficit) státního rozpočtu 40 miliard Kč.

    A že mu tak nevadilo, že on sám  Ing. M. Kalousek - jako ministr financí v r. 2009 vyrobil deficit státního rozpočtu -192,4 miliardy Kč. ............................ Má tedy jediné právo - mlčet. 

    Byl to právě současný premiér -  ing. Andrej Babiš - který jako ministr financí v minulé vládě dokázal jako první otočit onen nepříznivý vývoj státního rozpočtu České republiky za působení Kalouska - dokonce do kladných čísel, 

    kdy ing. Andrej BABIŠ v r.2016 jako ministr financí docílil PŘEBYTKU ROZPOČTU +61,8 miliard Kč! A propos - v loňském roce (2017) byl plánován deficit -60 miliard Kč - skutečný byl pouze -6,2 miliard Kč! 

    A letos - hospodaření státu skončilo ke konci července 2018 v přebytku 16,6 miliardy korun.

    Ing. Kalousek i řada přispivatelů do zdejší diskuse zřejmě tyto skutečnosti neznají (spíše nechtějí znát) a blekotá, co blekotá!

    A je lépe naplánovat deficit - a mít zejištěné finanční zdroje - než opakovat trapnou situaci z onoho roku 2009, kdy stát si musel půjčovat od bank za velmi nevýhodných podmínek - protože ing Kalousek rozpočtová pravidla nedodržel!




  • Hnutí ANo se během pár let přetvořilo z pravicové strany na stranu komunistickou. Rozdávat všem , ať to naše děti zaplatí! V příštích volbách už nebude rozdávat z čeho, tak ANO zmizí z politické mapy ČR. Všeci kradnú, zdroje sú....Bureš by měl ze svých nakradených peněz sanovat rozpočet ČR, ožralý Zeman na Hradě určitě nebude pořád a Burešovi hrozí basa.
    • nevidím to tak

      • ... a máte svatou pravdu!

    • vanhorne

      Burešovi hrozí basa."

      Tomu to ten jeho cifernik vubec nerozhaze. Jen si vsimni tech clanku at uz v novinach nebo na internetu. Zacinaji vsechny stejne: Hrozi mu, ji, jim nekdy 5 az 10 jindy je to vice uz jsem videl i 20, ale porad jsou to jen plane a ubohe hrozby, nakonec je z toho vzdycky jen skromna podminka. Jediny flastr vyfasoval Rath, ktery necural s partou, na nikoho nic nevedel, nikoho nemohl utopit, proto zkorumpovany soud utopil jeho. Znama sberatelka kabelek, ktera drela jako kun a mela vetsi moc nez ten jeji smesny amant na tu si netroufli hodit ani podminku. Bures naopak jeste mozna,ziska nejakou cenu za to, jak tvrde a odhodlane bojuje s tim svym ANO-spolkem proti korupci. V Cesku je mozne i nemozne.

       

    • josef.chmela

      No jasně. Ty tomu tak rozumíš. Neposlouchal jsi náhodou ožralého Kalouska - demagoga, který se nevyzná ani v rozpočtu běžné rodiny? Tebe by měli zavřít i s Kalousem za šíření poplašné zprávy a bludů.

  • Kalousek coby ministr financí zatnul do futra státní kasy největší sekeru. Ve světle této skutečnosti hodnotím Kalouskovu kritiku rozpočtu jako nekompetentní, demagogickou a účelovou.
  • Vy se z té volební trosky - Kalouska jednou poděláte, kavárnícia dobrotrusové 😀

    Víte jak dopadly volby, jo? 😀😀

    • Drzost opozičních politiků vzhledem k jejich konání je nekonečná.
      • Newsletter ČSSD, Praha, 4.ledna 2010 :"ČSSD je velmi znepokojena schodkem
        státního rozpočtu za rok 2009 ve výši 192,2 mld. Kč (reálně 223,9 mld.
        Kč), který je nejvyšší od roku 1989. Jednoznačnou
        zodpovědnost za tento stav nese jak bývalý ministr financí Miroslav
        Kalousek, který tento rozpočet sestavil, tak i Topolánkova vláda, která
        jej navrhla a v neposlední řadě také ti koaliční poslanci, kteří jej ve
        sněmovně schválili. Zodpovědnost nesou pánové Topolánek a Kalousek i
        kvůli tomu, že od počátku ignorovali varovné signály blížící se
        hospodářské krize. Byli to právě oni dva, kteří mluvili o České
        republice jako o ostrůvku stability a občanům tvrdili, že česku krize
        nehrozí. Sestavili rozpočet s předpokladem pětiprocentního růstu, ale
        realitou byl pětiprocentní pokles. Sociální demokracii, která od počátku
        před krizí varovala, pánové Topolánek a Kalousek označili dokonce za
        šiřitele poplašné zprávy."

        • vanhorne

          " jako o ostrůvku stability"

          Hovoril Venca Klaun, Topolanek nemel na to " testicles".

  • Cituji:"Byl by to dobrý rozpočet, kdyby za rok přišel konec světa," prohlásil předseda klubu TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek."

    Přesně!

    Podle praktické činnosti páně Kalouskovy nesmí schodek klesnout pod 150 miliard.

    ČT1, Praha, 2009 - Schodek rozpočtu lze letos i příští rok udržet s
    deficitem do 150 miliard korun. V diskusním pořadu České televize
    Otázky Václava Moravce to prohlásil ministr financí Miroslav Kalousek.

  • dzixy
    A už zase Kalousek😯.  Zřejmě nikdy nepřizná své "úspěchy" vládních rozpočtů ve vládách, kde působil. Má velký podíl s tehdejší pravici, socialisty a lidovci, že státní dluh se prohloubil a další vlády budou mít hodně práce jej snižovat na přijatelnou míru. Jeho rozumy, které rozdává jako diplomovaný chemik jsou opravdu "kvalifikované", jako názory celé TOPky. Z pravice lze o rozpočtu diskutovat pouze s ODS, ale i to o omezených tématech. Jinak nic, co by stálo za řeč současné vládě. A také "porcování medvěda" zřejmě bude bez větších úspěchů, protože rozpočet bral v úvahu to nejnutnější, co musí stát zabezpečit a vytvářet. Nemít tak velké dluhy způsobené někdejšími vládními stranami, bylo by více co rozdávat. Ještě jednu stranu možno brát k diskuzi, a to pouze u výdajů většiny, jak řekl Okamura, pijavic - neziskovek a nepřizpůsobivých. S tím by měl souhlasit, kromě "rozmarně obdarovaných" skoro každý.
  • Cituji:"Debata se nese v duchu kritiky opozice."

    Zajímavé.

    Kdo, jakou a proč oposici kritisuje? V článku o tom napsáno ničeho není.

    Půjdu se projít přes most Karla do ulice Paříže.

  • josef.chmela

    Dnes už o nic nejde. Vše podstatné je už schváleno. Opozice, tzv. demokratického bloku, se potřebuje pouze zviditelnit a vyštěkat. Psi štěkají a karavana jde dál. Před vánocemi je přece třeba se zasmát blbému Kalouskovi, naivním a hloupým Pirátům a bezvýznamným poslancům ze STAN.

    Přeji všem hezké svátky.

  • Debata se nese v duchu kritiky opozice?!? Kdo by to řekl? V jakém duchu by se asi měla nést? Od toho přeci opozice je.

    Vyštěká se, exhibují před kamerami a koalice si schválí svoje.

    Tak je to přeci vždycky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit