Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To bude rána: Evropská komise vystavila České republice předběžný účet.
    Za špatné čerpání dotací dostanou Češi pokutu ve výši cca miliardy eur. Tato částka se ještě zvýší. Přesnou výši pokut ale ministerstva ani Evropská komise nechtějí uvést a média musí vycházet pouze z neoficiálních informací ... Sankci ve výši pětadvaceti miliard korun dostanou čtyři dotační programy. Téměř dvacet miliard nebude proplaceno programům Doprava a Životní prostředí, dalších 3,4 připadá na regionální programy.
    O dvě miliardy přijde i program Podnikání a inovace za pochybný systém podnikatelských podpor, které vyplácí Českomoravská záruční a rozvojová banka. Jen v neproplacených dotacích na dopravní a ekologické stavby i za program Severozápad přijde Česko celkem o 20 miliard.O zmíněné částky se zvýší deficit státního rozpočtu, případně rozpočty Ústeckého a Karlovarského kraje, které spravují program Severozápad.
    Na přímý dotaz, jak přesně velkou pokutu očekávají, přesto ministerstva odmítají odpovědět. Slíbili jsme, že budeme mlčet.."Na vaše dotazy nemůžeme odpovědět, protože se jedná o informace, které Evropská komise považuje za důvěrné a žádá, aby s nimi bylo takto zacházeno," reagoval mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob na otázku, jak velké sankce budou v jednotlivých programech.Připustil ovšem, že ministerstvo financí, které dohlíží na čerpání všech evropských dotací, disponuje tzv. "předběžnými zprávami" z auditů, které ve zmíněných programech proběhly v několika posledních měsících. "Obsahují předběžné nálezy, závěry a doporučení auditorů Evropské komise, nesmí ale být předány osobám, kterých se audit netýkal," doplnil Jakob.
    Audity, které navrhují konkrétní pokuty, mají k dispozici také ministerstva dopravy, životního prostředí a průmyslu. Jejich mluvčí je však shodně odmítají komentovat. "Jednou z podmínek Evropské komise bylo, že je materiál důvěrný ....! Zdrženlivost zachovala i Evropská komise. Mluvčí jejího českého zastoupení Martin Stašek si vyžádal na výčet jednotlivých pokut víc času. Sdílnější byla Marcela Klíchová z řídící rady programu Severozápad. Nepotvrdila celkovou sankci 3,4 miliardy korun, potvrdila ale vzorec, podle kterého se pokuta vypočítala. Všechny projekty schválené do konce srpna budou plošně postiženy desetiprocentní sankcí, další sankce ve výši 11,2 procenta postihne projekty, které už byly řídící radou proplaceny.
    O další miliardy přijde i školství. Evropská komise udělí ještě další pokuty. Několik miliard korun nebude proplaceno ministerstvu školství, které dostalo konečnou auditní zprávu na program Vzdělávání pro konkurenceschopnost už v červenci.
    • My žádné EU peníze nechceme, Ale také nechceme platit blahobyt úředníků v EU
  • Obrázek jak si loupežníci dělí lup. *1*
  • Co si lidé zvolili do Sněmovny za politický dobytek ukazuje,že když se hlasuje o rozpočtu na příští rok ,tak každý čtvrtý poslanec chybí.Pro výplatu si přijít,to nezapomene ani jeden.Chce to toto stádo politických lumpů smést tvrdou revolucí.
  • Když s tím opozice nesouhlasí, tak to bude dobrej rozpočet.
    • Teda takovou hovadinu napsat. Jseš po flámu? nebo jsi blb od narození? *1* *1* *1*
      • Vidím v tom trochu ironie(možná hodně) *1*
        Je sranda ta demokracie,Zvolíš si zástupce a ten pak prosadí úplně něco jiného než jsi chtěl.V obchodáku taky zaplatíš rohlík a dostaneš k tomu foták.Jsem rád že jsem se toho dožil. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit