Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane Nečasi, podpis amnestie není politickým aktem, ani příznakem Vašeho osobního názoru, ale aktem právním, kde Vy svým podpisem pouze ztvrzujete stanovisko vlády k dané věci.
  • Pan Klaus je nevinen, vinen je Nečas. Za mříže patří.
  • Nečas je všeho vinen, neprojednal amnestii s vládou. Je to zneužití pravomoci, udělal tu škodu a měl by být postaven před soud.
  • Ať je to dobře nebo špatně, je něco prohnilýho v tomhle státě. Vládne tu ústava, anebo soudy a páni soudcové?
    President jmenuje soudce, ale odvolat je nesmí. Podle ústavy má nárok na amnestii, soud ji zruší. (Předesílám, že neznám odůvodnění z pohledu ústavy). Jak vidno, hádáme se tu všichni o hlavu státu, Ta je teda z tohohto pohledu jenom dobře placená figurka bez moci, i když národem volenej president by jakouž takouž pravomoc měl mít,(jako je to jinde), jinak sou to vyhozený peníze.......
  • République Tchéque? Prezident nebo rošťák? Monsieur Klaus asi to první a zkorumpovaný k tomu.
  • Já také měl na mysli, že by tam měl jít sedět Klaus i současná vláda (včetně pana "knížete", který hned 1. 1. prohlásil, že je to dobře a pak to začal měnit)... *10*
  • Jestli zruší amnestii, jsem zvědavý, jak přemluví všechny propuštěné, aby se vrátili zpět do kriminálu? V opačném případě by si tam místo nich měli jít sednout ti, kteří to schválili a podepsali! *6*
    • No právě, protože část těch "obyčejných" případů co byli propuštěni, skutečně nemohou za to, že je to i kvůli větším gaunerům a normálně i legálně se tedy na ně musí opravdu amnestie vztahovat, jinak by to byl fakt problém ve sporu se zákony, ústavou a právem celkově. To že se účelově do toho fikaně zamíchali ti co byli vlastně cílem této amnestie je už věc jiná..
    • Jen neboj, většina se tam dříve či později vrátí.

      Máš pravdu, Klaus je psychopat a gauner. Ale kdyby to jeho pudlík Nečas nepodepsal, žádná amnestie by nebyla.
  • No nejsem přímo doktor práv se znalostí všeho možného.. ,ale myslím si, že v současném stavu věcí už to jako celek určitě zrušit normálně nejde a navíc, kdo by to jako znovu měl podepsat a za koho i vlastně vůči komu a v čí prospěch či neprospěch? Protože tohohle by se logicky jako kšeftu chopili právníci a bylo by to určitě na dost dlouho a mnoho z toho by se tím záměrně tak dokonale zamotalo i odkládalo, že by byli nakonec někteří soudci rádi za to, že by některé případy museli mezitím odložit na neurčito, bez možnosti prokázat zcela jasnou vinu či nevinu..
  • Již jsem několikrát zde psal. Občané této země tzv. cinkáním klíči umožnili, aby se moci uchopili diletanti. A jak to dopadlo, je patrné již více jak dvacet roků. Nejsmutnější je, že to občané neumějí přeměnit v to, co si mysleli, že tady po převratu bude. A dokonce nyní celá polovina národa se hlásí k feudálům a popírají češství!
    • tak mi vysvětlete jak je možné, že demokracie dobře funguje v západní evropě? naši politici se v ní jen neumí chovat, řešením není znovu komunismus, ale směřování k fungující demokracii, bude to trvat dlouho, bude to boj s korupcí ale je to jediná cesta
      • Demokracie nefunguje ani v západní Evropě, ani nikde jinde na světě. Ona nemůže existovat. Jakmile lidé určité rasy, národnosti vytvoří spolek, který si řekne, že je stát. Musí vypracovat určitá pravidla soužití. A zde nastává problém, normálně se mu říká, že "stát je organizované násilí" a je po demokracii. Jakmile existuje násilí v podobě armády, policie či jiné formy. Demokracie neexistuje. Může tomu kdokoliv říkat, přímá,či nepřímá. Je to pouze oblbování lidí. Pro příklad. Jiná demokracie je kapitalistická a jiná socialistická - jen tak pro představu. Určité skupině u nás, socialistická demokracie nevyhovovala, tak ji svrhli. Teď máme demokracii kapitalistickou.
      • Ono je to tím, že tam jsou OBČANÉ, kterým slovo MORÁLKA něco říká. U nás je obojího nedostatek.
  • Kdyby bylo dostatek prostředků, zažaloval bych pro vlastizradu vládu i s poslanci kteří schválili církevní restituce.
    • Takže chceš opravy a údržbu církevních památek platit ze svých daní a rovněž přispívat na činnost církve, místo aby byla soběstačná?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit