Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak kazdy sam za sebe.
    Kdyz jsme v zahranici, chovejme se tak abychom se za svoje chovani nemuseli stydet.
    Potom prijde ta odezva. OOh to je aspon chytry clovek!!!
    ? nebo blbec, prasak. Jake je narodnosti? Czech ? No jestli jsou vsichni takovi tak to to bychom tam radi zili,
    Nebo take , fuj to jsou vsichni takovi???
  • Zdravim z Ciny,
    Nadherny clanek, pod ktery bych se ihned podepsal....
    chtel jsem napsat neco vice, ale pocitac se mi restartoval, kdyz jsem chtel zpravu odeslat. Myslim ze velky bratr kontroluje obsah. Zminil jsem par zemi, jako zidovske, arabske atd. kde neni zrovna demokracie.
    Cestuji po celem svete a mohu rici, ze stejne vyrobky muzete koupit v i.zraeli, Se.oulu, Pe,kingu a Hum,polci. a v abu, dhabi.
    Jsem rocnik 66 a prozil jsem pro mne hnusnou eru verbovani do KSC, protoze mi strana umoznila studovat stredni skolu pri praci!
    Verte mi chteli jsme s mou budouci a ted stavajici manzelkou emigrovat pri zajezdu CKM ccestovni kancelar mladeze )do Francie, ale i kdyz jsme byli na miste v Olomouci pred CKM 12 h predem ( v noci se spacakama) vsechno bylo vyprodane, jenom 2 prvni cekajici dostali prislib zajezdu.
    Miluji tento cas a volny pohyb !
    Konecne muze sikovny clovek ukazat sve kvality aniz by byl prislusnikem te , nebo jine strany..
    Ucte se cizi jazyk, pracujte a necekejte, ze Vam nekdo da neco zadarmo!
    Evropska unie a vsechny dalsi obchodni vztahy mezi zememi jsou zarukou miru!
    • To je jak projev na schůzi.
  • EU jako nástroj globalizace jistě plní svou úlohu. Prvním předpokladem pro globální ovládání světa je aby lidé stratili svou národní identitu. Národní cítění nemá nic společného s nacionalismem a mělo by být zakotveno v každěm občanovi každého státu. Každý národ má své historické kořeny a jsou součástí jeho kultury a jeho tradic. Jakmile dojde ke konečné fázi globalizace a odtržení jednotlivých národů od svých historických tradic, bude velice jednoduché manipulovat s masami dle potřeb nadnárodních korporací. V čechách je problém v tom, že u dosti hrdého a ve střední Evropě ne zcela nevýznamného národa, došlo v 17. a 18. století ke značně brutální katolitaci našeho národa a pokřivení národního vědomí. To je problém se kterým se potýkáme dodnes. Ztráta důvěry ve vlastní schopnosti, neustálé spoléhání na spojenectví s někým mocnějším, vytvořilo v našich lidech zakořeněnou představu, že z toho nějak vykličkujeme a žádná špatnost ve vlastní prospěch není nic ta strašného. Tradicí se bohužel stala i neustálé zrady představitelů našeho státu ve prospěch cizích mocností za účelem vlastních výhod.Myšlenka EU jako zaruka spolupracující Evropy je jistě skvělá myšlenka, ale EU v rukou byrokratů vymýšlejících neustále nějaká pravidla, regulující život lidí bez ohledu na národní tradice a zvyklosti je v podstatě stejně násilná ideologitace, jako byla katolizace Čechů v minulých století.
    • Pokud se jedná o to spojenectví (zřejmě myšleno "ve zbrani"), tak je to historicky zaznamenáváno již od dob knížecích a nikdy se nevědělo, který spojenec před nebo během bitvy uteče, či se dokonce přidá k nepříteli.
  • eu je historicky omyl.ie to jako bolševicke rusko v roce 1917......až na vecne časy...
    • Dovolte mi nesouhlasit. Nemyslim si ze EU je na vecne casy...Myslim , ze vetsina narodu se spoji do jedne unie...brzy, nebo pozdeji.... ale tipuji to do r 2020 .Rad bych drive, ale bohuzel nemohu mluvit za i.sla.mske smysleni,,,
  • Evropa je poměrně malé území, na kterém leží spousta států, je zde mnoho jazyků a historických předsudků, využitelných v různých, volebních kampaních. Navíc zde proběhly dvě devastující světové války, jejichž odkaz se řeší doposud (každý vznáší nějaké nároky na něco vůči někomu). Vznik EU není špatná myšlenka, ale jde o to, co z toho úředníci ve věci pověření udělají a co hodlají řešit. (Např. slivovice, rum, utopenci, máslo, atd). Navíc na všechny státy není stejný metr, což zákonitě povede k postupnému rozkladu kontinentu,který je ke všemu ohrožován masovou imigrací, zejména z východu a jihu, což EU řeší poněkud alibisticky a ať jednotlivé státy udělají v této věci cokoli, je to dle EU vždycky špatně.
  • Vyborna propaganda EU...,nicmene me nepresvedcila.....a jsem pro vystoupeni z EU....pobavil me vyse prispivajici pisatel ,ktery zminoval ze mu EU dala volnost pohybu.....Dobry vtip.....,nebo jiz zapomel ,ze ikdyz jsme jiz clenstvi v EU meli,tak hranice a celnici tu existovaly stale!!!! To zajistilo az podepsani Schengenske dohody a ne EU!!!!Svycari take nejsou v EU a cestujete tam taky jen "na obcanku"..... To same je volny obchod.....to zajistuje smlouva EHS o volnem obchodu a ne EU....a jine a jine......Mozna by si meli lide nejdrive overit k cemu slouzi EU... O financnich dusledcich EU a Eura jako takoveho radeji ani nediskutovat. Nedovedu si predstavit jak by kuprikladu intervenovala CNB k "oziveni ci uzdraveni" ekonomiky,at uz byla intervence spravna, ci nikoliv, po zavedeni Eura zde.....? Staci se podivat na Recko a Kypr, Spanelsko, Portugalsko, Italii...tomu se snad neda rikat ze je to tam OK.....nebo se pletu...? ECB toho ma sama dost a sotva stoji na nohou a zachranne balicky se miji ucinkem,nebo neprinasi zadany efekt.....,ale o tom se z medii zde moc nedovime
    Takze za me EU ...NE! *3*
  • +Naprosto souhlasím s tímto pravdivým článkem.. Autor článku jasně ukázal, jak se záměrně v našich novinách mlží a karikuje stav věci v EU, což ukazuje na to, že agenti kgb nespí a stále mají v novinách své nohsledy, které podrážejí EU nohy.. Putin je prostě chorobně úchylný mocichtivý komunistický egoista, s neodolatelnou chutí vlastnit a mít své gubernie... Kdybychom jako národ byli více pravdivě informovaní o chodu EU a nemyslím články v Babišových a jiných novinách, ani zastaralá ( a poplatná době) skripta z VŠ, tak by se i počet euroskeptiků rapidně snížil.. O tom, kam nás dovedl rudý bratr z Moskvy za 40 let vývoje socialismu, ví snad každý soudný a zdravě myslící člověk. Není možné, aby takto malý stát našeho typu, bez nerostného bohatství si vyskakoval. Šlo by to, jak trefně píše autor článku v podobě českého Švýcarska, ale to bychom museli mít naši ekonomiku úplně jinak nastavenou, a ne orientovanou na těžký průmysl jako za socialismu. Švýcarsko šlo cestou jemné elektroniky, zdravého bankovního sektoru a politiky- appeasementu. Ani jedno z toho nesplňujeme, jak tedy bychom chtěli být "českým Švýcarskem"? *7* *8* *9* *13*
  • To jsou Češi! Sami sobě vládnout neumějí, vždycky byli plni obdivu k tomu z druhé strany. Vlastního člověka, byť by to s nimi myslel sebelíp, jsou schopni vyštípat, že raději odejde do ciziny. A hlavně: nedokážou držet při sobě, nedokážou táhnout za jeden špagát, jako naši velcí sousedé - Němci. Ti si nic nevyčítají, neustále se nevracejí do minulosti, aby si vyčítali, že ten byl fašista a tenhle byl zase antifašista. To jen Češi dokážou na sebe vzájemně kydat špínu a neustále se hašteřit. Vzpomeňte, jak tu už 24 let planou emoce jestli někdo byl v seznamu spolupracovníku StB (koho chtěli kompromitovat, tak na něj zavedli seznam) nebo nebyl, jestli byl komunista nebo nebyl atd. atd.
    Jsme ubohý národ v důsledku své vlastní malosti a omezenosti. Máme mezi sebou skvělé a vynikající jedince, ale jako celek už skvělí, bohužel, nejsme.
  • Děkuji mnohokrát za tak krásný článek. Konečně se někdo té fackované EU zastal. Se vším naprosto souhlasím a musím dodat ještě jednu věc. To nejkrásnější co mi EU přinesla je volnost pohybu. Bereme to dnes jako samozřejmost, ale vzpomeňte si na dobu, kdy jsme poníženě žádali o výjezdní doložku s velmi nejistým výsledkem. Jak sekretariáty tehdy vládnoucí strany na úrovni zaměstnavatele rozhodovaly, jestli můžete s rodinou vycestovat nebo ne a i když vám to razítko daly, ještě pořád jste neměli vyhráno, protože na místním pasovém oddělení VB vám to mohl kdykoliv nějaký úředník svévolně bez jakéhokoli zdůvodnění zatrhnout. A když pomineme cestování do tehdy tzv. kapitalistické ciziny a Jugoslávie, vzpomeňte si, když člověk cestoval třeba jen do spřáteleného NDR. Jak se chovali tehdejší celníci, jak se přehrabávali ve vašich zavazadlech a hledali, jestli jste si sebou náhodou nevzali něco, co byste nedejbože mohli někde tzv výhodně směnit.
    Rychle se na všechno zapomnělo. Místo toho je oblíbené jen na všechno nadávat. Proto jsou takovéto články živou vodou na ten český skepticismus. Ještě jednou díky.
    • Mám trochu jiné zkušenosti.Já jezdil do NDR několikrát ročně i na dovolenou a rád na to vzpomínám.Pouze jednou jsem měl špatnou zkušenost a to,když jsem vyjel na 1 den na nákup s dětmi.Byl to celník NDR,kterému jsem se znelíbil a odstavil mě na cca 20 min.a proklepával mi auto.Na můj dotaz německy co si přeje,znejistěl a byl jsem propuštěn.Co se týká cestování na Západ,tak z důvodu příbuzných jsem mohl jet každé tři roky do Jugoslávie a Rakouska každý rok na pozvání za směšné kapesné v hodnotě 5 US dolaru.Rozhodně EU mi volnost pohybu nepřinesla,ale až Schengenská dohoda v rámci EU.Jinak mi žádný celník zavazadlo nikdy neprohrabával.Měl jsem možnost vidět SSSR na pozvání,ale ne Čedokem nebo CKM a tehdy jsem lecos pochopil a mám na tuto zemi objektivní názor,protože jsem měl možnost mluvit s lidmi,kteří v životě něco zakusili,což náš člověk ,no nevím.
  • Naprosto souhlasím s tímto pravdivým článkem.. Autor článku jasně ukázal, jak se záměrně v našich novinách mlží a karikuje stav věci v EU, což ukazuje na to, že agenti kgb nespí a stále mají v novinách své nohsledy, které podrážejí EU nohy.. Putin je prostě chorobně úchylný mocichtivý komunistický egoista, s neodolatelnou chutí vlastnit a mít své gubernie... Kdybychom jako národ byli více pravdivě informovaní o chodu EU a nemyslím články v Babišových a jiných novinách, ani zastaralá ( a poplatná době) skripta z VŠ, tak by se i počet euroskeptiků rapidně snížil.. O tom, kam nás dovedl rudý bratr z Moskvy za 40 let vývoje socialismu, ví snad každý soudný a zdravě myslící člověk. Není možné, aby takto malý stát našeho typu, bez nerostného bohatství si vyskakoval. Šlo by to, jak trefně píše autor článku v podobě českého Švýcarska, ale to bychom museli mít naši ekonomiku úplně jinak nastavenou, a ne orientovanou na těžký průmysl jako za socialismu. Švýcarsko šlo cestou jemné elektroniky, zdravého bankovního sektoru a politiky- appeasementu. Ani jedno z toho nesplňujeme, jak tedy bychom chtěli být "českým Švýcarskem"? *8* *7* *9* *13*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit