Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V Číně vládne komunistický systém a ten se, jak víme, řídí zásadou vyslovenou před sto lety syfilitikem Uljanovem:

    "K dosažení vytčeného cíle jsou vhodné jakékoliv prostředky."

    A vytčeným cílem komunismu je ovládnout svět a zotročit lidi, jak se ukázalo ve všech komunistických zemích (Rusko, Čína, Severní Korea...). A ukázalo se to li v nacistickém Německu, kde nacisti převzali komunismus, přebarvili ho z rudé barvy na hnědo a trochu ho zracionalizovali.

    • josef.chmela

      Ty jsi nenapravitelnÿ mimoň. Nejvíce jsme začali otročit po roce 89 v cizích firmách za otrockou almužnu. Zlatÿ socialismus.

      • Zlato nehoří, na rozdíl od jistého exkrementu lidského vyměšování.

        A k tomu lze socialismus přirovnat pravdivěji, ba přímo - více než pravdivě!

    • josef.chmela

      Teroristé z USA potřebují hlavně zlikvidovat nepohodlného konkurenta a použijí proto jakýchkoli prostředků. Co taky čekat od největších světových teroristů, že?

  • Kdysi jsme se v ekonomii učili o konkurenci. Tak trochu jsme jí chápali jako výrobní problém, odbytový problém, problém komunikace se zákazníkem atd.

    Myslím, že moderní ekonomie by se mohla obohatit o pojem "politická konkurence." (Tedy pokud již neexistuje třeba v politologii).

    Tady jde přeci vyloženě o to vyvolat nedůvěru vůči nepohodlné konkurenční firmě a udělat prostor panu Egonu Muskovi (made in U.S.A.) a jeho produkci na celosvětovém trhu. 

    A tak kluci z Kačerova nejen vyšetřují, ale už mají zajisté i zformulované závěry, jak ti chlapíci z Číny jsou potvory podšité a jak je třeba jejich špinavou produkci okamžitě nahradit navoněnou z U.S.A.

    A my bychom si měli strachem kousat nehty? 

    • Konkurenci nelze zjednodušit v naznačeném směru, konkurence je základní princip fungování Všehomíra. Od kosmologie po ekologii.

      Děje probíhající v lidské společnosti nemohou být z obecného principu vyňaty.

      Například konkurence států probíhá od roviny diplomatické po válečnou konfrontaci.

      • josef.chmela

        Jak říci učeně mnoha slovy úplné ho...

        • Skutečně?

      • Psal jsem o důvodech a předpokládaných závěrech "amerického vyšetřování" možné krádeže obchodního tajemství, proto jsem tento pohled začlenil do ekonomicko, politologického pojetí. 

        Dialektika funguje i v této oblasti samozřejmě. 

        • Poznámku jsem učinil "z povinnost" z prozaického důvodu - před lety jsem v jedné diskusi narazil na skupinu lidí zaměření řekněme stroze liberálního, kteří existenci konkurence mezi státy nedokázali přijmout zřejmě z důvodu, že stát považují za čisté absolutní zlo, které je samo sobě bezkonkurenčním.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit