Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Komunisté jim to vzali ,ale učili se od nich velice dobře.
  • "... na Pražském hraje ..."
    Hm, zřejmě dobrej oddíl!!!
    • "Otázka...na Pražském hraje je... konečně uzavření."
      *2* *2* *2*
    • je nechápu proč se s nima ten Zeman tolik paktuje, myslel jsme že je to náš člověk, nevím co si mám teď myslet
      • Další z těch, jejichž myšlení se zaseklo někde kolem "vítězného února". Jinak by chápal, že doba třídního boje je už za náma. Zeman chtěl být prezidentem všech, tedy i těch, kteří se k církvi hlásí. No vlastně má to logiku, myšlení zaseknuté někde u vítězného února, tak asi v myšlení je na hradě Gottwald...
  • http://www.novinky.cz/domaci/396804-obec-v-soku-pozemek-na-cisticku-dostali-benediktini.html
  • Katolická církev svojí hrabivostí si pro budoucnost zajistila krutý osud a tím je její likvidace.V tato rozprodané,rozkradené a astronomicky zadlužené zemi si nebude moci národ Čechů kněžské podvodníky dovolit draze živit,proto je bude muset všechny odporazit ,včetně všech jejich poskoků.
    • já bych doporučoval katovské mučírny
      • hloupej jsi na to dost *7* falešný bbbb
        • přéééésně, je falešnej jak makak
  • farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,jak to karel kryl mohl vědět?věděl a proto ho havel nechal zabít
    https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ
    • Že jsi zarytý komunista a nepřítel svobody a demokracie, to jsem věděl. Ale myslel jsem si, že jsi alespoň slušný člověk. Jak jsem se mýlil.

      Ještě dodávám, že jsem znal také komunisty věřící komunistickému náboženství, ale byli to slušní, pracovití a poctiví lidé. Holt až na tu víru.
      • No samozřejmě, že má "Jura" pravdu. Ne náhodou fanatiky, sluníčkáře, pravdoláskaře Vašeho typu to vede k osočování druhých ve vašem primitivním duchu. Kdyby jste se místo svého fanatictví více zajímal o reálné fakta z historie, tak by jste na Havla nehleděl jako na modlu, kterou nám tady Západ pokrytecky strkal před nos. Asi by jste se dozvěděl o tom, jak to vypadalo při tzv. jednáních KC OF ohledně instalováním Havla za prezidenta ( pochopitelně na míle vzdáleném demokratickým postupům ), dozvěděl by jste se cosi o zákulisních dohodách kdo bude nominován na tzv. prvního "demokraticky" zvoleného prezidenta. Což měl být Dubček. Pak by jste asi i jinak pohlížel na záhadnou havárii Dubčekova auta na dálnici D1, jinak by jste se díval i na důvody rozdělení Československa - za současného nepřehlédnutí strýčka Sama- jediného to správného nositele demokracie a lidských práv na Zemi a přilehlém Vesmíru. Ale to opravdu vyžaduje si sundat brýle fanatismu.
        • Samozřejmě, soudruh nezapomene v duchu východostepního vidění světa házet všechno na USA. Místo hanění V. Havla byste na něho měli vzpomínat s velkou úctou, soudruzi, mám na mysli to heslo "nejsme jako oni". V opačném případě by mnozí z vás skončili na kandelábrech.

          P. S. I volba nicku svědčí o aroganci a pohrdání tím positivním v naší historii.
          • Rozhodně je smutné že se někdo kloní na stranu USA nebo Ruska.
            K panu ex prezidentovi jen toto nepotrestání komunistických zločinců a zrušení trestu smrti byla chyba.Příklady by pak nedovolil rozkrást naší zem.
            • Socialismus měl jednu výhodu cítili jseme se bezpečně i naše děti byly v bezpečí.

              Teď to říct nemůžu ani po tom co velký bratr kamery,internet,drony,odposlechy mají více možností.
            • Jistě není správné klonit se na nějakou stranu. Je potřeba posoudit jaký kdo je, o co usiluje a co je ochoten nabídnout. Co nám nabídl CCCP, to jsme zažívali téměř po půlstoletí. A když jsme se chtěli trochu nadechnout a dělat si po svém, tak nám poskytl "bratrskou pomoc".

              Však komunisti byli po Listopadu chvíli připos*aní strachy. Brzy ale poznali, že to heslo "nejsme jako oni" je myšleno vážně, že se jim dostane generálního pardonu a náležitě toho využili, respektive zneužili. Byli ovšem tací, kteří se "provinili" pouze tím, že měli rudou knížku, nikomu neublížili, spíš pomohli pronásledovaným a spolupracovníkům se po Listopadu omluvili za členství v partaji.
      • X :neřikalas že jedeš na chalupu s holkama?
        • Neříkal. Vždycky mi stačila jedna holka. Já jsem skromný *3*
      • nikdy jsem komunista nebyl,nikdy jsem nikomu neublížil,proto nenávidím ty kteří ubližují,islámisty,teroristy z americké vlády,teroristy z EU,banderovce z ukrajiny,vraha havla
        • Nevím, jestli jsi měl rudou knížku "nadčlověka". Ale komunista jsi svým vyjadřováním.
          • ti říkám,že jsem nikdy žádnou rudou ani zelenou knížku neměl
  • Zahrádkáři lepší černoprdeláčů, z těch je aspoň užitek!!!
  • Církev krade tím, že říká lidem nesmysly a někteří ubožáci i když je jich hrstka tomu dokonce věří.
    • Teda to je ukázka českého NEmyšlení. Jak mohu krást tím, že říkám nesmysly? Každá pohádka je v podstatě nesmyslem pro dospělé, vždyť žádné víly ani skřítkové neexistují. Kradu a okrádám děti, když jim pohádku čtu či vyprávím? "Inteligenti" tohoto národa, dobře si tu hloupou frázi zapamatujte, ať zase máte deset let co bezduše opakovat!
    • Nesmysly ,dogmata, lži,a ještě si zato nechají zaplatit.Kde vzala církev takový majetek,no obyčejným lidem ho odňala a nyní si ho přivlastňuje. Hamba černoprdelníkům.
    • Jak se to vezme. Můžeme také říci, že církev se snaží nějakým způsobem přiblížit lidem skutečnosti přesahující jejich možnosti chápání a předložit jim jistá pravidla chování nezbytná pro zachování každého jedince i celého lidského rodu. A někteří ubožáci odmítají nad tím přemýšlet a dokonce se domnívají, že "oni" všemu "rozumějí", všechno "chápou", všechno "vědí"
      • X je úplně mimo realitu. Katolická církev zajímá jen majetek a moc nad lidmi. Příkladem je řešení pedofilie jejich "zaměstnanců". Že MUSÍ řešit razantní snižování religiozity obyvatel je i volba nového papeže a tím i jeho politika. Mrzí mě, že se nepostavil ZLODĚJINÁM naší katolické církve. Zločinné je neplacení daní při majetkových přesunech prostituovaného majetku. Dalším aspektem čachrování s církevním majetkem jsou i nabídky na lumpárny při registraci majetků a pozemků. Prostě historicky vzato jsou církve ( ne všechny ) největšími zloději v této zeměpisné oblasti, samozřejmě mimo Klausewitzovy privatizace.
        • Církvi se vrací jen asi polovina majetku, který ji komunisti uloupili. Zbytek z různých důvodů vrátit nelze. A z toho co jí uloupili komunističtí loupežníci a po půl století to devastovali a zneužívali, z toho svého majetku. který církvi vrací by měla platit daň? To je opravdu "východostepní uvažování".
        • Škoda slov, neznalost a závist je hrozná věc. A že pedofilie je "specifickou" záležitostí církve, to jsem nevěděl. *2*
  • Duka ministranta šu.a *1*
    • Geniální autor, geniální klikači. za soudruhů byste určitě dostali státní vyznamenání!
  • vlk se nažral a duka zůstala celá
    • No vidíte, další klenot české mozkovny, brzy se propracujeme až k tomu, že "Sovětský svaz-mírová hráz" ... hurá, hurá, hurá...! Slova hýbou, říkanky táhnou!
      • a ona to bude pravda.nezapomeň na jakém kontinentu jsi.a že většina jsme slované
  • Na brněnském Nejvyšším státním zastupitelství podala p. Lenka Procházková trestní oznámení na premiéra Nečase a všechny členy jeho kabinetu. Uvedla tam, že má pocit, že došlo ke spáchání dvou trestních činů – porušení pravomoci úřední osoby a nedodržení povinnosti při správě veřejného majetku. A to kvůli tomu, že připravili návrh zákona o církevních restitucích. Je však dokázané, že ve skutečnosti tento zákon připravila římskokatolická církev. Takže jsem podala trestní oznámení také na kardinála Dominika Duku a další neznámé pachatele, kteří v organizované skupině spáchali trestný čin krádeže ve stádiu pokusu právě tím, že předložili parlamentu tento návrh zákona. Je to přitom ve chvíli, kdy má pravice absolutní převahu a kdy je jasné, že to sněmovnou projde. *12*
    • Pokud je to myšleno jako "vtip", tak to není moc vtipné.

      V právu platí od dob římské říše určité obecné termíny a logické vztahy z nichž se odvozuje všechno ostatní. Např. je tam přesně definováno co je to vlastnictví k věci a co je to zcizení věci, tedy zmocnění se cizí věci. Jestliže k tomu zmocnění se cizí věci dojde za použití násilí vůči vlastníku, pak je to loupež. A to provedli komunisti při tzv. "znárodňování".

      Navíc ten termín "znárodnění" je po "východním" způsobu falešný, překroucený. Vlastníkem "znárodněných" věcí se nestal žádný "národ", protože o těchto věcech nemohl rozhodovat a brát z nich požitky. Toto právo si přivlastnila pouze skupina komunistů, tedy loupežníků.

      Slovo restitutio znamená uvedení do původního stavu, tedy odejmutí uloupené věci loupežníkovi a obnovení, tj. uznání vlastnického práva k věci původního vlastníka. V daném případě je původním vlastníkem církev.
      • Tak začnu od konce. Není VÚBEC jasné zda tyto církve VLASTNILY tyto majetky. Prober si historické aspekty Zásadních církevních ZLODĚJIN.
        Termín znárodnění je znárodnění a ne kličkování. Je to převod do vlastnictví příslušného státu!
        Loupež je to ze strany církví a umožnilo to politikaření v parlanemtu a vlastizradu příslušných poslanců. Co je to jiného když převedete majetek na CIZÍ STÁT tedy Vatikán.
        • No to tedy zírám!!! CO bylo převedeno na Vatikán? Řada lidí by měla stanout před soudem pro spáchání trestného črinu šíření pomluvy, podněcování k nenávisti a diskriminaci menšiny. Církev není zesnulá, aby se její majetek převádědl na "dědice" -... Jenže to bychom museli žít opravdu v PRÁVNÍM STÁTĚ. Co Pozemkové knihy? Co prozkoumání zákona na Nejvyšším soudu a pouději na Ústavním soudu České republiky, které neshledaly žádný nedostatek?
        • To jsou "starosti" jestli církve vlastnily majetek. A kdo tedy vlastnil kláštery, kostely, fara atd.? A co takhle "bývalí" komunisti, kteří si "naprivatizovali" cizí majetek, to je v pořádku?
          Kdo to je ten "stát", který si loupeží přivlastnil cizí majetek? A kdo s tím "znárodněným" majetkem mohl nakládat, brát z něho požitky, jak plyne z definice vlastnictví? Pouze ti kdo si po vzoru Ludvíka XIV. říkali "stát jsem já".
          Restituovaný majetek se nestal majetkem církve jako takové a už vůbec ne Vatikánu, ale jednotlivých církevních řádů. Tak jako komunisty "privatizovaný" majetek není majetkem KSČ(m) ani majetkem CCCP.
          Soudruh by chtěl "privatizovat" nějaký kostel nebo faru?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit