Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • I mezi horníky,kteří pravděpodobně přijdou o práci ,jsou určitě i tací,kteří stávající kapitalistický svinčík podporovali.Ti vyhazov zaslouží.Ostatních je mi upřímě líto.
  • A kdo to zaplatí? Pan podnikatel (kterej se asi na dole dost napakoval), anebo stát, a tím pádem my všichni.
  • Co komouš, to blb!
    • Kdybych nebyl blb, byl bych komunista.
      • O tobě každej ví, že seš obojí, komunisto.
  • Pro vysokopříjmovou vrstvu je stanovena daň ve výši 52%. Ve Švédsku například. Skandinávské země jsou považovány v USA a skutečně kapitalistických zemích, za země socialistické. Do jisté míry oprávněně, nejvíc tomu tak je asi v Norsku.
    Protože skutečný kapitalismus je predátorský, bezohledný systém a jenom jeden. Základ systému - priorita zisk, pak dluho žádná a pak zase zisk.
    Vymoženosti docílené v kapitalistické Evropě, byly úlitbou pracujícím, jako kompenzace k jistotám pracujících, zvláště co se týká plné zaměstnanosti, ve východním bloku.
    Proto jsou tam dnes nepokoje, protože po likvidaci konkurenčního systému kompenzací žádných již netřeba. Například Řekové, se plným právem bouří, když najednou jim chtějí měnit léty zažitý, pro člověka důstojný a příjemný způsob života. Nežijeme snad jen proto, abychom se lopotili od nevidím do nevidím na druhé. Zastánci zrůdného kapitalismu by měli vědět, že 80% veškerého majetku na zemi, vlastní pouhá 2% lidí, z veškeré populace na zemi. Státy jsou zadlužené nikoli jiným státům ale oné dvouprocentní diskrétní elitě. Nikoli neživým bankám a neživým institucím. Dotace, přerozdělování a bezdůvodné zvýhodňování, existují v menším měřítku od samých počátků existence států. A právě v kapitalismu nastal rozkvět tohoto "přerozdělování" pro zneužívání a manipulace s blbečky, co dnes kapitalismus obhajují. Systémově realizované nerovnoměrnosti v přerozdělování, například pozitivní diskriminace minorit, plus nesystémové a nesouměřitelné zvýhodňování pomocných elit (vláda, poslanci, manažeři), slouží k odvracení pozornosti a nenávisti od samotné podstaty věci. Tohle všechno funguje jenom pro existenci tolika blbečků, co tady obhajují zrůdný kapitalistický systém, protože nepřemýšlejí, protože jsou hloupí a protože je jich tolik mnoho.
    • No vidíte . Já jsem zastánce kapitalismu a odmítám veškeré dotace a přerozdělování . Pomoc potřebným ANO ale těm skutečně potřebným a ne těm co pokřikují na náměstí " My máme právo na důstojný život a stát nám ho musí zajistit " . Hezky , každý za své a vůbec mi nebude vadit když líní vandráci budou chcípat hlady u plotu .
  • Stát může jakýkoliv podnik ze soukromého vlastnictví vykoupit formou odkupu rozhodujícího balíku akcií nebo podílu v tržní ceně. Pokud je např. Důl Paskov ve srabu, akcie budou patřičně levné - slovo levné ZDŮRAZŇUJI.
    Jenže stát si musí potom počínat jako dobrý hospodář, t.j. zajistit odbyt zboží a služeb a tím vydělat na platy dělníků a dalších zaměstnanců, aby majetek nešel do karasu.
    U soukromého vlastníka je to totálně jedno, jak se vým majetkem naloží, jestli podnik bude prosperovat nebo svůj podnik demokraticky pohřbí i s dělníky.
    • Index US uhlí na burze od listopadu 2012 klesal ze 180 až na 100, kde se v červenci odrazil ode dna a stoupl na současných 130. Uhlí patří sice mezi základní komodity, ovšem neobchoduje se na hlavních komoditních burzách. Jeho kvalita se liší důl od dolu a stejně tak i cena. Tu mnohem méně ovlivňují spekulanti, nýbrž skutečná nabídka a poptávka s fyzickým dodáním. Vzhledem k objemu exportů se jako směrodatná pro určení vývojového trendu často bere cena australského uhlí. Ta se však někdy značně odlišuje od lokálních cen. A tak díky tomu Evropu zaplavilo levné uhlí z Ameriky. A jaký bude další vývoj cen nikdo neví. Problémem je, že peníze z uhlí v hodnotě sto miliard, když se to vyplatilo, má Bakala a stát nic a k tomu dostane za odměnu horníky, aby se o ně postaral. Kapitalizace získů a socializace ztrát.
      • Spekulace a manipulace vévodí cenám, nikoli skutečná poptávka a nabídka. Ceny lze uměle upravovat a nabídka s poptávkou s tím moc nesouvisí, protože s tou lze manipulovat dle libosti. Umře někde potentát a ceny, aniž by se cokoli jiného měnilo, znenadání jdou nahoru nebo dolů. Částečně oprávněný pohyb cen komodit může být zdánlivě ovlivňován úrodou či neúrodou. To je ale spíš dnes, při skladovacích možnostech, jen pohopouhíá zástěrka. Burza například vůbec nic o reálných cenách nevypovídá. Tedy ani poptávka, ani nabídka. S tím vším si dle libosti pohrává skupinka nejbohatších - diskrétní elita (prostřednictvím pomocné elity). Hraní si s úpravou cen je velice jednoduché. Přiblblé ekonomické poučky jsou jen výplodem sloužícím k oblbování lidí. Vezmeme-li v potaz teorii, že zdravá ekonomika je ta co roste - HDP a podobné nesmysle - pak to znamená, že čím víc budeme zdraví, tím rychleji půjdeme pod kytky. Tedy jako celé lidstvo. Rychle a honem všechno vyrobíme a spotřebujeme, až nebude z čeho vyrábět a co spotřebovávat.
  • Bylo mi sympatické vyjádření Pana Haška k dané problemace!!!
  • Špatná zpráva. Z našich daní si vede tato Zemanova vládní partička bezplatnou volební kampaň. Pomůžou podle tohoto vzoru i jiným podnikatelům, kterým se zrovna nedaří? Můj kamarád má problémy se zakázkami ve své tiskárně a asi bude taky muset propustit několik lidí, tak jsem zvědav jak se k tomu Zemanovi "poradci" a spol. postaví. Nepřeju to horníkům z Paskova, ale že se některé doly budou zavírat se už ví dost dlouho, tak se na to mohli připravit, a ne teď hulákat s nataženou dlaní.
  • Stát bude usilovat ale tak aby ho to nic nestálo a aby všechno zaplatil majitel . Zajímavý názor , takový socialistický . Nicméně tuším , že dělají účet bez hostinského . Mimochodem , gentleman neznamená hlupák jak si asi Rusnok myslí .
    • Ty č u r á k u debilní, jakýpak majitel? Kde si myslíš, že na ty podniky všechny vzali? Jako-že za komančů na to našetřili, hňupe? Takový k r e t é n y lokajských povah, co volili knížete a klaní se před zlatým teletem, kde se jich tolik vylouplo? Najednou? Za komančů CHYTŘE chodili manoifestačně volit a teď tady perlíte jednu p í č o v i n u za druhou. .
  • Stát tam musí vrazit několik miliard a pomoct lidem! Na co jiného tady je?
    • Jo, někdy se taky ptám. Ale rozhodně ne na to, aby nějakému napakovanému zbohatlíkovi daroval pár miliard na jeho podnikání z našich daní !!!
    • kocourAmadeus
      Ty jsi nepostřehl, že už máme kapitalismus?
    • A odkud myslíš že budou ty miliardy? Z našich daňových kapes! Takže budou chybět někde jinde, jiným lidem.
      • Přesně tak, protože soukromý majitel je nejlepším hospodářem narozdíl od státu, jak se tu razí 24 let a tak Bakala kapitalizoval zisky a socializuje ztráty. Stát na tom nevydělal v podstatě téměř nic, protože daně platí v daňových rájích, kam firmu převedli a přesto se o horníky musí nějakým způsobem postarat.
    • Kapitalistický stát preferuje zisk. Na nějaký ohled na lidi žijíc mimo sféru kapitalistických predátorů nebere žádný zřetel. Ti lidé jsou dnes pouhopouze lidskými zdroji. Proto vznikají revoluce.
      • Jo a socialistický stát preferuje rovnostářskou chudobu pro všechny . Děkuji , nechci .
        • Taková chudoba to zase nebyla, ale kdyby socialistický stát hospodařil jako většina těch kapitalistických , tedy na dluh a vůbec ne malý, kdoví jak by pak tento stát vypadal. Možná by byl téměř ze zlata, toť otázka.
        • ... dlouho jsem se tak dosytosti nezasmál, bezmozku :)))
  • Kaspitalismus je naprosto z k u r v e n ý systém a všechno co nás o něm učili ve škole a co o něm prohlašovali komančové, když jsme se chybně domnívali, že lžou, všechno byla pravda. Dnes to vidíme zcela jasně.
    • No jo, ale to co je nyní v této zemi není kapitalismus, ale obyčejná zlodějská partajkracie.
      • Do jisté míry máte pravdu . V této zemi opravdu není kapitalismus ale socialismus s naprosto nepatrnými znaky kapitalismu . Dotace , přerozdělování a bezdůvodné zvýhodňování to nemá s kapitalismem nic společného .
        • Kde jste se zašíval, když rozdávali ROZUM? *4*
          • Rozum je pojem který znáte pravděpodobně pouze z doslechu ale netušíte co znamená . Zkuste se zeptat rodičů , třeba vám to vysvětlí . ( Tedy jestli nejsou podobně postižení jako vy ) .
    • Jo soudruhu , kapitalismus není pro hlupáky a tudíž vám nevyhovuje . Vy na vše potřebujete usnesení ÚV KSČ , jinak se neuživíte .
      • Ty asi budeš fakt náramně chytrej blbeček.
      • Nepochybuji, že systém pro amorální křiváky libující si ve lhaní, v podvodech, v beztrestném tunelování, okrádání a vykořisťování, ve vydírání nejen přes nezaměstnanost, že takový systém pro predátorské bezcharakterní živočichy, zrůdy řazené omylem do lidského druhu, že jim náramě vyhovuje. S minimální inteligencí pod psa, který má alespoň ten psí cit a rozum, si namlouvají, že jejich bepáteřnost a bezohlednost je jakási chytrost a že ostatní lidé mající morální zábrany jsou hloupí.
        • Přiznám se , že bych se vás někdy docela rád podíval . To by musel být zážitek .
          • To si nepřej Gregory hlupáku pravičácký. To bys dostal direkt do držky až bys spoknul protézu a zvedák na solar až by ti zhnědly trenýrky.
    • Jsi hloupý tvor.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit