Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V životě jsem nediskutoval. Ale odborný analfabetizmus mne donutil. Skoro každá laboratoř testuje IgG protilátky. Ale odlišnými soupravami ( metodami) , které se liší tzv. “ normálními” hodnotami ( cut off). Takže v jedné je zvýšeno více než pět, ve druhé více než 50 atd. Co tedy ten blonďák blábolí?


  • lubos.zeleny

    Pastevec - Ó, není stanovená výše protilátek!!? Takže chyba. Nelze je uznat! Jistě mě paní Vašáková pochopí. Venkovské babky za císaře pána přesolenou polévku zachraňovaly přidáním brambory, rýže, na kostičky nakrájené housky. Při volbě přidaného množství záleželo, jak moc je přesolená. To už kuchařinky mívaly v oku. Jakýkoli živý organizmus nikdy neplýtvá obrannými prostředky (s vyjmutím organizmů řízených khaki-mozkem, či mozkem politiků všech profesí). Tak ani organismus prostého českého člověka nevyšle do boje proti virům desetinásobnou přesilu obranných látek, ale nepřítele vyhodnotí a nasadí jen odpovídající množství protilátek k potlačení nepřítele. Někdo má pak po napadení viry naměřenou kvantitu IgG vysokou, jiný nízkou. Zřejmě podle výše zachycené nálože viru a vlastní imunitní reakce. Protektivní hladina protilátek ale nebyla stanovena. Je pak i diskutabilní rozdělení na pozitivitu a negativní výsledek  - tedy hranici 50 jednotek AU/ml. Rozumné je spíš vysvětlení, že stačí prokázání existence protilátek od 1,1  jednotky AU/ml.  Tedy schopnost organizmu reagovat na sebemenší nálož viru. Pak už to je stejné, jako reakce našich prababiček na přesolenou polévku.  Stačí už jen umění léčit.

  • "....Vašáková v srpnu uvedla, že není jasné, jak vysokou hladinu protilátek člověk musí mít a zda by ho chránily i proti mutacím koronaviru. Uznávat se tedy i nadále nebudou."

    Paní "odbornice", a co takhle porovnat hladinu protilátek s očkovanými, kterým jejich hladina stačí?  To by bylo moc jednoduché. 

    Takže je vymýšlen další tunel na státní pokladnu. 😈

    • Každý očkovaný má jinou hladinu protilátek...

      A navíc - jsou a budou nové mutace...

    • vanhorne

      "další tunel na státní pokladnu."

      Duryhodny zdroj nekde uvadel, ze v soutezi o nejlespi logo pro pristi predsednictvi  CR v EU, zvitezilo rozkrojene kolo Ementalskeho syra, ten je tez prospikovany tunely. 🤣

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit