Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pánové a dámy
    Já bych se poplácal a rozdal bych odměny. Republika je v prdeli, pachatel taky. Tak co?
    Já si nic nepůjčil, děcka nechcu zdechnout musím a tak žiju
  • Když současná vládní banda věděla,že nebude umět vládnout bez dělání dalších dluhů,tak neměla vůbec k vládním korytům lézt.Z astronomických dluhů se už bez tvrdého znárodňování a zavírání všech politických lumpů,kteří to zavinili.nedostaneme.Dvacet roků pouze pokračuje oblbování národa , dělání dluhů,rozprodávání a rozkrádání státního majetku.
  • Možná už není tak důležité vědět, kdo nás tak zadlužil (co bychom si na nich taky vzali?), ale je nutné vědět, že další zadlužování nám už naše děti neodpustí. Abychom se my měli dobře a další generace neměli ani na chleba, je "trochu" nefér. Jak se jim pak budeme moci podívat do očí a snad od nich i na stará kolena žádat pomoc, když jim polovinu výplaty sebere speciální daň na splátky úroků státního dluhu?
    Už teď mě děsí, že 80 mld. Kč vyletí oknem, aníž bychom snížili dluh o jedinou korunu... To by bylo dálnic, nových učebnic, nových lékařských zařízení, grantů pro výzkum,... Ani radši nedopočítávat, kolik se už zaplatilo na úrocích za posledních 20 let...
    • Za A, děti nemám.
      za B, už jsem si utahoval opasek na rozkaz V. Klause v 90.letech. Proč bych to kvůli nějakým frackům měl dělat znovu? Proč si nemohou utáhnout opasky pro změnu zas oni?
      • Za A - děti také nemám. Nechápu, ale jak si někdo vůbec může myslet, že je normální žít tak, že to za mě a po mně zaplatí někdo jiný?
        Za B - jak jste dospěl k tomu, že oni ty opasky nebudou mít stažené podstatně více než my v 90. letech?
        Nepřipadá mi správné zanechat po sobě spoušť, stejně tak, jako dřít celý život a nemít nic jen proto, že musím za někoho pořád něco splácet. Osobně mě dokáže skutečně hodně na***t názor, že všichni na důchody přispívali, tak ať se mají v důchodu dobře. Já jim teď na důchody (a na "nemakačenka") přispívám tisíce Kč měsíčně a sám budu mít v důchodu jen to, co si teď (kdy bych měl spíše zabezpečit rodinu) našetřím mimo státní pilíř důchodového systému.
  • Petr Nečas je obyčejný pokrytec, který jako hlavní představitel ODS pro občany České republiky chystá škrtání platů státních zaměstnanců o 4%, zmrazení důchodů a dalších rozpočtových škrtech.
    Stejně tak obyčejným lidem za dobu svého působení ve vládě zařídil placení ve zdravotnictví, zrušil placené první tři dny nemoci a snížil mateřskou. Pro zaměstnance chce také zavést vyhazov z práce bez udání důvodu a dále omezovat práva zaměstnancům.
    To co Petr Nečas chystá pro obyčejné lidi, neplatí ovšem pro jeho přátelé. Proto své nejbližší spolupracovnici na ministerstvu práce a sociálních věcí Janě Nagyové, o které média spekulovala jako o jeho milence, zařídil skandálních 577.000 Kč odměny a průměrný měsíční čistý plat 178.761 Kč

    Jaká jsou tedy fakta:
    Jana Nagyová, vedoucí sekretariátu Petra Nečase na ministerstvu práce a sociálních věcí začínala s pouhým středoškolským vzděláním, přesto:
    1. v březnu 2009 povýšena v platové třídě
    2. v dubnu 2009 povýšena podruhé v platové třídě
    3. v dubnu 2009 mimořádná odměna 67.000 Kč
    4. v květnu 2009 mimořádná odměna 510.000 Kč
    5. dne 8. května 2009 odchází z MPSV Petr Nečas
    6. J. Nagyová je MPSV placena až do srpna 2009 ve výpovědní lhůtě
    7. v srpnu dostává, i přes plný plat ve výpovědní lhůtě, regulérní odstupné
    8. čistý příjem za 8 měsíců práce na MPSV je 1.430.091 Kč, tedy měsíčně 178.761 Kč



    Výroky Jany Nagyové:
    "Nedostala jsem ji jen já, ale dostalo ji celé ministerstvo."
    • On kůní xicht není gay? To čumim.
  • Státní dluh je DLUH,KTERÝ NELZE NIKDY SPLATIT, ostatní je jen pilitická manipulace občanstva a okrádání občanů o jejich daně VLASTNÍMI DEMOKRATICKÝMI VLÁDAMI.
  • Přespříští rok to už bude skoro 170 tisíc, je to strašné !!! Ale jen díky tomu že nevyhrál volby JYRKA, jinak by to bylo 170 už po těchto vánocích, a další vánoce skoro 300 tisíc, potom by chybělo pár měsíců a plácali bychom se po ramenou s Řeckem, kdo-že je na tom lépe
    • Je vidět, že do toho vidíte, takže víte, že ODS a ČSSD by nás zadlužily přibližně stejně, jak vyšlo v rozboru HN (samozřejmě víte, jaké pravicové ekonomické noviny myslím). Jinak kolik dluží občan USA? To jako kovaný ekonom víte také, ne?
      • Otázka "kolik dluží občan USA" je pro srovnání dluhů s ČR zcela špatná. Struktura dluhu USA a ČR jsou jako nebe a dudy. USA je stát s nejvyšší "vnitřní" zadlužeností na světě - stát má půjčeno od vlastních obyvatel (lidé v USA běžně dostávají místo finančních prémii např. akce společnosti, ve které pracují, mají zcela běžně státní dluhopisy, místo peněz na běžném účtu,...). "Vnější" dluh (úvěry od "cizích" věřitelů) USA sice není malý a posledních pár let (od prezidentování G.W.Bushe) má trend zadlužování nepříjemný směr a děsivé zrychlení, ale při přepočtu na velikost ekonomiky, zohlednění struktury dluhu, finanční stability dlužníka a dalších důležitých faktorů, není vnější zadlužení USA tak děsivé jako u Řecka. V Řecku to jen prachsprostě prožrali - to je na tom to nejhorší. To se u nás nesmí stát!
  • Tak před volbami nám přišlo složenkou zaplatit 121 tisíc,dnes je to 147 tisíc.A kolik tisíc nám p.Kalousek pošle na složence příští rok???
    • Nejprve by měl zaplatit ten dluh, kdo s těmi penězi hospodařil. Kdo rozhodoval kam všechny státní peníze půjdou.
      • Tak to by byl asi dlouhý seznam těch co rozhodovali o státních penězích za posledních 20 let svobody.
  • argus
    Jmenujte kdo dluh udělal, napřed strany potom vyžírky slušně napsáno

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit