Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě to zvyšování cen energií už taky pěkně štve. Nedávno jsme se o tom bavili s manželem a přemýšleli jsme nad tím jestli by nestálo za to přejít na vytápění něčím jiným, než plynem. Dívala jsem se jaké jsou možnosti a dost mě zaujala tepelná čerpadla. Prý se díky nim dá hodně ušetřit. Jen teda ta počáteční investice je prý hodně vysoká.

    • Tepelná čerpadla jsou super, ale bohužel jsou opravdu hodně drahá. Je ale pravda, že my nějak tu energetickou krizi taky musíme řešit. Zatím to vypadá tak, že koupíme krbová kamna a budeme topit prostě dřevem. Budeme tedy asi muset investovat i do nového komínu, ale naštěstí například nerezové komíny dnes nejsou až tak drahé. 

  • A co takhle zprovoznit NORD Stream 2, udělat dlouhodobé kontrakty na plyn s Ruskem a ne pořád vymýšlet stále nové a nesmyslné kauzy, jako byl PAT a Mat ve Vrběticích.   A Němcům, při průměrné mzdě 130000,-,  se mohou zdát ceny na burze v normálu, Čechům s průměrem 35000,- se už v normálu nezdají. Proč Češi musí svoji levně vyrobenou elektřinu dodávat Německu a zpátky si ji musí koupit za ceny na německé burze? Západ si hraje na zelené, ale energeticky vysává své východní kolonie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit