Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane Dufku, a odborari, stavka mela byt tyden dva tydny, nebo i dele, az donuti vladu k ustupkum, protoze kazdemu alespon prumerne myslejicimu cloveku musi dojit, ze v 70 a vice letech jit do duchodu je uplna blbost, jak to bude proboha v praxi? to ti co pracuji manualne, nebo zeny, ktere uz po 40tce malokdo zamestna, budou bez mzdy, bez sance uz? a dostanou socialku 3 tisice nebo min, nebo vubec?, Neni lepsi potom udelat eutanasii pro zeny od 35ti let aby s pani ve vlade mohli divat na kocoury jenom, a taky odpravit pak vsechny muze rekneme po te padesatce uz jsou taky nekteri strhani, tak proste zavedme eutanasii, protoze ani psa nenechame trpet a dame mu injekci, tak at vlada zaridi tedy, at dame injekci zenam co uz nejsou in po te tricitce, muzum po padesatce, no a co by jeste tak mohli ze odsouhlasit, mozna ze zavedeme otrokarstvi zase, mozna uz doma maji nejakeho otroka ne? Me osobne je z tech politiku ale i toho , ze lidi jsou slepi a nevidi, ze jde o hru velkych sefu v byznysu a politiku, jak z toho vydojit maximum..bezohledu na lidi co to o odskacou..je me z toho zle.., no a jeste mozna by se meli ze jo jak to udelal jiny vudce zacit likvidovat postizeni, nebo ti co nejsou tak dravi a zdravi ...nebo se mylim? a co dela stado ceskych ovci? moc malo na to, ze jim pomalu berou vsechno...jeden den stavky je malo, oni se vam pane Dufku moc smeji....kola a tak.., musite chcete li neco zmenit udelat stavku daleko tvrdsi a delsi...preji vam hezky den .... *3*
  • Pane Dufku a celé vedení odborářů děkuji. Zůstaňte naším vůdcem.
    • dufek není ničí vůdce, stejně tak jako nečas s kalouskem nejsou žádní fuehreři, i když si to myslí, ale nic jiného než občanská neposlušnost tuhle arogantní a přitom šaškovskou vládu alespon k částečnému rozumu nepřivede.
  • S hesly kterí vezli deemonstranti nelze než se plně ztotožnit PR agenturu musíme pochválit a odboráře též že stávkovali ale neblokovali. Horší je tzo z tou podstatou stávky jak mohu vystávkovat zpátky peníze z arbitráží? Proč nikdo nedemonstroval když se jednalo o krachu bank? Ano management sv Bance se choval ajko Hušák my jen bereme miliony a za nic neodpovídáme a až to bouchne odletíme zlatým padákem. Stejně tak ministr Grégr sanoval třeba Destu za stovky milionůů které utopil dokázal Destu tak akorát zavřít a tím přišlo opravdio hodně lidí o prácí. proč tito soudruzi nejsou na "kolečku" též prostě se odboráˇřum nehodí do krámu teď hrají na opoziční notu. Proč nestávkovali pražští dopravci při prvních odhalení Opencard a jen tvrdili že to snimi nic nemá společného? Jistě to bylo z koše pro všechny ale teĎ prostě ten alibismus postihuje všechny peníze prostě došly a stývkováním fakt nevzniknou. proč se do politiky hlásí stejný týpci a tzv "normální a slušní tam nejdou až na vyjímky? Nebo tam jsou chudí a slušní a moc ukáže že to stou slušností v nich nebylo tak horké?. Ano občanská zodpovědnost a nikoliv se tvářit že já nic nezmůžu a musím počkat s protesty až zavelí odborový předák. Vždyť v občanské společnosti se předpokládá že každý zodpovídáme především za sebe a používáme svůj mozek a nikoliv jen papouškujeme hesla. Proto mne vadí jak mizerné školství máme. Armáda blbů se ovládá snadněji....
  • jsou směšní, ti místní provládní tajtrlíci, kteří se tu radují, že stávka nikomu neublížila. Takže vy chcete, aby ublížila??? OK, příště už bude generální a ublíží. Už se pak těším na ty vaše kvikoty, že ublížila. *1*
  • Ti lidé na ulici zadlužili republiku ? Ti lidé jsou ti kteří za svoji "činnost" berou nehorázné platy o kterých se těm lidem na ulici ani nezdá a to platy z našich daní a ještě si dovolí kritizovat ty kdo skutečně pracují za peníze kdy i 30,.Kč u lékaře a platby za léky je pro ně citelná újma. To nevidí a snahu lidí o spravedlnost odsuzuje snad jen ten komu tento způsob "demokracie" bez zákonů umožňuje kořistit.
  • taky bych chtěl vítězit tím,že nepřijdu do práce...ubožáci...
    • Ty máš taky dost, Až o tu práci přijdeš, díky tomu svinstvu nahoře, jsem zvědav co tu budeš žvástat stupido
      • Gemo to jestli jsou nahoře v tvém podniku idioti nezmění stávka ani generální tvůj problém s tvými nadřízenými žádný odborový svaz nevyřeší . Blbost a nenažranost nevyřešíš ani jakýmkoliv zákonem. Jen tvá nečinost vedla k tomu že tam ty blbce toleruješ. ale stávkovat máš proti svým nadřizeným a ne čekat až ti nějaký Boss celonárodně vyhlásí stávku " za všechno špátné" jsi jen politicky líný moh jsi kandidovat a pokud umíš přijít i s vchodisky lidi tě rádi zvolí
        • Já výchdisko mám a jsem v něm sám. Ne na své bossy, to je zatím ok a nemohu si stěžovat, ale vlastním taky dítě, a to kvůli němu. Co dělat jsem zde již popsal, a jsem spíše pro radáikálnější řešení. VzpomeNte si na fishera. jednotlivce to prostě smete a jednota zde prostě není. To mi nevymluvíte. Jen, že se tu někdo ohrazuje prací, dnes to může být fajn, zítra to už tak být nemusí.
  • Demagogie odborů a jejich novodobých vůdců může tento národ přivést tak akorát k občanské válce - to chcete?? Vaši největší příznivci už takto vyhrožují, a to úplně veřejně na stránkách různých diskuzí, je mně z vás docela nevolno
    • ano, skutečně "politika", krádeže, korupce megarozměrů a léčení korupcí prožrané ekonomikys a ztracených miliard zvyšováním daní a ožebračováním urč. skupiny lidí nebo zhoršováním žiov. úrovně úplně všech bez výjimky může vést k občanské válce či spíše výrazné radikalizaci společnosti. Proč to vláda dělá, ví čert. Třeba bys to mohl ty objasnit, proč mám věřit prolhaným zlodějům, ktewří nikdy nedokázali vládnout a vždy ukazovali své diletantsví, že tentokrát už tuto zemi spasí???
    • Bohužel, toto si nikdo neuvědomuje, o co vlastně jde.Mladí vyrostli v tomto pořádku, tak nic jiného ani nemůžou znát, natož hodnotit. Sem tam by si měli přečíst historii, nejen se dívat na "Pelíšky".
      Přečíst si například jeden názor:
      Prý jsme se za komunistů v práci jen flákali. oldrichslovacek.blog.iDNES.cz
      Jedna z mnoha pravicových "poudaček" o životě v letech 1948 - 1990, s budovatelskou jiskrou v oku vyprávěná nejen dětem a "nepamětníkům", je ta o zaměstnanosti a pracovních výkonech. Ano, existovala pracovní povinnost. Vycházelo se z toho, že bez práce nejsou koláče a nechce-li člověk zemřít hlady nebo nechce-li se živit kriminalitou, musí být logicky někde zaměstnán. Jinak by to byl příživník. V občanském průkazu byly stránky vyhrazené pro potvrzení o zaměstnání. Při nástupu do práce razítko nástupu, při ukončení opět razítko. O tom by mohli disidenti v čele s panem Havlem vyprávět dlouhé historky. Existoval vtip, že lidé se tváří, že pracují a stát se tvářil, že je platí. Ano, ve srovnání s dnešní inflací to byly mzdy doslova směšné (v roce 1960 byla průměrná hrubá měsíční mzda 1.303Kčs, v roce 1970/1.915 Kčs, 1980/2.656 Kčs, 1989/3.170 Kčs, 2000/13.219 Kč a loni ta nejnižší byla v KV kraji 18.800 a nejvyšší v Praze 28.000 Kč ). Samozřejmě, podstatným ukazatelem je, co a kolik si člověk za tuto mzdu mohl koupit tehdy a dnes.
      Ti tzv. flákači ve fabrikách, úřadech, institucích, družstvech, službách, obchodech a v JZD dokázali vyprodukovat takový objem prostředků, že socialistický stát mohl výrazně dotovat a přispívat na jesle, školky, bytovou výstavbu, dopravu, energie domácností, potraviny, kulturu, základní tělesnou výchovu i vrcholový sport, umění, rekreaci občanů i volnočasové aktivity v zájmových klubech a kroužcích při Svazarmu, kulturních domech a školách. Bezúročné nebo velmi výhodné byly peněžní půjčky(30.000 Kčs byla v r. 1976 velmi výhodná novomanželská půjčka), úspory byly slušně úrokovány. Zcela zdarma bylo vzdělání, zdravotní a lékařská péče včetně léků. V průběhu 40let budování socialismu tito "nemakačenkové" povinně pracující stihli postavit továrny, doly a hutě, železnice, dálnice a silnice, přehrady a vodní, tepelné a jaderné elektárny, metro, desetitisíce bytů, kulturní domy, prodejny, zemědělské objekty atd. Po celou dobu se stačila vyzbrojovat a udržovat téměř 300 tisícová ČSLA a ještě zbylo na pomoc spřáteleným a rozvojovým zemím. Zcela zásadně se zindustrializovalo a téměř vybudovalo nové Slovensko. Československé zemědělství bylo naprosto soběstačné ve většině nejdůležitějších produktů, včetně masa, mléka, obilí, cukrové řepy, chmele, brambor, a velké části ovoce a zeleniny.Dováželo se jen to, co se u nás nedalo vypěstovat. Jenom hovězího dobytka tu bylo téměř 2 miliony kusů. Obdělával se každý metr půdy, lidé na vesnicích nacházeli v družstvech práci a nemuseli dojíždět. Výrazně nízké mzdy tedy byly kompenzovány výše uvedenými nízkými cenami a životními náklady. Pracovní povinnost upevňovala návyky a vědomí nejen Cikánů, ale i absolventů škol, že živobytí je nutné si zabezpečit prací. Věřím tomu, že dnešní absolvent školy, který hned nezačne pracovat, po nějaké době přirozeně "zleniví", je pro něj stále "odpornější" začít pracovat a zahálčivý způsob života ze státních nebo rodičovských podpor se mu "dostane pod kůži".
      Návrat do minulosti je nemožný a já si ho nepřeju. Řečeno s klasikem "Čo bolo, to bolo...".
      Ale mlčet k jednostrannému překrucování minulosti nebo dokonce lžím nebudu, stejně jako ke zkreslování a neobjektivnímu vykládání současnosti.
      • Je vidět, že jste žil tu dobu před r.89. Píšete zcela realisticky a po pravdě. Tenkrát jsme žili obyčejný svůj život, žili jsme nejen prací ale neměli jsme strach mít děti, že přijdem o práci, co bude v nemoci a také bez obav o samostatné bydlení. Tak bychom chtěli, aby žili i naše děti a stres je neobíral o zdraví.
  • jsem docela rád, když vidím plkat ty rudé odboráře jak vyhráli, vyhráli prd, protože se na ně lidi vykašlali a dělali si normální volno - Dufku a spol. jste ubohý vývar něčeho, koho jak říkáte, zastupujete - vy si hlavně hlídáte ty své velké příjmy a že to platí titíž lidé které do stávky ženete, oni na to možná jednou snad i přijdou
    • Přesně !!!
  • jooo? A co jste tu čekali ?? :-))))
  • Stávka byla Mnoho povyku pro nic, nikomu nepomohla, nikomu neublížila.....ale ta Praha nám taaak krááásně zasvítila, že za to Vám fakt děkujem. Tak volná a příjemná už nebyla léta....A myslím to upřímně :-))))
    • přestaň už čuchat rajskej plyn, na tyhle kydy jsme tu čekali
      • Proč by čuchala, napsala jen svůj názor.Pod plynem jsi asi ty .
        • a vůbec všechny modrofialový prasata ty kretene, dneska jsme se jasně přesvědčili, že s touhle verbeží zacházet podobrém nejde, ty názore hloupej blbej *12* *12* *12* *12* *12* *12* *12*
        • do plynu bych poslal tebe zjeve modrej

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit