Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • goyim

    Ne právně problematické, ale morálně. Museli pak stíhat Bushe, Obamu, Clintonovou atd. I když vlastně nemuseli - západu už totiž moc morálky a sebereflexe nezbylo...

  • Novináři = banda pitomečků bez vlastního názoru (až na vzácné výjimky, které pracují většinou pro nezávislá media). Vemte si konflikt na Ukrajině - jak papouškují, co je jim nařízeno a pravda pláče. Je to horší než za komunistů.

  • Makak

    Tak zkuste aspoň Vrábela když už nemůžete Vladimíra Vladimíroviče... v rámci demográcie samozřejmě

  • dzixy

    Že se světové instituce nehrnou do pomoci Ukrajině jsou důkazem i tyto jednotlivé názory "světových" právních odborníků. To si takto oni vysvětlují mezinárodní právo. Skoro každý z nás ale ví, že, a to bohužel, se právo dá ohýbat. Soud jednoho stupně na základě jistých důkazů rozhodne takto, a odvolací soud, na základě týchž důkazů rozhodne jinak. Častý jev v našem soudnictví. Dobrý advokát ohýbá zákony jak jenom to jde. Pokud OSN již prohlásilo Rusko za agresora, nevidím důvod proč by nemohla iniciovat ustavení mezinárodního tribunálu. A Rusko na čele s Putinem a jeho gardou odsoudit tak, aby za agresi výrok viny a trest odradil další totalitní vůdce k podobné politice hegemonizmu. 

    • Protože precedens Kosovo. Putin už si guteresse namazal na chleba. Jo levá se jim vrátila, jako bumerang.

    • Bidena od zločinů už nic neodradí. Už nemá ani tu kompetenci a hrozí mu i impííčment.

    • mun.go

      Nejde to a odpověď máte v článku.

  • Přesně mohl by se odkázat na Clintona,Busche a Obamu a to by se soudcům nelíbilo 🤣🤣

  • mun.go

    pro "jindrich2309" 29.listopadu 2022 ~ 13:30

    "Lidé jako pan Putin ovšem zcela jistě mezi přátele počítat nemůžeme a nesmíme."

    On také ČR mezi přátele nepočítá a já se mu ani nedivím - potom, jak se ČR chovala k Rusku ještě před útokem na Ukrajinu. 

    Americký spisovatel SF žánru Clifford Simak (potomek českých Šimáků) napsal v povídce Ring Around the Sun / Prstenec kolem Slunce  (originál vyšel v roce 1953, česky až v roce 1995) o nenávisti: 

    "Jestliže ne teď," říkali, "přijde válka za pět nebo deset let, takže se s tím raději vypořádejme hned. Uhoďme první. Ve válce, jako bude tahle, nejsou druhé šance. Buď my, nebo oni..." A tak dokonale pochopil, že i tady, v srdci národa, na farmách, v malých vesničkách a jídelnách u cesty, vře nenávist. Takové bylo, řekl si pro sebe, měřítko kultury vybudované na Zemi - kultury založené na nenávisti a strašné pýše, na podezřívání každého, kdo nemluví stejným jazykem nebo nejí stejná jídla nebo se neobléká stejně jako vy. Byla to pokřivená mechanická kultura rachotivých válečných strojů, technický svět, poskytující pohodlí, ale ne lidskou spravedlnost nebo bezpečnost. Byla to kultura, jež pracovala s kovem, pronikla do nitra atomu, ovládla chemikálie a vybudovala komplikované a nebezpečné stroje. Byla zaměřená na techniku a ignorovala obecně platné zákony, takže člověk mohl stisknout tlačítko a zničit vzdálené město, aniž věděl nebo se dokonce staral o životy a zvyky, myšlenky a naděje a víru lidí, které zabil.

    To bylo téměř před 70ti lety! Lidstvo od té doby nikam nepokročilo a věci se jenom zhoršily. A jaksi se stalo, že kvalitní SF (zkoumající jak vztahy mezi civilizacemi, tak mezi lidmi navzájem) z trhu vymizela - byla nahrazena pohádkovou fantasy ...

    • mun.go

      Abych zařadil citát do správné souvislosti: 

      Autor v povídce napsané před 70ti lety popisuje Zemi v blízké budoucnosti. A zdá se, že se dost strefil. 

    • Dostala se mi do rukou jeho knížka "Když ještě žili lidé", moc se mi líbila. Poohlédnu se v MK po dalších. Díky za zmínku.

    • Děkuji za zajímavou reakci. 

      Nevím, jestli a kam nás pan Putin počítá. Také bych se mu nedivil, protože ho usilovně kopeme do kotníků v naději, že náš ušatí pochválí. 

      My žádnou válku (i když si to pan Fiala nemyslí) proti Rusku nevedeme. 

  • Reálně problematické. Možné je jenom morální odsouzení. 

    Ale nedělal bych velkou chybu, abych zaměňovat jednotlivé exempláře a celé Rusko.

     Věřím, že jsme dostatečně moudří na to, abychom tohle uměli rozlišit.
    Rusko není náš nepřítel. Lidé jako pan Putin ovšem zcela jistě mezi přátele počítat nemůžeme a nesmíme. 

    Pokud bychom pracovali se soudy a agresí, tak by před porotou asi nestál jen Putin, ale i další světově známí politici. Padni komu padni. 

    • Kdo je přítel ČR ?

      • Asi by se mělo spíš mluvit o "spojencích." Přátel je málo i mezi jednotlivce. V politice nejspíš nejsou žádní. 

        • A spojencem může být i ten, kdo nesdílí myšlení, cítění, vnímání světa určitého subjektu, ba dokonce běžně může být vůči těmto jím vyznávaným hodnotám i v opozici; ale teď, právě a jen teď, pro tuto situaci se mu jako spojenec hodí. Důležité je, že je v určitém dění v souladu se zájmy a potřebami onoho subjektu. Myslím, že bych nikdy nechtěl být nazýván spojencem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit