Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Spor se projevuje například ve vnímání role Stepana Bandery v ukrajinských dějinách. Bandera, který za druhé světové války bojoval za nezávislost Ukrajiny, proti Sovětskému svazu i za cenu spojenectví s nacistickým Německem, je v západní části Ukrajiny považován za hrdinu. Na východě, kde žije většina rusky hovořící populace, je ale vnímán jako zločinec."

    Ale kdepak, i na ukrajinske zapadni casti ho povazuji za vraha! Oblast Volynskych Cechu vyvrazdoval, k podobnym obcanum pochazejicimi z Polska, Madarska, Nemecka se nechoval lepe. Mame jeho rukou kam jezdit davat kvetiny nejednomu clenu rodiny!

    Tohle neni otazka nekolika desitek let pane pisalku. Vztahy na Ukrajine budou vzdy problematicke. Mne osobne na Ukrajincich velmi vadi jak aby prosadili svou jsou schopni doslova vylhat sve dejiny a delat ze sebe velke hrdiny, ci naopak naprosto udajne porobeny narod. Skoda, ze nevite, s jakymi dejinami mela tato zeme tu cest treba kolem roku 1600, kolik zrad se tam konalo a na cem je dnesni Ukrajina postavena. Ono co se tyce samotneho Bandery, verte, ze co do charakteru by se i v jinych pripadech vyber moc nerozchazel. Pokud propagatory takovych zrudnosti jake tito hrdinove predvedli nejen v obdobi svetovych valek stiha, pak verte, ze se nedivim. Precetla jsem prameny nase, Polske, Ruske i Ukrajinske a nejen ty, stacilo abych to co u nich zavani nacionalismem nechtela ani omylem, v leccem by se od nich mohl ucit i Hitler

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit