Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane , idiotu je unas habaděj ale vy jste jejich general . Vaše odvalavaní na dobu minulov
    jak vas dusila je žvast, vy pane totiž nemate rad děti proto že ste sam je nemněl


    Milan
    • Ano, idiotů je u nás habaděj. Tak nerozšiřuj jejich řady.
  • "Letáky se ... objevili" ? Korektoři , kde jste se objevili vy?
  • Takové vyhrožování je samozřejmě nepřípustné, i když to pravděpodobně myslel pouze jako planou výhrůžku. Ale chybu je třeba hledat také jinde:
    1) za mého dětství jsme doma i ve škole byli vedeni k tomu, že slušností je chovat se skromně, tiše, nehlučet, neobtěžovat hlukem druhé. Dnes jsou frackové nevycválaní a rodiče i učitelé je nechají chovat se jak divoká zvěř.
    2) do školy jsme chodili pěšky, jezdili na kole a doma byly také pracovní povinnosti. Dnes děti sedí ve škole, přijedou domů MHD, sednou k pc a večer k TV. A když se pak dostanou na hřiště tak řvou jak pominutí. K tomu řvaní je také vede i škola, TV atd.
    3) za komunismu bylo nežádoucí, aby někdo v klidu přemýšlel. Žádoucí bylo opakovat se stádem předříkávané ideologické poučky. Nějaký individualismus, přemítání a rozjímání v klidu bylo nežádoucím" buržoasním přežitkem, nedůstojným nového "socialistického" člověka a bylo dokonce podezřelé. A to nám ltu komunismus zanechal.
    4) děti se potřebují vydovádět a taky i vyřvat a proto je třeba budovat hřiště dál od míst, kde chtějí mít lidé ticho a klid.
    • S body 1, 2 a 4 souhlasím. Dnes je moderní dítě nevychovávat, nevštěpovat mu zásady slušnécho chování, ohledů vůči druhým atd.
      Když škola pořádá tzv. dětský den, najme nějakou agenturu a najatá hov*da řvou do mikrofonu jak blázni, k tomu naplno "hudba" (čím blbější šlágr, tím hlasitěji a častěji). Ředitele to nezajímá, jeho oblíbená výmluva je "je to pro děti," že to má povolené od úřadů. Mně nevadí, že se děti baví, ale i škola je utvrzuje v tom, že je naprosto normální chovat se jako rozjívenci i při klidné hře a řvát jak bejci.
      Hlukem z hřišť a hospod s "hudbou k tanci" se nikdo nezabývá, město to nezajímá. Klid je pouze v místech, kde bydlí někdo z měst úřadu.
      Toho studenta chápu. Bezmoc je hrozná; jen si zvolil špatné řešení.
      • Já ho nechápu, děti jsou radost. Některých dětí ale rodiče, zaslouží převychovat a naplácat na zadek. Nechávají děti bezprizorně a vůbec jim to nevadí.
        Mladíka bych chytil pod krkem a přiškrtil mu kyslík. Děti za to nemohou, rodiče je nevychovávají.
        • Souhlasím. Neříkám, že jeho čin schvaluji. Jen ho chápu, protože ti, lteří by mohli podobné problémy vyřešit, žijí v klidných vilových čtvrtích a nějaké hlučné hřiště na sídlišti je nezajímá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit