Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    A hodinky vynalezl sultán Sulejman Omegin, zrovna tak pušku vezír Hej Puškin Bej! A Erdogan by už měl být nakopnut do (_!_) !

  • joudaljosef
    Turek se už jednou v minulosti pokusil zmocnit se evropy a to násilím. A jak turek dopad,dostal na frak tak to snad ví každý.    
    • Teď se Turek přátelí s Putinchánem. Asi si myslí, že společně dobudou Evropu.
      • Jak je vidět, situace se mění každým okamžikem. Ještě před chvílí bylo Turecko členem NATO a Turci se přátelili skrz Bospor, Dardanely a Gibraltar přes Severní Atlantik s USA...
        Máte-li pravdu a Turek se teď přátelí s Putinchánem, ať už tím míníte kohokoli, je nutno z NATO co nejdříve vystoupit.

        • Idiot zustane idiotem a ovcan zustane ovcanem a nepomuze mu, ani kdyz si da nick "obcan"  ROFL
  • Chudáků sousedů Čechů je mi líto. Mají to holt těžké. Ať se podívám kam chci, všude se topí v problémech.  
  • Mám špatný pocit z lidí co zde píšou své výlevy. (J. Novák a spol.) O islámském světě nevíte zhola nic a 50 mil. voličů není zrovna málo už proto bych si nedovolil jakkoliv jejich představitele hanobit!!!  Ale to těmto žvástalům a urážečům nevadí . Prostě budou plivat kam dohlédnou.  Vážení pokud nemáte slušnost v krvy nepiš te zde. Nikdo není na vaši aroganci zvědavý. Rád si přečtu názor druhého ale , číst urážky bez argumentů nepotřebuji.
    • Kdo si pamatuje něco z historie, co se dověděl ve škole, tak ví, jaké byly problémy s Turčíny. A ten namyšlený rádoby chán se svým chováním řadí k takovým lidem jako Hitler, Mussolini, Hitler, Stalin, Putin... Turecko se pod jeho diktátem navrací do středověku.
      Jinak kdo obdivuje muslimskou "svobodu", může tam požádat o azyl.
  • Udělal bych velký nábor do armády. Zejména pro dobrovolné zálohy. Navýšil bych jejich počet stonásobně, oproti současnému stavu. A profíky bych navýšil o sto procent. Ne pro zájmy NATO, ale pro naše národní zájmy. Budeme armádu brzy potřebovat.  
  • Do Turecka na dovolenou urcite nepojedu ?
  • A čemu se tak divíme? Vždyť naprosto stejného šmejda máme na pražském hradě. Možná by se od něj turek mohl ještě v křivárnách, podlostech, nesmyslném žvástání, .... hodně co doučit.
    • KIMCID
      je vidět že co českej pepa novák to blb
    • Konečně!
      Už mi nemyslné žvástání josefa se směšným přílepkem novak začínalo chybět, nějak jsem si na tu vatu v diskusních vláknech zvykl.
  • Z Rusko-Čínské zadele turecký pašalík neudělá...
  • KIMCID
    A proč si někdo myslí že je to špatně? Monarchie nefungovala,nacismus  nefungoval,komunismus nefungoval,demokracie (to co my máme asi za ní) nefunguje.

    Tak proč to nezkusit zase jinak že?

    • Nesouhlasím mocensky fungovalo všechno. Problém je s mírou svobody a ekonomickými výsledky. 
    • Jen pro pořádek si dovolím poznamenat, že neradno jest směšovat společenské uspořádání a formu vládnutí.
      V monarchii vládne jeden vládce, v oligarchii malá skupina, v anarchii nikdo. V kleptokracii vládnou zloději, v demokracii lid, kdo vládne sám, je autokrat. Atd.
      Komunismus, nacismus, to jsou druhy společenského uspořádání. Realizována byla předkomunistická diktatura proletariátu končící jako kleptokratická oligarchie.
      Nacismus byl realizován rovněž jako diktatura.

      Co se týče fungování vlády/státu, nejlépe se osvědčila a nejstabilnější byla monarchie, v níž panovník je roven bohu, takový režim lze provozovat několik tisíc let, jak bylo prakticky prokázáno. Nejméně stabilní je pak demokracie.
      • To je sice pravda, ale je otázkou zda je lepší žít v demokracii, nebo ve "stabilní" monarchii.
        Osobně proti monarchii nic nemám, ale dobře funguje jen za vzdělaného a laskavého panovníka, a to je často jen výjimka z pravidla.
        • Ona "stabilni monarchie" je protimluv jehoz trvani je (bozimi zakony) omezeno na dobu zivota nejakeho "osviceneho panovnika". Protoze ale drtiva vetsina panovniku je "neosvicenych", tak pravdepodobnost ze osviceneho panovnika vystrida panovnik neosviceny, hranici s jistotou. Proto monarchie je zakonite nestabilni. Behem nekolika tisicileti se vyprofilovalo toto jako nejvhodnejsi:

             forma statniho usporadani: republika

             forma vladnuti: demokracie

          Nenechte se ale zmast! Zadna z techto forem, v CR v soucasnosti !!!NENI!!! To jenom spousta pomatenych ovcanku pobiha tady po diskusich a beci pojmy jako: putler, ovar, pitomio... aniz by si uvedomovalo, ze to neni z jejich hlavy. Dokud u nas bude vladnout "mediokracie", kde prostrednictvim medii se programuje, co maji tito hlupacci myslet, bude spousta lidi volit tak hloupe, jako doposud! A Babis? To neni nic jineho, nez PR produkt!
          • Monarchie je forma vlády, není vázána na osobu ani na délku jejího života. Je vázána na existenci státu, v němž je aplikována. Osvícenost konkrétního panovníka a spokojenost/nespokojenost poddaných obvykle nemá na formu vlády vliv, dokud nevyústí v destrukci státu (francouzská revoluce, Velká říjnová socialistická revoluce, rozpad Rakousko-Uherska...).
             
        • Neměl jste na mysli: ...žít v "demokracii" nebo ve "stabilní" monarchii?
          Odpověď na otázku, v jakém režimu je lepší žít, závisí plně na společenském postavení tázaného. Běžnému zaměstnanci je lhostejné, zda platí daně Františku Josefovi nebo Andrejovi. Faktický vliv na jejich výši nemá. Atd.
           Dále: "demokracii" jsem použil, protože v současné době lze hovořit o demokracii pouze v rovině správní, ale nikoli ekonomické. Tam vládne celosvětově finanční oligarchie a to je živná půda pro fašismus. Demokraticky zvolená vláda hospodaří pouze se zlomkem prostředků, které její občaní vytvoří.
      • KIMCID
        osvědčila?

         jak kdy, jak kde?

        • Panovníkem byl král zvaný faraón (také farao), do kterého se vtěloval bůh Hór nebo Ré.
          Pokud vy tvrdíte, že monarchie nefungovala, zatímco je doloženo, že fungovala více než tři tisíce let...
          Nebo navrhněte jiné kritérium pro osvědčení, třeba pohledem ze strany Josefa a jeho bratří, zde může být diskuse velmi plodná.
    • Ale toto není osvícený sultán. To je diktátor s rysy kultu osobnosti..... <h3 class="r" style="font-size: 18px; margin: 0px; padding: 0px; overflow: hidden; text-overflow: ellipsis; white-space: nowrap; color: rgb(34, 34, 34); font-family: arial, sans-serif; background-color: rgb(255, 255, 255);">Mustafa Kemal Atatürk </h3>se obrací v hrobě jak čamrda....
      • KIMCID
        Co se ví Kemal nebyl zrovna svatej

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit