Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na hradě též.
  • To za co považujií Ivani jejich invazi, mám upřímně na salámu. Jejich většina se skládá z vypitejch primitivů, prolezlých syfilidou, která jim zesračkovatí mozek.
  • Buďme rádi jak to tenkrát dopadlo, aspoň jsme si mohli ještě 20 let užívat svobody!

    • No vidíš vymatlaný komunisto a v roce 89 vám svoboda v utlačovaní a vraždění občanů skončila.


    • ivislo

      Přesně tak -souhlas.

  • Rusko by potřebovalo normalizovat. Tentokrát by byla normalizace ke prospěchu. 😍

  • pavel.zajda.7

    A koho to zajímá? Pár havloidních blbečků, jinak nikoho!

    • Neboj, havloidi už vychcípavají, ještě pár let a bude klid!

      • Zloděj se nezapře. Je mi vás líto, že nejste schopen psát za sebe.

    • Koho zajima CO...?


      Nase okupace v r. 1968, nebo tn, ze rusove trvaji na bratrske pomoci...?

  • Od 21. 8. 1968 do 27. 6. 1991 - kdy opustil republiku poslední okupant ze SSSR - stála okupace Československa život 425 obyvatel této země! 

    A zdá se, že díky bádání historiků toto číslo nebude ani zdaleka konečné. Jen do konce roku 1968 zemřelo 137 civilistů - před nedávnem se ještě mluvilo o"jen"o 108 zavražděných. Lidé umírali na střelná zranění, po zásazích střepin, byli zavražděni zběhy, zemřeli při dopravních nehodách zpravidla zaviněných řidiči vozidel okupantů.

    Nejmladší zjištěnou obětí byl dvouletý slovenský chlapec, kterého na silnici srazila sovětská vojenská cisterna.

    Nejstarší obětí se stala dvaaosmdesátiletá česká důchodkyně. V Brně trefila náhodná střela šestnáctiletého učně Josefa Žemličku, který se s kamarády přijel podívat na příjezd okupačních vojsk. 

    Hlídkující voják zastřelil také Viliama Debnára, který vezl autem z chaty svého pětiletého syna. Plačící a vyděšený chlapec musel zůstat s mrtvým otcem déle než hodinu ve voze, než se mu podařilo nepozorovaně utéci.

    Tři nejmladší pražské oběti - učni ve věku 15 a 16 let, přišlI o život na jiných místech hlavního města. Patnáctiletí Karel Parišek a Karel Němec byli zastřeleni u Podolské vodárny tři dny po vpádu vojsk. Pariška zasáhla kulka do hlavy, Němce do srdce. Šestnáctiletý Miroslav Beránek zemřel na následky průstřelu plic a žaludku, které mu v září způsobil opilý sovětský voják v Opletalově ulici.

    A co Liberec? - 9 mrtvých, 45 zraněných, tanky v centru města, zbořený dům hned vedle radnice a neustálá střelba - tak vypadal 21.8.1968 v krásném městě pod Ještědem! Ostatně - vůbec první mrtvý v průběhu ruské okupace byl právě v Liberci. Ruské tanky mířily z Polska přes Liberec na Prahu. V 5 hod. ráno se na náměstí shromáždili mladí lidé a po tancích házeli rajčata a vše, co bylo po ruce. Velitel přesunu rozkázal útoky opětovat střelbou ze samopalů. Další životy ukončil tank, co vjel při špatném manévrování do podloubí domu na náměstí a pozabíjel lidi v jeho troskách!

    NEZAPOMÍNEJME!

    • Nezapomínejme!

      Pokud se to podaří realizovat, vzpomeneme si po čase, že přes onen Liberec projížděly tanky a obrněné transportéry Polské lidové armády. Asi před hodinou to říkal pamětník v přímém přenosu na ČT 1.

    • Já nemám žádnou přesnou statistiku. Ale každého života, který padne za oběť jakékoliv politice je naprostá škoda. 

      žádná politika nestojí za lidský život. I když je to padesát let.

      Brzy budeme vzpomínat okupaci jinou, německou. A to věřím, že televize (ta nezávislá) přejde v klidu v 10 minutách a kvičící davy nebudou protestovat proti Burešovi.

      Ono se jim to prostě nehodí. Mrtví je zajímají jen potud, pokud se jim to hodí. 

      • ivislo

        Většina byla jen okázalé nutkání se předvést.S klackem proti tanku byl vrchol hrdinství.

  • Bratři jsou prostě bratři.......a musí si pomáhat. 

    Jako třeba Kain - Ábelovi, Boleslav I. - Václavovi I., Zikmund -Václavovi IV. atd.  Teď zrovna pomáhá Rusko Ukrajině a Sýrii. Civilisté, co to přežili, se radují, jak jsou jejich kvetoucí města pěkně spálená, zbořená a rozbombardovaná a jak se jim to v utečeneckých táborech pěkně stanuje

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit