Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím, že jste se všichni vzdálili od té Světové výstavy. Možná připomenout, že Astana je hlavní město právě tohoto samostatného Kazachstanu. Hlavním městem Kazašské sovětské republiky byla Alma Ata (s vynikající rychlobruslařskou dráhou). A v Astaně se řeší Syrie!
    Taky stojí zato uvést, že se sešla Šanghajská skupina s Ruskem, Čínou, Kazachstanem a dalšími zeměmi a domluvily se tam lepší podmínky stálé účasti Indie a Pakistanu.
    O tom se moc nedovíte, jako třeba ani o tom, že prezident Zeman se s prezidentem Trumpem nesejde, ale toho rumunského už šéf Bílého domu přijal. Tak alespoň ten Kazach!
    A fotbal stál taky za starou belu!
  • světová výstava je v bývalé sovětské republice a my jsme zase poskoci bývalé nacistické říše
  • ". . .v bývalé sovětské republice. . ." - co je to za ptákovinu?

    Tak proč tedy o naší zemi nikdy nepíšete jako o "... bývalém rakouskouherském království...", případně jako o "... bývalém protektorátu III. říše ..."?

    Kazachstán je UŽ NĚJAKÝ ČAS samostatná země - stát ve střední Asii, malou částí území západně od řeky Ural zasahující do Evropy. Hraničí s Ruskem, s Čínou, Kyrgyzstánem, Uzbekistánem a Turkmenistánem, na jihozápadě pak přiléhá ke Kaspickému moři.

    Patří mezi nejrozlehlejší země světa - jeho plocha je 2,717.300 km² – to je 34krát více než plocha Bohemie!

    Dokonce někteří geografové tvrdí, že je to největší stát bez přístupu k moři - to jsou ti, co Kaspickému moři říkají Kaspické jezero.
    Ale - je jim přáno!
    • protože to píší špíny, odpad žurnalistiky a ne novináři
    • To MUDr. A. Janák:
      Ještě bych dodal, že jsme také byli ČSSR - což v někteří v CCCP četli jako "čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika".
      • A Ivani sochu pana presidenta Masaryka v Karlových Varech považovali za svého vůdce, syfilitika Uljanova, co je vypreparovaný v obludariu na Krasnoj ploščadi!
        • kde asi sochař udělal chybu?
          A co mají v Moskvě vystaveno nás zajímat nemusí.
          https://www.youtube.com/watch?v=qEbiwcKJpc8
      • To Simon:
        Něco novýho v repertoáru nemáš blbče?
        • A také se v CCCP divili, když jsem jim vykládal, že Praga, stolica ČSSR, bývalých Zemlej Korony Českoj byla krassivyj kamennyj gorod už v dobách, kdy Mockba bylo tolko děrevňa. *1*

          Tak to mám také v repertoáru. *1* *2* *15*
          • Ono to že byla Moskva či Londýn dřevěný jim vlastně pomohlo.Obě metropole zničil požár a díky tomu dostali novou krásnou přestavbu.A obě jak Londýn tak Moskva jsou světové metropole. Kdežto Praha (a to jsme Pražák) je jen turistické centrum.
            • Nelze jinak než souhlasit. *3*
            • To G:
              Proč sídlili ve Vídni, o tom lze samozřejmě diskutovat. Ale poslední následník trůnu se chystal, že po nástupu na trůn přenese sídlo panovníka z Vídně do Prahy. K tomu ale už neměl možnost, bohužel.
              Samozřejmě je rozdíl mezi návštěvou historické části Prahy a trvalým bydlením. Pro to druhé jsou Košíře vhodnější. A do staré části Prahy na vycházku nebo na prohlídku a obdivování historických památek se lze snadno dostat místní dopravou.
            • Kdyby to byla taková světová metropole všichni vládci po Karlu by tu měli sídelní město.Ale jak víme a dokážeme spočítat na prstech jedné ruky, to tak nebylo.Ono to tak nebylo ani s Moskvou ale to je vedlejší.
              Já Prahu miluji. ale ne centrum, jsem Košířák a mám raději tu tu zeleň.
            • Po russki "děrevňa" značit po češski "vesnice". *3*
            • Moskva i Londýn jsou zajímavá a krásná města a stojí za návštěvu. Ale pokud jde o Prahu, to se mýlíš. Stačí zajít na Staré Město, ke Karlovu mostu a člověk vidí ty zástupy cizinců, kteří v úžasu zírají na tu krásu. On totiž král český a císař římský Karel, toho jména IV., blahé paměti, budovat město Pražské podle jednotného plánu, kde hrály rozhodující roli také astrologické aspekty. A lidé, které jsem v cizině potkal a kteří navštívili Prahu se vyjadřovali velice pochvalně jejich památkách. Ona Praha není jen turistické centrum, což bys zejména jako Pražák měl vědět. Ale každý má právo na svůj názor.
        • To zloděj nicku (Hrebeňár?):
          Nevím kdo je to "Simon", možná nějaká fiktivní bytost, kterou vídáš při halucinacích po intoxikaci alkoholem nebo jinými drogami.
          Možná by ses divil, ale byli tací v CCCP, kteří zkratku ČSSR četli jako "čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika". A byli moc překvapeni, když jsem ji řekl co to znamená. *2*
          • Jou země na západ od nás i za mořem které nejen že nás nedokáží najít na mapě, tak na ještě motají s jinými zeměmi.
            • S tím Havlem je to těžké.Pokud nás mají spojeni s humanitárním bombarďákem tak je to smutné.Ale je to asi stejně jako když bych jel du USA za Indiány.
            • No jak kde a jak kdo. Když se lidé v jedné zemi na západ od nás za mořem dověděli odkud pocházím, tak mi říkali "I know the name of your president, Mr. Havel, he is really a very brave man." A dívali se na mne jako kdyby chtěli říci "What a nice country has it to be, when it has such a person for the president." *2* *2* *2*
              • Reakce na příspěvek:

                Pokud vím, tak blbci jako ty Simone, mají cestování zapovězeno!
    • KIMCID
      Pokud novináři budou pořád takhle označovat země už vice 20 let samostatné. Nikdy je to nezbaví divného puncu.
      Ale na druhou stranu kdyby např.Španělsko označovali za katolické mag.ry,či USA za bývalé otrokáře bylo by to vyvážené
  • To se u nás stát nemůže.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit