Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A kdy dorazí ti z Jemenu?
    • Tady vznikne příjemné multikulturní místo, ve kterém se bude vzájemně poznávat, respektovat navzájem své zvyky a to nás všechny velmi obohatí *1* *1* *1*
  • Toto je demokracie, kterou považujeme za to nejlepší. Několik lidí přijme to, co většina občanů odmítá.
    A je jedno jestli jde o syrské uprchlíky nebo třeba kurz koruny k euru.
    Jednou rozhodnou i o přijetí eura za naši měnu, i když bude třeba 90% lidí proti.

    Nemáte pocit, že tento styl demokracie je už dávno přežitý a nevyhovující?
    Nemělo by se rozhodování o takto důležitých věcech přenést na občany?
    A jak? Co se inspirovat plánovaným přenášením tržeb online od podnikatelů do serverů finanční správy?
    Co kdyby měli podobnou možnost vyjádřit svůj názor elektronickou cestou z pohodlí svého bytu? Samozřejmě na rozdíl od podnikatelů ne povinně. Ale i tak by se dal zjistit poměr z těch přihlášeních, kdo je pro a kdo proti.
    A dovedete si představit, že takto by mohli lidé hlasovat i o tom, zda se má v parlamentu prodávat alkohol nebo kouřit? A taky o náhradách poslanců a senátorů?
    Je vám jasné, že tento můj návrh nebude do zákona nikdy schválen, ani když ho bude chtít 95% občanů *1* *1* *1*
    • Svůj názor na nebezpečí islamizace Evropy jsem vyjádřil níže. Ale obecně k návrhu "nové formy demokracie".

      Přímá demokracie existovala před dvěma tisíci lety v městských státech v antickém Řecku. Občané se sešli na náměstí, filosofové jim vysvětlili situaci, občané se poradili, zvážili různá pro a proti a pak rozhodli.
      Dnes by něco podobného do jisté míry umožnil internet. Problém je v tom, že rozhodování v dnešní době vyžaduje specializované odborné znalosti, posouzení všech okolností a důsledků rozhodnutí v kontextu situace a především rozhodnutí musí být často rychlé. Ale největší problém je v tom, že u nás je stále nedostatek OBČANŮ. Převládají ovce, kterým stačí dát koblihu nebo buřta a pivo a už vědí co mají volit, bééé... *1* *1* *1*
      • Promiňte, ale váš příspěvek má naznačit, že se domníváte, že poslanci mají specializované odborné znalosti, umějí posoudit všechny okolnosti a důsledky svých rozhodnutí?
        Ale to vám přeci nikdo neuvěří *1*
        .
        Ale nic proti tomu, aby před hlasováním občanů tito slyšeli názory obou stran. Podobně jako soudce vyposlechne obžalobu a obhajobu a pak rozhodne, aniž by musel být odborníkem v tom, čeho se případ týká. Max si nechá pozvat (nebo některá ze stran) soudního znalce, tzn. právě toho odborníka, který přehled má.
        • Poslanci jsou tací jaké si volíme. *3* Jelikož ale poslancují "na plný úvazek", mají dost času, aby si každý návrh řádně prostudovali, nechali si k tomu udělat odborné expertisy a pak rozhodli podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Občané na to čas nemají a proto si je zvolili. *3*
    • A nemám s tím problém. Takže, čéče, jsme už dva. A to je pozitivní, t.č. 100% nárúst sympatizantů návrhu. *1*
      • Třeba jednou přibudou další a něco podobného co navrhuji se podaří prosadit.
        Ale jak znám Čechy, tak nejdřív to budou muset zavést někde jinde. My máme panickou hrůzu s něčím takovým začít jako první.
        Hlavní problém by byl prolomit odpor politiků, kteří by se proti tomu spojili bez ohledu na stranu, které jsou členy *1*
  • Politici OBČANŮM LŽOU!!!Dostali striktní příkaz z EU že česká republika bude MUSET přijmout až několik set tisíc uprchlíků ze Sýrie a možná i z Ukrajiny.V Zastávce u Brna jsou již dvě várky uprchlíků a občané se vše dozví až jich většina bude již v Česku!Co nám hrozí diktátem EU?!Že my budeme první kteří vše od IS odneseme jestliže povolíme přísun arabů do naší země!Zeman dobře odpověděl EU že zajistíme pomoc pro uprchlické tábory,ale SOBOTKA se zřejmě chce zavděčit EU a USA aby ho podpořili při dalších volbách,jinak si to nedovedu vysvětlit.Nedovolme aby naše děti musely přestoupit na islám a muži museli podstoupit potupnou a bolestivou obřízku!!!!
    • Politici nemohli "dostat striktní příkaz z EU", protože EU, budoucí USE, to jsme MY. Někteří lidé však tyto skutečnosti nechápou a jejich uvažování je stále v zajetí ruského a proruského centralismu.
  • Takhle se prchá, Mazánku?
    Prchat se musí hromadně.
  • V současné době sociální systém krvácí.Nejsou peníze na nic.Operace se odkládají.Snižují se platby osobám postiženým.Každé dříve samozřejmé peníze od státu je třeba milionkrát zdůvodnit.A najednou se tady nahrnou desítky vandráků kteří potřebují vyléčit a další léta budou parazitovat na systému.DPH a daně neplatím pro to abych přiživoval cizí vyžírky.Nejsme Německo ani Francie.
  • Evropská civilizace a kultura vychází z judaisticko-křesťanské tradice, lidé jsou však nábožensky vlažní, a v naší zemi i dost protinábožensky zaměřených lidí. Proto se přistěhovalcům z islámských zemí, kteří jsou nábožensky mnohem horlivější, bude dařit islamizovat Evropu. Vlivem sílícího přistěhovalectví a vyšší porodnosti vyznavačů islámu čeká Evropu poislámštění, odvrhnutí křesťanských tradic a zvyklostí, zničení křesťanských památek, zotročení lidí a vnucení představy, že svět začal teprve příchodem Mohameda. Kéž bych se mýlil.
    • Veškeré náboženství je pouhé ideologické, mocenské, po mamonu toužící zlo. Křesťan,... nebo muslim, pro mne je to jedno. Pokrok nezastavíš. Pokrok bez přihlouplých a zlých ideologií. *16*
      • To je materialistický pohled, materialisté věří v boha-hmotu. Už pomalu sto let se ví, že hmota je vlastně koncentrovaná energie, E = m. c2. A co je energie?... Takže primární není hmota, ale co?
        • Energie je obecně tok mikro částeček hmoty, Kaku. To jsi chtěl sdělit? *1*
  • Chápala bych kdyby EU poskytla útočiště Křesťanům ale muslimské
    uprchlíky si mají brát okolní bohaté Arabské státy.

    Ty je však neberou ale bere je kulturně zcela rozdílná EUropa.
    Přistěhovalci nás válcují větší porodností a chtějí tu zavést své zvyky.
    Pokud to bude pokračovat je s EU amen. Bohužel sama otevřela bránu nepřátelům dokořán.
    • Amen s "EU" je stejně, jen houšť a větší kapky...!

      Čím dříve, tím lépe. EU je zlo a zlo se musí vykořenit!

      Vlasti zdar! *16*
  • Takže to zas nejsou tak akutní uprchlíci, když je bude vláda teprve vybírat. Kdyby vláda raději vybírala z řad našich nemocných a postižených občanů a poskytla jim lepší péči, to by byl lepší skutek než si sem přistěhovat další Islámisty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit