Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vyhubit. Vyhubit měli kluci američtí tu zdivočelou smečku. A to se pořád mudruje. A slibuje a ustupuje. Dávno měli talibanci plnit příkopy u cest. Komu není rady, tomu není pomoci. Zas tak dlouho na tom světě nejsme. Pokud někteří systemově prudí, bylo třeba jim ten zpackaný život ještě pokrátit.

  • Pavel Janšta

    Když se dostanete do situace jako USA.,kdy jste uvázli ve válce, kterou nemůžete vyhrát, neustále vozíte domu v rakvích své vojáky, stojí vás to majlant a nepřítel je jako duch, kterého nelze lapit a rozdrtit. Tak vám nezbude, než podepsat  dohodu. A i když defakto utíkáte jako zpráskaný pes. Tak přes svá uplacená media šíříte zvěst o dokončené práci a odchodu se ctí.

  • mun.go

    Vláda v Afghánistánu nebude schopná samostatně centrálně vládnout - ta země je seskupení jednotlivých kmenů a s každým náčelníkem je nutno jednat individuálně.

    Talibán jeví zájem o dohody - například Rusko pozvalo zástupce Talibánu na jednání do Moskvy (8.7.2021). Talibánci řekli, že "nemají v úmyslu narušit hranice středoasijských zemí a zaručují také bezpečnost diplomatických a konzulárních misí cizích států v Afghánistánu, jakož i bojovat proti hrozbě islámského státu v Afghánistánu a vymýtit výrobu drog v zemi po skončení občanské války".

  • Tak trochu asi půjde o to, co ti panáčci, kteří tak rádi střílí lidi na potkání nebo jim sekají hlavy té vládě nabízejí.

    Proč by měl mít Talibán zájem na dohodě, když kudy jde, tam vítězí a amíci vzali statečně roha? Do vánoc mohou opět zkonzumovat ZOO v Kábulu a všem ženám začne Šaríja jak vyšitá.

    Nakonec budou mít Afghánci to, co sami chtějí. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit