Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Klaus by měl především vysvětlit kam zmizely stamiliardy za nezaplacené a vytunelované státní podniky v jím řízené divoké a ukvapené privatizaci a potom i to, na čí objednávku osvobodil v lednu stovky gaunerů, kteří okrádali občany tohoto státu. Podle mě patří tento narcistický pán k tomu nejhoršímu, co se v české politice pohybovalo a těžko nese, že se znemožnil a je už prakticky politická nula. Kamarádit s ním chce už jen paní Bobošíková, která si myslela, že jí Klaus pomůže, což je její další politický omyl. Klaus by nikdy nehrál druhé housle, to bude raději ze své nové vily ironiocky komentovat cokoliv. Z EU také nejsem vždy nadšen, ale stále od ní čerpáme podstatně více než nás stojí a bylo by to i více, kdybychom to umělii a nekradli. Všimněte si, že se Klaus nikdy nevymezil vůči korupci, protože jí pokládá za legitimní součást tržního hospodářství.
    • Kde zmizely miliardy nebo vytunelovane podniky je otazkou pravniku a predevsim to pada na hlavu pravnikum 80. a 90.let. Klaus se timto muze zabyvat jako obcan i jako politik, ale ne jako ekonom. Kuponova privatizace je dodnes vyucovana i na Cambridgi ci na renomovanych ekonomickych univerzitach a je povazovana celosvetove za model pozitivni a funkcni. Ale pravni osetreni privatizace je katastrofalni, protoze si tehdejsi politici nenechali poradit od zahranici a predevsim je chybou, ze zatimco ekonomove studovali ekonomii v kotelnach a umeli dat nejaky smer nutne privatizaci, pravne to nebylo kvalitne osetreno a zakony umoznily nastavit system tak, ze dochazelo ke korupcnimu jednani. O tom, ze je vinen Klaus nebo nekdo kolem nej je jen "vykrik lidu", ktere presne ani nevi, jak byly tyto vazby a kroky nastevene a zbytek je spis otazkou trestnich oznameni a cteni prezumce neviny. Klaus uz se k temto vecem vyjadroval, vyjadrit by se meli predevsim ti, co to cele zpusobili OPRAVDU. Meli by vysvetlit pravnici to, proc kdyz prichazely zmeny, proc neprispeli svym dilem a jen cekali na to, co se stane. Tvrzeni, ze z EU vic ziskavame je typicky nesmysl a demagogie medii. Obrovske ztraty zpusobujici prerozdelovani a byrokraticky aparat jsou podstatny argument. Klaus se vymezuje proti korupci prave kritikou prerozdelovaci unie, ktera svymi pravidly ke korupcnimu jednani primo vyzyva.
      • Dá se s tím v jádru naprosto souhlasit. Problém byl, že vše stálo na požadavku obrovského morálního vybavení a vlastenectví každého z vlivných. Přesně jak řekl M. Kopecký sice v trochu jiné souvislosti a trochu jinými slovy. Jaké plýtvání a rozmařilost chtít, aby hlupáci (potažmo dnes zloději a tuneláři) ovládali tak drahý stroj.Prostým lidem zůstala jen kocovina nenaplněných slibů a většině existenční boj o podprůměrné přežívání. A co s tím uděláš lide český...? Máš volbu(y) *3*
  • To je úsměvné. Zavést tady bordel s tím, že se jedná o demokracii a potom brojit proti EU, kde to spíš fungovalo.Klaus je bazilišek a opravdu by udělal nejlépe, kdyby táhnul za svojí kráskou na Slovensko. Tady už udělal nebo umožnil více škody než bylo tomuto státu zdrávo.To si lidé měli uvědomit včas a nevolit takové zrůdné strany jako ODS a jejich B Top - hop.
    • Úsměvné je i to že Venca brojí proti EU a tu svou herečku nechá pracovat na pozici velveslankyně v zemi která je v eurozoně.Proč veřejně nevystupuje i proti ní.Je to pokrytecký debiil.Venca je národní šašek na urovni švejka čímž se nechci švejka nijak dotknout byť je jen knižní figurka.Hašek byl vizionář,tušil že švejk bude mít živý vzor.
  • Evropa již od 18. století, od doby, kdy se pokoušeli někteří panovníci o její sjednocení, museli počítat s jedním heslem, které nemohli při budování svých říší opominout. Tím heslem je „Jednota v mnohosti a rozmanitosti“ Kdo toto heslo nepochopil, nikdy v Evropě neuspěl – prohrál, byl poražen, zkrachoval … Výhodou Evropy je její rozmanitost. Globalizace upadá a její vliv slábne. Návrh ke kořenům je velice moderní a kdo si uvědomí svůj původ, vyhrává. O suverenitu nikdo nikoho nemůže připravit. O tu můžeš připravit pouze sám sebe. Brusel není ten, kdo bere ČR její suverenitu. My sami jsme tím původcem. Již více než 50 let žijí Němci v EHS/EU. Jejich identita je jasná a nikdy neztratili nic na tom, že jsou Němci/Bavoři, Sasové apod. Identitu a suverenitu držíš sám v sobě …

    … nejvíce mě mrzí, že nenabízí cesty/alternativy/řešení – myslím tím Klause … takto to umím také, vystoupit z EU je řešení, ale co nastane po tom? To už se nikdo neptá a nenabízí varianty …
    • varinata je prece napr. v EFTě a volny pohyb a bezcelni pohyb zbozi nam zarucuje EHS s Shengenem, kterych jsme soucasti avystoupenim z EU se to nerusi. Jenze kdyz se nezajimas, tak se nedozvis.
  • No, pan Klaus brojí proti EU protože EU takzvaně nasr............. a ona zase kálí na něho, tak nějak se ten dem........ musí připomenout. Doufám, že v paměti národa zůstane díky rozsáhlé amnestii pro jeho zloděje. *12* *5* *3* *15*
  • soudružka Bobošíková s nejkrásnější postavou na světě jak se nám snaží nakecat modré Novinky. Když tak, tak s nejkrásnější sudovitou postavou na světě.
  • EU je mašinerie,která dělá z bohatých velkých zemí ještě bohatší a malé země ,jako je naše,dotlačí k likvidaci.Do EU jsme neměli vůbec lézt.
    • Svatá pravda,potřebovali nějaké smetiště.
    • Tak se odstěhuj do Ruska nebo založ s Klausem a Bobošíkovou království, kde král bude Klaus. Jistě se budeš míti dobře, ale mě do toho netahej.
      • Brojeni proti EU, ktere vladne rozkradacska byrokracie, socialisticke prerozdelovani penez, obrovske vydaje na aparat neni vymezovani se k Rusku. Evropa ma byt spojena pratelsky, ma byt volny obchod a volny pohyb lidi (coz je v pravomoci Shengenu a EHS), ale na to neni potreba byt v unii ani byt ve spojeni s Ruskem. Protiunijni narust je v Evrope mezi obyvateli tak dramaticky, ze at chces nebo ne, cim vic se bude Barosso, Schulz ci Rompuy snazit zavadet sve utopisticke politicke kroky, ktere jsou proti zdravemu ekonomickemu uvazovani, tim vic bude rust opozice a EU se nakonec bud sama rozlozi, nebo se ekonomicky zhrouti a nebude z ni potrebovat ani vystupovat.
  • Souhlasím s tím co pan exprezident Václav Klaus říká. Na jeho slova dojde, ale mnozí z nás
    už tu nebudou, aby si mohli potvrdit správnost tvrzení. Neměli bychom se nechat zaslepovat
    nevraživostí pro amnestii. Ve věci názoru na EU se ztotožňuji s panem Klausem. Proto budu
    volit Svobodné občany nebo Hlavu vzhůru a strany, které si dovedou přiznat převažujících
    negativ našeho členství EU. Lidé nenechte se zaslepit vlastní nevolí k osobě, která udělila, tak širokou amnestii a přemýšlejte o slovech pana Václava Klause a ostatních.
    • xyz Ty krávo! Tento bolševický agent Václav Klaus Vjačeslavovič podpesal žádost
      o vstupu do Evropské unie. Tento bastard při pohřbu Václava Havla vynášel
      tohoto prezidenta až do nebes před celým světem. Tento křivák a hajzl krátce
      poté mluvil o Václavu Havlovi jako o levičákovi a zaprodanci!
      O Václavu Klausovi nebylo nikdy nic slyšet, byl to vždy zbabělec a vlastizrádce!
  • ńěco na tom bude,nepřijmout EURO a vystoupit z Unie,souhlasím.proč dovážíme z Polska jedovaté potraviny ročně za několik miliard,když si je můžem vyrobit sami?to by se snad i snížila nezaměstnanost
    • S eurem -menou ma pravdu ..Pokud se nemylim ,tak do EU jsme vlezli za jeho vlady,ale tim si nejsem uplne jisty.Je-li tomu tak ,potom si protireci.
      • To, že někdo v čase změní svůj názor, neznamená, že by si protiřečil. Naopak, když jsme vstupovali do EU byla jiná, než dnes. Je správné, že dokáže veřejně říci, že nás EU táhne ke dnu a je potřeba takové partnerství ukončit.
        Mám obavy, že stereotyp, liknavost a vypočítavost vlivných nás nechá stáhnout ke dnu. Nyní se hodí zvolat:" Lidé bděte!"
      • když ptáčka lapají hezky mu zpívají, přeji ti najivo za vládce Klause, do konce života, ať si ho užiješ.
    • Na vasi otazku je jedna odpoved:protoze vlady Havlem pocinaje,Klausem konce prodaly,rozkradly celou republiku.Nezapomente na miliardy ve Svycarech,ktere nikdo nechtel.
      A ze sobestacne republiky udelaly zemi zavislou na dovozu.Divoka privatizace dovrsila dilo zkazy.Radeji si prectete posledni veledilo Klauze.
  • Tahni si radit na Slovensko,odkud ty *12* pochazis!
  • A Klaus opět, jako již mnohokrát, má zase pravdu. I já se domnívám, že EU je jenom brzdou rozvoje naši republiky a hodnotou měny. A časem se zase ukáže, jako dosud vždy, že Klaus měl opět pravdu o EU, ale možná, že do té doby euromarasmuz dozná deklasující úrovně. K naší škodě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit