Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím jak to chodí ale vím, že UBER účtuje asi o deset korun méně na km než taxi, tudíž taxi prohraje, myslím Prahu...
    • Velkou roli v tom podle něj hrají právě koeficienty, které Uber v průběhu dne mění. „Taky už jsem vezl lidi na letiště za osm stovek. To je potom příjemné. Prostě lidi pospíchají a jedou, i když je nastřelené,“ říká. Namítám, že v takovém případě už ale sazba na kilometr asi přesahovala maximální magistrátem povolenou částku.
      „Jo, ale je to prostě nabídka a poptávka. Jezdil jsme na Nový rok od jedné asi do čtyř ráno a to taxíky nejezdily. Jezdil jenom Uber a byl tam pětinásobek. Takže dva kilometry za osm stovek a podobně. To jsem jezdil tři hodiny a vydělal jsem pět tisíc,“ vypráví. Cestující podle něj ale byli i tak spokojení a na nic si nestěžovali. „Chtěli být doma, nic nejezdilo a jinak by museli jít pěšky,“ dodává.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/test-uber-taxi-letiste-hrozby-nasili-penize-fzy-/domaci.aspx?c=A170927_121600_domaci_hell
      Takže až nebudou taxikáři 1 km za 400 Kč a z toho 100 Kč do zámoří,nejdražší taxi za 600 ale uber ve špičce za 800 ,jo a hlavně že budete mít chytrý telefon,tady je někde chybinka.
  • Taxikáři vers. Uber = hmmm, tak mi to připomíná - zloděj křičí chyťe zloděje...
  • vede především známý arogant dlužník a permanentní návštěvník policejních služeben Bednář. Moc by si přál všechno okolo taxi ošéfovat. Ale nikdo neroste do nebe. Beztak co nevidět přiletí 1-3 výchovné facky a bude klid.Nic osobního. Tzv. facka v jeho vlastním zájmu. Přeci kde to jsme, aby banda ušmudlaných profesionálních taxizlodějů z Prahy vyhrožovala, že bude blokovat dopravu? Musí očekávat že jiní recesisté jim něco veselého vymastí. Tak, že se bude národ chlámat a banda bude bědovat. O co?
    • se moc při konkurenčním přetahování povedla akce "fiktivní objednávky". To se objednávalo a objednávalo- ale žádný zákazník neodjel. A taxálisti jezdili a jezdili. Z jednoho konce města na druhý. Stačil den a noc. Nevěřím, že toto by nezafungovalo i v Praze. Jo když někdo vyhrožuje, musí počítat se vším.
  • každý si může svobodně jezdit jakým autem chce......
  • dej si pauzu. Prskáš tady jednu moudrost za druhou. A že se s takovým moudrem nepochlubíš třeba v hospodě. Nikdo by tě neposlouchal a kdyby - možná by vzduchem zasvištěla i jedna výchovná. Jo hochu když chceš aby lidi poslouchali tvoje výlevy blbosti, musíš si i v hospodě připlatit.
    • By si tak chtěl někoho fackovat a vychovávat,jo tak možná virtuálně ,ale v hospodě by si držel hubu a nebo bys tam strachy ani nešel,možná po zavíračce mejt nádobí *1* *1* *1*
  • Tahle lumpárna přišla zase od amrdólských vraždících netvorů, tak se nedivme!
  • nebyli jsme jako oni a tak ty komunistické praktiky přežívají i víc jak pětadvacet let po chcípnutí komunismu.
    • otázka je jaké praktiky myslíte?S taxi jezdit nemusím ,ale třeba bez bydlení se těžko obejdete a že jsou dneska byty v atraktivních městech nedostupné pro vlastní obyvatele a pronajímány za peníz mizející někde v danovém ráji nebo na předměstí pracovním agenturám je pravda .Viz nejenom Praha ale i Benátky a pod.ok pokud chcete Disneyland v celém světě tak je to dobře ale já osobně chci nějakou formu rozumné společnosti ,těžko s tímhle něco uděláte ,prachy až na prvním místě.
      • No holt si musis sam sobe narovinu rict jestli mas na to bydlet ve velkomeste nebo na vesnici holt kazdy na to nema doba kdy jsmemeli vsichni stejne houno uz nastesti zkocila a fakt je ze bydleni v centru mesta nemuze byt za stejne penize jako bydleni na periferii
        • Tot pravda a mě už to neva a ted jde o to aby jste všichni neměli houno ještě větší,ale co v kapse bude chytrý telefon *1*
  • felix.julec
    Pražští taxikáři mají v Evropě renomé,které jen tak někdo nepřekoná.Jestli však se nemusí Uber řídit pravidly jako všichni ostatní taxikáři,tak to není fér.Kde je autorita pražského magistrátu,který není schopen zjednat nápravu,jak s taxikáři,tak s Uberem?
    • Velmi jednoduché stačí aby magistrát dodržoval stávající legislativu a vyžadoval její dodržování po všech a pak ať si zákazník vybere!!!!
  • Uber je v podobě jaké je u nás nelegální !!!!!V sousedním Německu můžete dostat až 250 000 Eur pokuty za použití uber pop.Na druhou stranu tam Uber legálně funguje ale řidiči musí splňovat podmínky osobního přepravce včetně povolení a daní,no a ouha Uber tam už tak populární není.Když tady všichni tepete do taxikářů (a tím se jich nezastávám a tvrdím že 90% jsou normální lidé) tak si uvědomte že paní Krnáčová má jednat za naše lidi a vyžadovat dodržování zákonů.To že radnice spíš kope za Uber je jasné ,proběhly kontroly ubru a ukázalo se jak je to ,zablokovaná čísla telefonů kontrolorů i magistrátu.To že v sdílených ekonomikách většina zisku ,v tomto případě 25 % odtéká do zámoří kde je stále uber v mínusu je na pováženou.Firmu doprovází pověst korupce a nekalých praktik od jejího začátku.Jen pro zajímavost jeden řidíč ubru tvrdil že jede pro kamaráda který je jeho kamarád když zná jeho číslo,je vidět že právníci se snaží.

    *1*
    • UBER tu taxikářskou zlodějskou chátru v Praze tak je skvělý. Protože není větších gaunerů a grázlů než taxikáři v Praze. Kluci děkujeme!
      • Potírat by se měla i chátra z celého světa a pořádně a nemusíte chodit daleko viz ekonomika Německa která si svoje zájmy hlídá i když ty maj zas jiný problémy.Bránit si národní zájmy je dneska pomalu trestným činem a chtít aby nemakačenka v bohatých zemí EU pracovali a platit pracujícím v celé EU víc než těmto netáhlům je názor za který dneska dostanete vyhazov. Nechápu proč by měli všichni řidiči jezdit na uber a byty si budete pronajímat přes telefon a zisky schrábne kápo v jiné zemi.Sdílená ekonomika -jeden zisk to je sen diktátora alá celá zeměkoule a taxislužba holt je teď v pořadí.Možná se dočkáte mazání diskuze na téma uber a pod.že by nová totalita?
  • Uber, uber pary,
    trocha to uteká
    a ja z toho závrať mám
    (Karol Duchoň - Nálady). *3*

    Když už, tak jak platí ten "správný" drožkář daně, když vezme 1800 na ruku?
    Vlastně, že se ptám. Oni drožkáři, vexláci, řezníci, zelináři, byli vždy "extra" třída.
    • Že tě nevadí rozkrádání jinde a u těch co jmenuješ už to dávno není ono a nikdy se tyhle peníze neztratí třeba do Číny.No hlavně že se mluví o ubru a taxi a ne třeba o čapím hnízdě.Jo a proč paní Krnáčová nezasáhne proti směnárníkům z s běloruskou měnou?To ti neva a to jsou kamery na každém rohu.Třeba si otevři prodejnu se zeleninou ,nebo dělej něco jinýho sám a uvidíš jak se živí drobný živnostník a jaký je to med,jo krafat umí každý.
      • Samozřejmě, že mi to vadí. Daně platím přes XX let, tak proto! O Čapím Pelechu jsem se také vyjádřil.
        Jinak, pí. Krnáčová nemůže zasáhnout proti směnárníkům protože ještě nedostala správný "podnět" se "správným" beranem.
        (Sice nechápu, jak někdo nepozná rozdíl mezi českou či jinou "slušnou" bankovkou a nějakou "azbuckou" To by měl mít ve své gesci nějaký bývalý vexlák).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit