Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wolfcastle

    pšontci posypová sůl, te´d shnilý maso když se tam přesunula výroba žárovek okamžitě začli vyrábět šmejdy, Opavia piškoty to samé pšonsi jsou šejdíři jen hledaj jak co ošidit na čem vydělat evidentně i přes mrtvoly

    • 1) Maso nakažené salmonelou není shnilé.

      2) Opavia piškoty vyrábí americká firma Mondelez v Opavě ve Slezsku. Je pravda, že do Polska je to z továrny asi 500 m, ale v Polsku to skutečně není. Firma Mondelez vznikla rozdělením společnosti Kraft Foods na část vyrábějící pro americký trh a část vyrábějící pro zbytek světa - Mondelez International.

      S vaším závěrem přes poukázané nepřesnosti souhlasím.


    • Kdyz se tak nejak ta salmonela projevila - neprojevila v kravim mase z Argentiny vedle Warsavy a nejak to hapruje u kurat asi brontosauru taky tam snad odnekud ( nedej boze aby byla nahodou z Vodnan !! ) , tak ji nasroubujeme do zarovek. 

      Hromadne otravy koncici umrtim cele generace koyencu na piskoty nasakle tou salmonelou . Titulek , doslova bombovy ! 

      O posypove soli ani nemluvim . To je vlastne posypova salmonela. Ta se da pridat i do lokomotiv , kdyby psonci nejake vyrabeli nahodou. 

      Uz se ani nedivim co je to za exemplare jake jsouv Ceske kotline momentalne u moci. Tak rikajic Svuj k svemu a rovny rovneho si hleda . A vrana k ... Vlastne ne , vrany maji urcite salmonelu. Vrany nebrat . 

  • "O kontrolách polského masa dnes čeští zástupci jednají s eurokomisařem. "

    .

    Pane eurokomisaři poníženě se klaním a prosím, zda byste mohl ještě zvážit váš zákaz našich kontrol polského masa. My chápeme, že tyto kontroly nejsou v souladu s evropskými hodnotami a nejsou ani politicky korektní a jsme si vědomi, že na salmonelu se neumírá. Ovšem Češi jsou už tak zmlsaní, že nechtějí mít po jídle běhavku, či vyhledávat doktora. 

    prosím tedy znovu o přehodnocení vašeho zákazu. Ale smaozřejmě pokud zákaz nezrušíte, budeme to respektovat, protože kdo nefandí EU, ten fandí rusákovi a jiné možnosti prostě nejsou!

    • No tak konecne se neco naslo. Uz jsem mel obavy ze to vysumi. 

      Co takhle treba jeste nejaka pohlavni prenosna nemoc u akvarijnich rybycek ? 

      Pochopitelne z Polska , jinak by to nemelo smysl. To nemusim snad pripominat. 

      Dosti uz omlete a fadni , tohle polske vyvrazdovani zemekoule. Psonky mam na haku , vubec me nezajimaji . Tahle kampan je ovsem tak uboha , ze neco podobneho dlouho nebylo Jestli to uz nebude treba dokonce nejaka ucelovka ?? 

      Zrovna jsem se doslech ze zubni pasty z Polska obsahuji rozemlete tarantule z Argentiny a polsky krem na boty rozezira nohy. tak pozor na to a hura s tim do systemu vcasneho varovani , nebo jak tomu rikaji ti strejcove kterym to dobre sype. 

      • Vám salmonela v mase nevadí, mně ano. A zřejmě nejsem sám. Normy na obsa nbeo neobsah salmonely v mase jdsem nevytvořil já a asi bych ani nebyl proti tomu, aby vy a vám podobní jste měli možnost maso se salmonelou v obchodě koupit, pokud bude řádně označeno a zabaleno tak, aby se nenakazilo jiné. Já jsem rozhodně vstřícný.


        • Že Vy se pořád nějak všude cislujete ? Schvalují Vám to drahy Jiří. Až jednou třeba nedejboze ztuhnete po požití nesalmonelovaneho jakéhokoliv produktu , třeba té žárovky , bude to mít koroner ulehčeně. Dostanete na palec u nohy Vámi zvolené číslo a nikdo si Vás nesplete. Ani euroreznik , původem z Polska , který Vás přijde testnout na přítomnost salmonely a hliníku ve Vašich ostatcích. Paranoia je strašná nemoc a může vést i k úmrtí . Šetřete se trochu drahy Jiří. 

          • Znovu opakuji, že jsem si hygienické normy a pravidla nevymyslel. nemohu za ně. Ale když už říkají, že v mase prodávaném na našem trhu salmonela být nesmí, tak prostě nesmí.

            A zbovu opakuji, nebyl bych proti možnosti, abyste vy a vám podobní mohli na trhu koupit maso se salmonelou. Pak bychom byli spokjeni my i vy.


            A ano, jednou zemřeme a to s velkou pravděpodobností na něco jiného, než na salmonelu. To je prostě život.

            proč vy se vlastně tak rozčilujete a napadáte mne? To opravdu jen proto, že vám hygiena brání si koupit maso se salmonelou? A nešlo by, abyste si ji doma v masu vypětoval sám? Pak budeme přeci spokojeni oba, ne? 🙂

            • Jestli chtějí testovat maso tak už mají testovat všechno co je na trhu a potom by se teprve vidělo jak to vlastně všechno je , takhle to vypadá dost podivně když jednomu testují a od druhého vezmou bez testů všechno co přiveze ...
              • Reakce na příspěvek:

                To je logika na úrovni: "Jestli chtějí policisté kontrolovat překročení rychlosti, tak u všech řidičů, kterí jedou po silnicích", protože je divné, když kontrolují jen někde a některé.

                • Reakce na příspěvek:

                  To je logika zcela správná. Objeví-li se krizové místo, kontroluje se tam rychlost stále a u všech řidičů. Dělává se to i v předpokládáaných krizovách místech, které se navíc průběžně vizuálně sledují.

                  Příklad 1) Vjezd do Lahovic na Strakonické ulici v Praze. Na počátku je bodové měření, celá trasa je navíc měřena úsekově.

                  Příklad 2) Tunel Lahovice-Komořany. Trasa je měřena úsekově, každý automobil je fotografován pro následné párování.


                • Reakce na příspěvek:

                  To je blbost pokud vím tak ta rychlost se taky nikdy nekontrolovala pouze na jedné  jediné silnici , ale kontroluje se všude .
            • Vy se pletete drahy Jiří vysoké číslo. Já se vůbec nerozcilujii , na právě naopak. Mám tady z toho všeho vcetne Vás nakonecnou srandu. Proč také ne , že ano. 

              Už se moc těším na Vaše další sofistikované příspěvky na libovolné tema. Jste prostě neodolatelný drahy Jiří vysoké číslo .

              • Reakce na příspěvek:

                Jo, jo. Něco vás uvnitř žere a bojíte si to přiznat. Zkuste psychiatra, vysvětlete mu svoji touhu po mase se salmonelou a jistě vám nějak pomůže. Koneckonců od toho psychiatři jsou! 

  • Nechci tu horlit na téma "co Polák, to podvodník." 

    Kontroly jsou naprosto na místě. Zveřejnění je ale polibek smrti pro uváděné firmy.

    Osobně neznám sklad Petr Novotný - Gastroplus v Lounech, ale mělo by se rozlišit,

    a) jestli to maso přišlo a chtělo se distribuovat nakažené (se slevou) s vědomím pana Novotného - potom nejen hanba mu, ale měl by jít za obecné ohrožení nekompromisně do tepláků

    b) jestli byla nekvalitní dodávka zjištěné z aktivity a s přispěním pana Nováka a díky jeho práci se nedostala do sítě. Potom všechna čest panu Novákovi a víc tak odpovědných distributorů masa. 

    Tohle už se ale bohužel řadový čtenář nedoví. 

    • Jak jsem uvedl níže: "Salmonely normálně žijí v zažívacím traktu živočichů..."

      Primárně se salmonelou kontaminuje maso na jatkách, z okolních zemí nejsnáze v Polsku, kde si nedělají hlavu s platnými předpisy EU a zabitá kuřata chladí vodou, místo předepsaného a dražšího chlazení vzduchem (právě pro snížení možnosti kontaminace). Mimo jiné i proto je polské kuřecí maso levnější.

      Sekundárně se může maso nakazit salmonelou při balení (přebalení) přenašečem nebo nečištěným strojem, tedy obecně nedostatečnou hygienou, což je u balených a mražených výrobků v rámci EU málo pravděpodobné.

      To se nedoví nejen řadový čtenář, ale často ani "insider", pokud sám příslušným směrem nepátrá. 

  • U nás kuřata nemohou dostat salmonelu protože je to všechno zavřený a dostávají koňské dávky antibiotik. Kde se bere ta mržka salmonela u poláků no jednoduše. Když koupíte domácí vejce a slepice hrabe venku na zahradě, tak ta slepice vyhrabe červa většinou je to po pršce když červy vylézají ven. Slepice červa sezobne a už máte vejce a slepici které má salmonelu. Vejce krásné zdravé a když ho převaříte tak salmonela se zničí a vy průjem nedostanete je to jednoduché. Já raději jím domácí kuřata, domácí slepice, domácí vejce a ne Babišovi jedovatá kuřata a vejce plná antibiotik a různých látek co jsou v granulích jako masokostní moučka, která se krmila je možné, že se ještě krmí s uhynulých zvířat a to Vám zničí zdraví. Raději se poseru než zemřu na otravu.

    • Při opětovné četbě vašeho příspěvku mi nedá pokoj ještě jedna věc.

      Chalupář z Prahy, který se občas přemůže a zajde mezi vidláky do místní restaurace, dával občas k lepšímu historku, že skutečně byl jednou v kravíně a viděl na vlastní oči, jak jezeďáci sypou kravám antibiotika do žlabu "normálně lopatou, vo_e!"

      Z takových zdrojů asi pocházejí ony vaše "koňské dávky". Antibiotika totiž mají v provozní charakteristice jednu položku, a ta se jmenuje cena. Její vliv je na provoz podniku značný, jak prokázala například nedávná aféra s polským hovězím masem: podnikový ekonom snadno spočetl, že než krávu léčit a následně ještě přijít o produkci v době ochranné lhůty, je výnosnější dobytče nechat porazit a inkasovat  za maso. Pravda, je k tomu potřeba najít komplice, což se v daném případě zjevně podařilo. Atd.

      • Je vidět, že ty jsi nikdy kuřata nekrmil a jsi z města. My jsme to dávaly po lopatách to máš pravdu. Napsat zajít mezi vidláky tak to by jsi řekl jenom jednou a letěl by jsi zavřeným oknem rovnou na hnůj. 

    • Kuřata "u nás" koňské dávky antibiotik nedostávají a ve vzorcích odebraných pro provedení nezávislých testů nebyla přítomnost antibiotik v posledních letech zjištěna. 

      Salmonely normálně žijí v zažívacím traktu živočichů a jsou vylučovány trusem. Znamená to, že infikované maso přišlo nějakým způsobem (zprostředkovaně přes přenašeče) do styku s trusem nebo obsahem trávicího traktu (protržená střeva) - nejde o víc, než nedostatečnou hygienu, tedy hlavně o t.zv.lidský faktor. 

      Co se týče vajec,  salmonely mohou ze zažívacího traktu kolonizovat vaječníky a touto cestou se salmonely stávají součástí vejce. 

      Slepice maso a kosti žerou, v domácím hospodářství se používají odedávna například ruční pákové drtiče kostí. Není žádný důvod nepřidávat drůbeži do krmiva masokostní moučku. 

      Není divu, že se raději poserete, když víte kulové...

      • Moc se díváš na TV a papouškuješ to co řekne nějaký redaktor. Zaměstnej se v nějaké Babišově drůbežárně a poznáš sám. Něco jiného je drtičem rozdrtit kosti domácí drůbeže a masokostní moučka, jmenuje se to masokostní, doplň si vzdělání, ale to nemá cenu když jsi s tím nikdy nedělal. 

        • K vyšemu výlevu jen toto: v drůbežárně se masokostní moučka nevyrábí, takže zaměstnáním v libobolné drůběžárně se člověk poznání nedobere.

          Vzdělání v oboru mám dostatečné, zjevně na rozdíl od vás. A nějakou praxi mám také, včetně nočních směn vyplněných chytáním brojlerů při dodávce.

          Dokážete svůj výlev o papouškování doplnit faktickým sdělením, proč nepřidávat slepicím do krmiva masokostní moučku?

  • Fakt praví křiváci. To si kupuju v PL v sobotu obyčejný kvalitní džus.Ale chci necukrovaný. Krásná láhev poutavý text. Skvělá cena.Přeci Hortex je zavedená značka, ne?U hrdla velký nápis "bez cukru"! A pak si to doma otevřete - a padnete.Přes ujištění je v tabulce hodnot cukr uveden! Ať už to "mysleli" jakkoliv , jsou to extra křiváci.

    • Klid to je totiž cukr který obsahuje každé zralé ovoce .
      • Říká se tomu fruktóza. A světe div se , funguje to i v Polsku. Ovšem pochopitelně se salmonelou jako dodatkem.

        Bez té by v Psonsku nic prostě nešlo a nefungovalo. 

         


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit