Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedno je jisté. Rozhodně to nezaplatí ti, kteří to zavinili.Souhlasit se dá s příspěvkem Hells Angel.Jak dlouho ještě tento režim vydrží smát se do očí slušným a pracujícím lidem, kteří musí odskákat všechno, co se tady děje.
  • Mně by zajímalo, co by se dělo, kdyby tenkrát klausovci to nájemné nechali deregulovat hned. Vidím v podstatě dvě krajní možnosti: restituenti (v tom okamžiku majitelé zeměkoule) by si řekli o "tržní" nájemné, které by bylo asi pětinásobkem tehdejšího průměrného příjmu normálně zaměstnaného člověka, polovina národa (alespoň třeba v Praze) by se octla na ulici a měli bychom tu občanskou válku (a v tom případě, milí restituenti, by jste "utřeli hubu"), nebo by majitelé zeměkoule zjistili, že nato, aby jim platil "tržní nájemné", nikdo z lidí s "postkomunistickým" platem nemá a tolik rusů ani američanů se k nám zas nenastěhovalo, takže by to "tržní nájemné" zase vesele slezlo někam kousek nad to regulované... lepší než mít ty byty prázdné. V tom případě byste se, milí restituenti, ovšem dnes nemohli soudit. Takže to pro vás dopadlo asi nejlépe jak mohlo, protože takhle Vám to nakonec zaplatí "stát", to jest obyčejní lidé, kteří platí daně (a nemohou provádět "daňovou optimalizaci"). A vůbec - vám nestačí, že máte ty baráky? Nejste náhodou trošku nenažraní?? Není nakonec zase na čase začít znárodňovat??? *1* *1* *1* *1*
  • Neměli by to zaplatit komunističtí loupežníci, kteří ten dům uloupili a nechali zpustnout? Ti mají místo toho tu drzost, že se za peníze státu, potažmo chudých rozvalují v parlamentu a vedou řeči jimiž porušují trestní zákon.
  • To se to soudí když nám to stát, potažmo chudí zaplatí. Zlatý socialismus, zlatí komunisti.
  • Tzv. "regulované nájemné" řešilo jen a pouze okamžitý provoz baráku, který jsme dostali v dost zdevastovaném stavu! Bolševik se o údržbu skoro vůbec nestaral - dokonce jedna soudružka měla při vracení domu tu drzost namítat "... ale my jsme Vám tam, BOHU ŽEL, dali nové okapy". Ty tam dali, až když nájemníci vymáhali plnění pojišťovnou za zničené vnitřní omítky, případně nábytek - a pojišťovna vymáhala plnění na oné fabrice, která nám to ukradla v roce 1948! Vodovodní řád, elektrická instalace - na to se do roku 1992, kdy jsme to konečně dostali, na to se ani nesáhlo. Ale nájem (vzhledem k platům za bolševika ne zrovna malý) ten vymáhat dokázali. Brzy jsme si museli vzít půjčku, abychom věci dali do pořádku (kterou splácíme dodnes). "Řádní hospodáři"? - bolševická chátra to byla!
  • Jen tak dál. Když jsem se ozval protože vlastním nějaký ten nájemní dům, tak mi před lety odepsaly z MMR, že nemam nárok, tak jak je to soudruzi? Okrádaly jste nás dost dlouho lumpové, teď vraťte co jste nakradly.
    • to víš, ty jsi za vodou, máš doma perpetum mobile
      • Pracuje se na tom, taky jsem řekl, že to zde zveřejním, počkej si, pouze otázka času.
        • 200 let? Nebo až američani změní fyzikální zákony?
  • Nezbývá než souhlasit se štrasburským soudem.Regulace dlouhodobě poškozovala majitele bytů.
  • Stát je dojná dojnice s vysokou užitkovostí.Tak toto je pravý kapitalizmus.A opět v tom má ruce ten chameleón.Hádejte,který!
  • uregulované nájemné to byl šwind a plivanec do obličeje všech co si bydlení platí a vždy platili JEN z vlastní kapsy!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit