Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    A dokonce už šetří i Moravané a Slezané ...

  • josef.chmela

    Není se čemu divit. Základní zákony kapitalismu všude fungují již vícenež 100 let. Lidi u nás to tak v 89 chtěli, tak to mají. Na inflaci vydělají vždy jen bohatí. Zaplatí to vždy chudí a střední třída. Tak je to správné, tak to má být. A dokud většina lidí nebude bydlet pod mosty a okusovat trávu v příkopech, tak se nic nezmění. Čecháček byl vždy někoho poskok, pucflek nebo otrok, už si na to zvyknul a tak není co řešit.

  • Nešetří není z čeho, jen je léto a jsou na dovolených 

  • Všechno zboží, má jen takovou cenu, za kterou se prodá... většina zboží má určitou "expiraci" (nejen potraviny, třeba i pneumatiky apod.). Pokud je předražené, stačí počkat a bude ve slevě ...  a příště...  rovnou levnější. Pokud se však za současné ceny úspěšně rychle prodá, je cena buď správná nebo dokonce nízká.

    • Takhle to funguje na trhu. Minulý týden v Tescu Tatarka za 119,-. Tenhle týden za 36,90,- ta samá. Když to někdo koupí za první cenu, jeho volba. 

      Češi neradi šetří, ale musí. 

  • Ty kecy odbornice na finance jménem Schillerová, aby lidé utráceli se nějak minuli účinkem ,narozdíl od Kalouska který jasně říkal ,aby lidi šetřili.

    • mun.go

      Monent. To říkal už emeritní prezident prof. Ing. Václav Klaus, CSc.: "Utrácejte, utrácejte, utrácejte." Koncem roku 2008 to prezident poradil na setkání s českými byznysmeny.

    • Byl bych v tom odsouzení paní Schillerové a glorifikaci pana Kalouska opatrnější. 

      jenže od vás chvilkařů a skandujících ovcí s píšťalkami se nedá nic jiného očekávat. 

    • Pan odborník no hlavně že on sám chtěl v roce 2007 zavést EET 

  • Tak to Penny "hezkyčesky" zkrachuje.....😉

  • Češi se od zlodějské vlády a zlodějských obchodníků nenechají beztrestně okrádat. Všude v Evropě klesají ceny potravin, ale němečtí majitelé všech supermarketů v České republice dělají, že si toho nevšimli a klidně dál zdražují. V okolních státech se vláda snaží lidem pomáhat. Naše vláda vám když se budete topit ještě šlápne na hlavu, abyste se utopil rychleji. Takže milá vládo a obchodníci. Pokud si myslíte, že jsou Češi hloupí tak si to myslete.

    Doufám, že Češi začnou ještě více šetřit, aby vláda zjistila, že vybere velmi málo na DPH.

    • To není věc německých majitelů ,to je věc českých vlez prdelistických a hamižných manažerů! Když vidím hustotu provozu v současné době u našich sousedů a tady je to velký rozdíl.Tady se jezdí jak kdyby benzín nestál 50 Kč.

  • Houno šetřit když rostou výdaje na bydlení  , energie a jídlo asi nemůžu jít juchat . 

    Dnes se soudruh Zeman označil za žida , předpokládám že jeho kámoš Rusnok je odtamtéž (teda ten už to přehání).No tak pokud globalním bankám vyhovuje vyžírání obyvatel ČR a drží nad touhle sebrankou ruku tak už tady mělo bejt dávno Euro a byl pokoj od téhle sebranky , alespon trochu 😎 . 

    Bez ohledu na panbíčka či barvu kůže společnost jen z miliardářů bejt nemůže .😛

    • Česká národní banka je tady jen od toho, aby držela korunu dole a pokud by náhodou šla na horu, tak se ji hned snaží potopit. Mám dojem, že takhle podrazáckou banku nepotřebujeme a měla by se ihned zrušit.

      • zejména za Rusnoka , nejdříve je koruna silná pak je slabá nebo rychle rostou výplaty a ted si tenhle ksindl vybral vlastně lidi co chtějí vlastní bydlení a měli odvahu si to pořídit. Každý člověk pro dustojný život bydlení potřebuje a když celý život pracuje má míti nárok na čistý  vzduch , čistou vodu , jídlo a nějaké to bydlení a uživit alespon dvě děti a umožnit jim vzdělání , na to má také v normální společnosti si za život vydělat , aby jeho potomci mohli dál ve společnosti pokračovat .😎

  • jen tak dále.. :) tohle je donutí zlevňovat a tímhle počínaním spotřebitelů se dostaneme s inflací pod 10% ještě do konce roku, tedy na číslo, které je běžné v celé EU

  • Můžou si za to sami obchodníci a nenažrané řetězce. Aby bezvínamné zboží zdražilo kvůli ukačkam o 100 a vice procent, tak to si můžou narvat do kulí a vybuchnout!

    • radši inflaci než rusáka s tankem na náměstí . Oni snad Ukrajinci zabrali uzemí v Rusku nebo určují marže , spíš to vypadá když už zdražení tak to trochen osolíme , tož aby se nedivili , ona ta nadspotřeba skutečně existuje a může se omezit .😎

      • Mám takový dojem, že tebou zmiňovaní nám ceny v obchodech nenavyšují. Všichni majitelé supermarketu jsou Němci a ti nás mají stále za svoje otroky. Tak se rychle probuď.

        • já bych byl rád aby v České republice byly české prosperující podniky , ale když se podíváš tak skoro všechny podniky v č. rukou byly po 89 kompletně rozkradeny a to českými i zahraničními tkzv. podnikateli  ,  nezastávám se Němců , ale oni si ty svoje podniky hlídají a dokonce je vedou k prosperitě viz. Škoda , na druhou stranu zdaleka neplatí jak na západě od našich hranic a bohužel zisk je z většiny vyvezen z ČR . Nemusíš dělat v německé firmě , vyber si jinou , ale z vlastní zkušenosti vím že ty německé fungují tak nějak lépe než třeba americké , francouzské a zdaleka nejhorší situace je ve firmě kterou vlastní občané býv. Sovětského svazu a zpravidla mají ještě izraelské , či irské popř. britské občanství .😎

        • To nejsou otroci oni si ten svůj peníz vyberou a svým podřízeným dávají minimum peněz!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit