Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nás by s manželem hodně zajímalo, zda někdo vytápíte jen krbem a jestli je to takhle vůbec reálné dělat? Dá se to utopit jen přes krbovou vložku? 

    • My máme doma perfektní kvalitní krbovou vložku. Určitě bych mohla doporučit se podívat na krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz Mají je totiž vyrobené tak, aby krbová vložka co nejefektivněji spalovala dřevo. V praxi to znamená, že za velmi málo dřeva dostanete hodně tepla. Využívají při výrobě i vlastní patentovaný materiál Carcon. 

  • No, my se od té doby, co máme úplně nové komíny z těchto stránek bát vůbec nemusíme, protože ho nemáme vůbec zanešený a to, že ten komín zanešený předtím byl o tom nemám pochyb. Před námi v tom domě žilo x generací rodin a bůh ví, co všechno se tím komínem prohnalo :-) Teď po výměně komínové sady je vše ok...

  • ivannavratil386

    No, ještě štěstí, že my jsme si letos pořídili úplně nový komín, takže by mělo vše být v pořádku. Ten starý byl už v dezolátním stavu, takže už to bylo potřeba. Navíc jej nechávám pravidelně kontrolovat, takže doufám, že mi žádný postih nehrozí. :)

  • Dle statistiky jsou požáry vzniklé v ložnici 3x častější než požáry kotelen a 2x častější než požáry komínů.

    Kominická asociace proto stryktně žádá aby od roku 2017 byly prováděny revize ložnic.
    Kdo nepustí kominíka do ložnice bude se vystavovat pokutě a v opakovaných případech vězení. *1* *1*

    Těpic svobodo.

    Vyřiďte tomu blbečkovi z vlády že kdyby využíval dostatečně stávající jurizdikci nemusel ze sebe dělat dementa vymýšlením hovadin. *16* *16*
  • A k úřadu pro kontrolu čoudění komínů vznikne také normalizační úřad čoudění. *2*
  • Zase jeden socialistický způsob, využívající udávání souseda sousedem. Domnívám se, že toto opatření je pěkná ptákovina a lichý způsob ministra, jak se zviditelnit. Chtěl bych vidět komín, ze kterého nečoudí z toho nekvalitního uhlí. Nebude čoudit pouze z komínu, kde se topí plynem. Vše ostatní bude postaru.
    • Omyl, když se uhlí po počáteční výrobě hustého dýmu zahřeje na správnou teplotu, tak zplynuje a není vidět žádný kouř. Dým je pouze při rozjíždění kotle na správnou teplotu. Pokud půjde kontrola okolo domu kde se roztápí, tak vždy uvidí hustý kouř a vlastně může dát pokutu. Když si na to počkají, tak budou chtít po lidech peníze za kouř. Jenže bez toho kouře se ten kotel nerozjede a nezplynuje! Opravdu další zákon, jak šikanovat slušné lidi !!!!!!!! a Budou mít peníze pro nájezdníky!
  • Tenhle dlouhodobě státem neřešený problém, je v tomto už spíše jen pozdní mlácení do prázdného, plechového hrnce.., protože ty staré kotle stejně už velmi brzy končí.. a ty nové.. tř.3 a vyšší..ty zas tak nějaký hnus hned jen tak nevezmou...Navíc tyhle nové kotle jsou už nyní součástí i dotací krajů, kde sice ne každý zájemce dosáhne až na cca 80% dotace, ale i kdyby to bylo méně, tak jsou to pořád slušné peníze na hodně důrazné přemýšlení o výměně kotle starého za nový, co mají skutečně daleko vyšší účinnost a komfort topení a i ta cena oproti např. plynu je pak jiná.. i co se týká snahy se pokoušet v tom spalovat ještě nějaký bordel. V součinnosti s tím je tam stejně i podmínka mít ve vlastním zájmu prohlídky kotle a komína, každé 2roky tzv."techničák a emise", aby byl i doklad o tom, že je vše v pořádku a nakonec není ani problém kominíkem či servisním technikem odebrat vzorek z kotle i komína a tam se velmi dobře pozná složení toho co se pálilo, zpětně i několik měsíců.. Stejně tak, jako už dlouhodobě i pojišťovny mají v podmínkách při pojištění domů, když se "něco stane", mít doklady o prohlídkách kominíka, stejně tak i stát si to může dát do podmínek při placení domovní daně i co se týká tohoto potvrzení, že kotel už má 3 a vyšší třídu a jeho výměnu tak zvýhodňovat daňovou úlevou či naopak daňovým znevýhodněním u starého kotle..Ohýbat tak ústavu a jiné zákony.., je hloupost a drzost vůči občanům s tím, že by to dělalo akorát zlou i udavačskou krev mezi lidmi..
  • Zdá se, že MŽP nemá nic na práci, tak vymýšlí plány na buzeraci občanů. Nejdřív by si měli udělat pořádek v překračování jedovatých emisních limitů z dopravy - např. viz. v Brně, Gajdošova, a používání mutagenních a karcinogenních svinstev našimi zemědělci - viz. Babiš a jeho pomsta Roundapem na 270 ha zemědělské půdy a ne zastrašovat občany tím, že jím nějaký chytrolín poleze do ložnice. *1*
    • Máte pravdu. ve městech se ze dvou pruhů dělá jeden a tím také vzniká více škodlivin v ovzduší. Místo aby udělali něco pro to aby se doprava v co největší míře zprůjezdnila, bez zbytečného rozjíždění. Tak dělají pravý opak a těmito úpravami škodí ovzduší! Až na to zase nějaký koumák přijde. Tak se zase bude všechno přestavovat. Kdo asi na těchto nesmyslech vydělává. Pravděpodobně jejich kamarádíčkové a známí, a částečně jejich kapsy. Jsou to vyhozené stamiliony do vzduchu. A ničí to ovzduší!
  • Zase budou obcházet ústavní práva jako tomu bylo v případě aut, abyste nemohli použít ústavní právo nevypovídat v případě osoby blízké.Takže teď vám mohou vlézt do baráku pouze osoby se soudním povolením, ale obejde se to tak, že toho kontrolora sice nebudete muset pustit, ale pak dostanete pokutu. To je lumpárna na lumpárnu. Pomalu nám okrajují naše práva a vše se skryje za ekologii, ochranu života a zdraví nebo boj proti rasismu a xenofobii.
    Za toto schováte jakýkoliv zákaz nebo příkaz a ovce si všechno nechají líbit. Bohužel :-(
  • A kdo to bude kontrolovat? Zřídí se na to speciální úřad, nebo to zase hodí na krk obcím, případně stavebním úřadům? *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit