Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zneužívání ruské menšiny v Pobaltí

    Pravdou je, že ruský prezident Vladimír Putin se zhlédl v Adolfu Hitlerovi a v případě pobaltských republik kopíruje nacistického diktátora v jeho agresivitě vůči Československu na podzim roku 1938. Zásadním shodným znakem je v obou případech zneužívání národnostní menšiny. Je známou skutečností, že hitlerovské Německo mohutně šířilo nesmysly o útlaku Němců v Sudetech a teroru vůči nim ze strany české většiny. Současná putinovská propaganda si počíná naprosto stejně ohledně Rusů v Pobaltí.

    V dalším kole začaly ze strany Německa výhružky vůči naší vlasti. K tomu samému už sáhli také Rusové, kteří rovněž hrozí Litevcům, Lotyšům a Estoncům násilím.

    V českém pohraničí později začala hybridní válka, kdy jednotky tzv. sudetoněmeckého Freikorpsu (něco jako dobrovolnické sbory, v nich sloužili i němečtí vojáci z Říše bez označení) útočily na čs. ozbrojené složky a terorizovaly místní české obyvatelstvo. K tomu ještě v Pobaltí nedošlo, nicméně vynikající světový šachista a zásadní oponent současného Kremlu Garri Kasparov ve výborném rozhovoru pro Reflex tuto možnost připustil. Podle něj si Putin přímý vojenský útok na členské státy NATO nedovolí, nicméně vyslání nějakých těch zelených mužiků u něho vyloučit nelze. Tomu je ovšem třeba zabránit i za cenu drastických opatření vůči Rusům v Pobaltí.
    • Rusové mají v Pobaltí standardní menšinová práva obvyklá i v jiných zemích. Je také třeba rozlišovat mezi Rusy a jejich potomky, kteří tam žili do roku 1940 a těmi, kteří se tam přistěhovali za ruské komunistické okupace v letech 1940 - 91. Ti první dostali tamní státní občanství bez problémů, ti druzí je dostávají postupně po splnění zákonem stanovených podmínek, které se od těch českých moc neliší, tedy se například vyžadují složení zkoušky ze státního jazyka a slibu věrnosti příslušné pobaltské republice. Právě problematiku státního občanství muselo Pobaltí upravit tak, aby bylo kompatibilní s právem Evropské unie, což se stalo.
      V Pobaltí existují ruské školy, ruská média, ruské kulturní instituce a rusky se mluví zcela svobodně. Všude, kde žije ruská menšina, jsou k dostání noviny a časopisy v ruštině. Rusky vysílají i místní televize a rádia.

      Důležitým argumentem Čechů proti německé propagandě byl fakt, že v čs. vládách byli i němečtí ministři. A Lotyši mohou právem namítnout, jaký je to u nás útlak ruské menšiny, když primátorem hlavního města Rigy je etnický Rus Nil Ušakov.

      Sovětský komunistický režim v Pobaltí v ruské režii byl stejně zločinný jako nacistická nadvláda nad českými zeměmi. Češi, kteří problém s německou menšinou vyřešili odsunem, nemají morální právo radit Pobaltí, jak má zacházet s tamními Rusy. Kdyby nějaký místní Beneš prohlásil, že ruský problém je třeba vylikvidovat, nedalo by se nic namítnout. Estonci, Lotyši a Litevci se tedy ke svým Rusům, zachovali ještě velkoryse, když je nevyhnali z jejich domovů a nesebrali jim majetky.
  • Odborníci z akademické sféry a za všechny zmíním amerického profesora Mearsheimera, který jasně říká, že celá ukrajinská krize a následující válka je především chybou a vinou Západu, a ne Ruska. I ostatní akademici říkají, že pokud Rusové anektovali Krym, ano, bylo to v rozporu s mezinárodním právem, neměli k tomu mandát Rady bezpečnosti, ale oni měli strach z NATO. Obávali se toho, že když Krym neanektují, za pár měsíců tam klidně bude velitelství americké flotily. Tento názor je u nás velmi nepopulární, ale mezi akademiky, učiteli na nejprestižnějších univerzitách tyto názory zaznívají.
    • *1* *1* *1* Ano co napíší Kremelské Parlamentní Listy je vždy zaručená pravda *1* *1* *1*
      • Jsem rád, že občas zabrousíš i na Parlamentní listy, aby ses také dozvěděl pravdu. Fakt, že v našich mainstreamových médiích je pravdivé tak každé 10 slovo a co neprojde cenzurou, nemá nárok na zveřejnění. Tak ti držím palce, aby sis konečně ujasnil, co je pravdě nejblíže.
        • Omyl fašistický bulvár je mi ukradený. Jak mile se objeví HTML adresa ani na ten odkaz neklikám Klub eStébáků vrahů a usurpátorů je mi zesrdce odporný.
          • Ale jak jsi poznal, že můj příspěvek čerpá z Parlamentních listů, když jsou ti odporné a ani na jejich adresu neklikneš? Pokrytec, jako všichni sluníčkáři. Mimochodem z Novy, ČT nebo MfDnes se pravdu rozhodně nedozvíš.
            • Já vykliknul jen to jméno chytrolína a nesporného odborníka na krym, Polsko, pobaltí, eskymáky, ekonomiku......bůh ví co ještě a fašounské servry se jen hrnuly.
              Je divné že tam nebyl jediný v Němčině, španělštině, Francouštině ani v jeho rodném jazyce Angličtině. Zato servry v azbuce ho měly na prvním místě *1* *1* *1*
    • přééésně,může za to Obama a všichni akademici mají pravdu že za to může USA,každej američan ví že USA chtělo okupovat Krym,proto je Putin osvobodil,stejně jako nás v roce 68 Brežněv,proto jsme měli mírovou dobu a nepotulovali se tady hordy amerických fašistů *3*
  • Z daným uprchlým vlastizrádcem bych se stotožnil pouze v jedné větě:
    "Sami neodejdou. Lid musí vzít moc do svých rukou,"
    Nezbývá než dodat že UŽ SE STALO. Proto teď palázňá z Ruska jako kdysi Henlajn z Německa.
  • Pete škoda že nás také neinformuješ o dění na rzském internetu.

    Putinův uzavřený ruský internet
    Již v 4/014 varoval před uzavřeným internetem v RF Pavel Durov,*1984 zakladatel největší ruské sociální sítě V-Kontakte, kterého Putin vyvlastnil tím, že jej donutil prodat svůj vlastnický podíl Putinovým lokajům.

    Sociální sítˇ V-Kontakte se svými 100 milióny uživateli v RF i na Ukrajině sehrála úlohu při organizování Euromajdanu, a mohla by sehrát i úlohu při organizaci občanských nepokojů proti Putinovi, proto ji násilně převzala FSB.

    Pavel Durov byl pod tlakem FSB již při demonstracích proti Putinovi v roce 011 a v roce 012, kdy na něm Kreml marně požadoval, aby zablokoval přístup na V-Kontakte vůdcům opozice ( ze 140 miliónů občanů RF jich je denně online 56 mil.) .

    Durov pod hrozbami FSB uprchl z RF ( neuposlechl FSB, a nepředal jí osobní údaje organizátorů Euromajdanu ), takže se proti své vůli stal symbolem zrušení internetové svobody v RF ( podle stejného scénáře zatočil Putin s Nezávislou TV stanicí Gusinského NTV vzápětí poté, co dosedl na prezidentský trůn v 3/00 - již v 5/00 nařídil v jejím ústředí policejní razii, Gusinskij přistoupil na její prodej až poté, co jej Putin v 12/00 uvěznil ).
    • Jééžiš, ty kydáš jak holič v sobotu. Pramen je samozřejmě z SSA, nácku.
      • přéééésně,je to Ussá nácek *3*
  • Zdravím vás... mamrdoni, jste opravdu zábavní. Doufám že používáte Win10, V CIA se můžou umlátit smíchy ( není to Putinova práce...). Tak si počtěte nejnovější zajímavost od kámošů z USA.

    Jako by nestačila vlastenecká odhalení Edwarda Snowdena vyzrazující všechny věci o ‚super-tajném státu dohledu‘ v Americe, tak Newsweek hlásí, že spolu s tím, jak si desítky milionů lačnících uživatelů PC stahují aktualizace zdarma, tak Windows 10 sledují – a logují a sdílí – všechno, co uživatelé dělají… a to znamená vše.
    Od toho okamžiku, kdy se vytvoří účet, se Microsoft začíná dívat. Společnost si zaznamená základní informace uživatele – jméno, kontaktní údaje, hesla, demografická data a údaje o kreditní kartě – ale také v tom šťourá o trochu hlouběji konverzace,maily, navštívené stránky,
    ale i průklepy na klávesnici... a to vše dle obchodních podmínek můžou poskytovat třetím osobám.. a hádejte komu? *1* *1* *1*
    • Jojooo, tak to je. Mně na sedmičku už ho vnucují dlouho, ale bacha, když si ho neinstaluju, tak prej mi ho stejně šoupnou povinně skrze aktualizace, což je pěkná prasárna.
  • Cizák je on sám když se dal do služeb fašistů z Kremlu.

    Cíl je jasný. Zabránit Ukrajině aby vstoupila do EU a zažila podobný rozkvět
    jako pobaltské státy které mají lpší ekonomické ukazatele nž samotné Rusko.

    Kreml chce Ukrajinu zničit a přitáhout zpět do své sféry vlivu
    • tak to jsem se po ránu skutečně pořádně nasmála, pobaltské státy mají už svůj rozkvět za sebou, konal se v dobách SSSR, kdy jejich území v podstatě nic neprodukovalo, zato hodně spotřebovávalo... nyní jsou zdrojem levné prcovní síly pro západ, ale asi už i tady skončili, přicházejí emigranti.
      • puso ekonomická čísla tě usvědčují ze lži.
        Pobaltské státy po vstupu do EU prosperují více než rusko.

        Pobaltí zažívalo úpadek právě pod Ruskou nadvládou v dobách SSSR - viz prázdné
        obchody.
    • *1* *15* *1* *15*
  • kde jsou všichni amrdóóólští blbové?
  • Pořád lepší zakládat výbory než když pravosekové vraždí civilisty na Donbase, hajlují i v polských konc. táborech, kde bylo povražděno mnoho nevinných obětí a touží vypálit Moskvu i Varšavu. Takové sr.čky nebyly za Janukoviče možné, teď je ovšem Ukrajina v naprostém rozkladu, dokonce prodávají ukrajinskou černozem do Švédska a Norska. Fuj tajbl!!! *7* *11* *12*
  • jako Ukrajinec samozřejmě se "nevměšuje" protože je to i jeho věc, v Rusku nemá ani občanství ani volební právo, takže se tam těžko může k čemu vyjadřovat. Je v pořádku, že slušní Ukrajinci vědí, že v zahraničí existuje jiná, exilová vláda.
    • přééésně,super že se takhle opět zakládají výbory,jo to byly časy když jsme mohli jít na výbor nahlásit nekalé živly *3*
      • kdybys někdy chtěl vyjádřit něco, čemu se říká názor, pak prosím tě to nějak označ, protože jinak tvé přééésně rovnou přeskakuju, díky
      • přééésně hňipe Tečko, přééésně. *15*
  • Azarov vola z Moskvy a doufam ze tam take zustane !!! Mel by se venovat vice Rusku a nevmesovat se do Ukrajiny !!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit