Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Riky
    Američani jsou exoti, na jednu stranu chtějí potraty skoro úplně zakázat, nebo naopak je interrupce povolena, dokud není venku hlavička, čili i před porodem - partial-birth abortion. Už jenom to, že každej třetí Američan si myslí, že je země placatá.
  • Zrovna ted ve zpravach bylo ze nasli v kontejneru ZAVRAZDENE miminko a policie hleda matku... Pritom stazilo malo MELA HO ZAVRAZDIT o nejakej ten mesic driv, jeste by byla HRDINKA bojujici za sva prava a zadna policie a soudy by ji stim nevotravovala! *3* *14*
  • Za vším jsou zas a opět jen peníze. Legální interupce budou zakázány a o to více budou moci "felčaři" inkasovat za ty ilegální.
  • Proč autor tak horuje proti ukázání ultrazvuku, když jedním dechem říká, že to téměř nemá vliv na rozhodování ženy? A vůbec je to napsáno tak militantním tónem až běda. Ten nápad je naopak dobrý. Zastírá se, že každé násilné ukončení těhotenství je zabití. Nechápu proč se diskutuje nad tak jasnou věcí. Logickým výsledkem pak je že odpůrci potratů hledají nástroje jak to ukázat, tj. ukázat pravou skutečnost. Díky ultrazvuku je vidět jak se věci mají, naopak bez něj je snadnější si namlouvat, že je to prý nějak jinak. Je to zavírání očí před krutou skutečností, obelhávání sebe i jiných. Skutečným předmětem diskuse by mělo být co s tím (byť nemyslím, že fanatický paušální zákaz je řešením) a ne spekulování nad zřejmým faktem, že umělý potrat je zabitím živého jedince.
    • Sohlasím, je to divné, militantně (až běda) obvykle píší odpůrci.
    • No jak se to vezme. A co když se ženská buňka nechá zemřít bez oplodnění a když se mužská spermie nechá zemřít, aniž by mohlo oplodnit ženskou buňku a stvořit tak nový život? Otázka odkdy je to už zabití kde pouze zabránění početí.
      • Biologicky je dost jasné. Každá z těch buněk má poloviční počet chromozomů a bez té druhé půlky z ní nic nebude - zahyne jich fůra, toť přírodní proces. Moment, který to nějak odděluje je splynutí těch buněk (=početí). Zásah, který je před tím je zabránění početí a o nic nejde. Co je ovšem potom je zásah do více či méně autonomního jedince, jehož existence je tím odstartována. Tohle je fakt a zdá se, že při těchto diskusích je bagatelizován, zastírán apod.
      • Měli by ti dát nobelovku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit