Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vyznat se v této konkrétní složité situaci není jednoduché a vyžaduje poměrně obsáhlé studium mnoha souvislostí. proto veškeré soudy jsou složité a je třeba brát s rezervou některá vyjádření.

    Když nad tím ale budeme přemýšlet jako normální lidé, tak je jasné, že nejhorší je to, že na všechno, jako vždy doplatí nejvíce obyčejní bezbranní lidé. 

    Strůjci masakrů sedí v drahých oblecích v bezpečí a klidu. proto je třeba násilí zastavit - pokud je to možné.

    Tam kde existuje náboženský fanatismus, je vždycky nebezpečno. 

  • STÁT ISRAEL MÁ PLNÉ A SVRCHOVANÉ PRÁVO HÁJIT SVÉ ÚZEMÍ!

    Pokuď to diskutující nevědí, tak předkové současných obyvatel Státu Israel během prvé přistěhovalecké vlny v letech 1881 - 1903, i v dalších v letech 1904 - 1913, pak 1919 - 1923, významné vzhledem k nástupu Hitlera a jeho pohůnků v letech 1933 - 1940, nemluvě o roce 1945 a letech následujících - až do dnešních dnů - v podstatě celé území státu Israel - postupně a za drahý peníz od původních obyvatel řádně vykoupili - i když šlo z větší části o nehostinnou salinu a pilnou prací z té saliny udělali kvetoucí sady, pole a zahrady, schopné obyvatele Israele uživit!

    Nešlo tedy o žádnou "anexi" území - vše je zdokumentováno a uloženo v archivech koloniální správy Spojeného království Velké Britanie a Severního Irska.

    Až teprve potom, když země byla zúrodněna a Stát Israel začal prosperovat, začali Palestinci vykřikovat o anexi - a vraždit!

    • mun.go

      V této občanské válce mají vinu obě strany - Izrael větší - protože by měl mít více rozumu a nedělat  to, co jiní dělali židům. Viz má odpověď  Politiku odděleného vývoje (apartheid) a genocidu všeho nežidovského.

      Doporučení pro Izrael:  Odstranění všech forem systematického útlaku a diskriminace, které preferují židovské Izraelce na úkor Palestinců:  Ochranu občanských práv, svobodu pohybu, přístup k vodě, elektřině a dalším základním potřebám, rovnoprávné přidělování pozemků a udělování stavebních povolení.

      Ukončit všeobecný zákaz cestování z Gazy a do Gazy, povolit Palestincům ze západního břehu Jordánu a Gazy do východního Jeruzaléma a do zahraničí.

      Zrušit diskriminační zákony ve prospěch právních předpisů vycházejících z principu občanské rovnosti a jsou v souladu s mezinárodními normami o lidských právech. Jde zejména o "zákon o občanství", ale i základní zákon státu, který definuje Izrael jako národní stát židovského lidu a nepřiznává nežidům stejná práva na sebeurčení.

      Uznat a ctít právo Palestinců, kteří uprchli před Izraelským násilím nebo byli vyhnáni, jakož i jejich potomků vstoupit na území Izraele a zdržovat se v oblastech, kde kdysi žili oni a jejich rodinu.

      Ratifikovat Římský statut a začlenit zločiny proti lidskosti včetně zločinu apartheidu do vnitrostátního trestního práva s cílem vyšetřit a trestně stíhat jednotlivce, kteří se na těchto zločinech podíleli.

      Další doporučení pro OSN, prezidenta USA, EU a její členské státy, Evropskému parlamentu, podnikatelům žijícím v Izraeli a na okupovaných územích viz dokument zde.

    • Palestinci (Filištínové, jak jsou popisováni v Bibli) nejsou ale vůbec schopni hospodařit - dokonce i farmy, co jim byli nuceni Židé předat při oddělení Palestiny od Státu Israel - jsou teď zpustlé, domy v troskách a neudržované, ze kdysi úrodných polí je opět - salina.

      Neznaji-li diskutující dějiny Státu Israel - neměli by se k tématu raději vůbec vyjadřovat!

      Stát Israel ostatně intensivně usiluje o mír, vyjednávání a dohodu s palestinskými sousedy a činí k tomu i patřičné diplomatické kroky.





      • Z území na Sinaji (liduprázdného - ovšem zejména v  jeho střední a severní (přímořské) části - strategicky významného území) se Stát Israel, co v roce 1967 dobyl tento poloostrov
        během Šestidenní války po napadení jižní a jihozápadní hranice svého území vojsky Násirovského Egypta. 

        Israelci zde začali  budovat osady - ovšem po podepsání egptsko-israelské "mírové dohody" v roce 1979 poloostrov v několika fázích Israelci vyklidili, aby ho k 26. dubnu 1982  mohli vrátit Egyptu. 

        Je pochopitelné, že osadníci svá obydlí a pole, stejně jako vojáci  vojenské základny předtím zlikvidovali) se vojensky stáhlI za hranice, zde vytyčené už roku 1906 a předali jej pod správu Egypta, ke kterému historicky a částečně i geograficky patří... 

        Vyzývám ostatní diskutující, aby tady nehlásali  bolševické bludy z roku 1980 a dalších let "vlády jedné strany",,,

  • njakej karel vzyva proto ze umiraji lide  k primeri meiz israilem a hamackem to je teda odvazne j to bych mu dal madeili ze zahranil lidstvo pred atomovou valko u !!!!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit