Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jakkoli se to někomu líbit nemusí, je nutno respektovat, že ve Spojeném království Velké Britanie a Severního Irska je právo tvořeno třemi různými systémy, tj. třemi různými jurisdikcemi:

    - právo Anglie a Walesu (obě země mají právní a soudní unii) a nakonec také právní systém severního Irska (i když samostatný) – je právní systém, založený na právních obyčejích, které se v tomto společenství za dobu jeho trvání ustálily a tak jsou všeobecně uznávány, sankcionovány a dodržovány. Historicky se zvykovým právem řídily barbarské kmeny v době stěhování národů. Po vzniku státních útvarů nechali panovníci těchto státních útvarů (mimo jiné i Spojeného království) pořídit soupis tohoto práva - zákoníky. Tyto byly často ovlivněny právem římským - což byl důsledek sžívání se domorodých barbarů s římskými usídlenci na těchto územích.

    - poněkuď stranou stojí tzv. skotské právo, což je opravdu svébytná směs vlivu práva anglického a kontinentálního (tzv. práva kodexového, které zavedl Napoleon Bonaparte - viz též "Code Napoleoni") - ale o to v tomto případu nejde!

    Pokuď se tedy v daném regionu vyskytl obdobný případ zabití cizince, bylo zabití českého občana posuzováno podle výroku soudu v tom předchozím případu. Paragrafy - jak je známe u nás - o zabítí či vraždě, zde prostě neexistují.

    Ministerstvo zahraničí ČR disponuje aparátem právníků, kteří by Jeho Excellenci Zaorálkovi měli tuto problematiku objasnit a přimět ho, aby se podobným způsobem před státníky Spojeného království Velké Britanie a Severního Irska neblamoval!
    • nejsou tam žádní státníci. Možná kdysi. Aktuálně - banda trotlů která si hraje na něco co není. Mají rozhodovat o odstupování z EU a dluhy platit se jim nechce. Kdeže státníci! Srandovní figurky které ve světě nikdo nebere vážně.
      • Nebavím se o státnících a "státnících", ale o britském právním systému - velmi odlišném od evropského, který si vzal za vzor "Code Napoleon" (zavedený už v roce 1804) a s malými obměnami v Evropě zavedený.

        Pokuď se tedy ve Spojeném království Velké Britanie a Severního Irska kdykoli předtím vyskytl jakýkoli obdobný případ, který je v tomto momentě posuzován, řídí se soudce výrokem soudu v tomto předchozím případu. Jde o tzv. PRÁVO ZVYKOVÉ - to ostatně popisuji v článku, na který reagujete!

        Paragrafy - jak je známe u nás - zde prostě neexistují.
  • Na té věci je mnoho nejasného, nevíme co přesně se stalo. I když někteří "moudří" diskutující už zjevně jasno mají.
  • Naše diplomacie totálně zaspala...
    Měli se o tento hrozný případ zajímat od začátku a ne až po vynesení roszudku...
  • No jo, byl to jenom Čech. Pohled Anglosasů na Slovanské národy je pořád stejný, pohrdavý. Jsme pro ně prostě jen východním podřadným póvlem a dávají nám to znát kde můžou. Třeba na tom, že pracující Češi, Poláci, Slováci atd. Britům vadí víc (s odůvodněním, že prý Britům berou práci), než černá verbež pobírající dávky z britského státního rozpočtu.
  • Britové to u mně prohráli se svou demokracií již v roce 1938 kdy spolupracovali s nacisty.
    A své pohodlí zaprodali za naši okupaci. To co se událo nyní zavání návratem ke kolonialismu a otroctví . Brit může vraždit, vždyť je to Brit.
  • Britanie je lůnem demokracie v Evropě,možná i Světa.Příčí se mi proto prohlášení nezákonnosti rozhodnutí jeho soudu.Mám za to,že rozhodl právem.Jedinou podivností je mi zatím skutečnost,proč měl u sebe údajně napadený lanko či řetěz se zámkem na zabezpečení kola.To je podle mne slabé místo argumentace soudů VB.Ale ministr Zaorálek to s ministrem zahraničí VB osvětlí.
    • Lůno demogracyje vynalezlo koncentrační tábory které použilo v Bůrské válce a které zkopírovali Sověti a Němci. Lůno demogracyje terorizovalo americké osadníky v boji za svobodu když vznikaly USA. Lůno demogracyje neboli anglické banky prodlouženou rukou založily zvěrský FED který v prosinci 1913 dostal svobodné USA do otroctví a celý svět do vazalství. Lůno demogracyje otevřelo cestu Hitlerovi a všemu peklu příštích let až dodnes.

      Děkuji, nechci Anglickou demogracyjy......to raději systém Afrických Křováků..... *4*
      • Váš pohled je už poněkud zpovzdálí.Velká Britanie byla semílána vývojem Zeměkoule už mnohé desítky let.Její shovívavostí vznikly USA,vzdala se spousty kolonií,mnohé z nich dovedla k sebeurčení,moudře rozdělila Indii na muslimskou a ostatní.Demokracie není v rozdělování,ale v přimykání.Tomu Velká Britanie světově přispěla.Proto ji zbožňuji a obdivuji.Její výkon za 2.svět války nebude zapomenut.
        • Vaše vysvětlení mne uklidnilo. Netušil jsem, že porážka Anglie ve válce s Americkými osadníky za nezávislost bylo projevem "shovívavosti" *4* Že teror v Indii, kterou musela pustit pod tlakem světového mínění a vůdce Mahátmy Gándhího byl projevem "moudrosti". Ano dojímá mne k slzám shovívavost a moudrost Británie se kterou masakrovala Jihoafrické Bůry, zabrala Argentinské Malvíny či přenechala Evropu Nacistům aby posléze nevděční Polští či Českoslovenští piloti svou krví zachraňovali Anglické vypočítavce před průs..rem...... *7*
          • Naprostý souhlas. Jen pro zajímavost tomuto se říká lůno demokracie.
            https://www.youtube.com/watch?v=jl2Ppq4U5pw&list=PL6_zwKFQaWOBV2_-gQvRAIla_eLHmsPXb&index=14
  • co poslali Bodieho a Doyla do penze, to stojí v Británii za kulový. Ti dva se s ničím nemazlili. Anglie už není to co bývala.......Turek Simír v Německu to sám nevytrhne.......
  • Zadolárek je kouzelník třetí kategorie, ten jeho blaf je toliko předvolebním projevem strachu o dobře placené korýtko. MZV pod jeho vedením mohlo v celé záležitosti z hlediska mezninárodního práva činit potřebné kroky již dříve. Proč se třeba před volbami jasně nevymezí k otázce tzv. migrace, proč jako zaměstnanec svých občanů nevystoupí a neřekne, že jeho voliči nechtějí v republice žádné čmoudy. Z lidí dělá hlupáky steně jako celá ČSSD, pokajmu je sem vozí letadly. Socani můj hlas nedostanou, národe vzbuď se a vol Akamuru !
  • darebáci od kosti. Tak si ožhrat hubu u piva to by šlo! Nebo být šíleně demokraticky vstřícný a zvolit si muslimského starostu Londýna.To už není Britanie co bývala. Ta která vyráběla poctivé angličáky a ten pravý Gin.Nyní? Banda bezmozků kteří se sice islamáků bojí, ale odvahu vyštípat si je z ostrovů nemají.Ona vám ještě islámská banda ukáže. I za toho našeho kluka!
  • darebáci od kosti. Tak si ožhrat hubu u piva to by šlo! Nebo být šíleně demokraticky vstřícný a zvolit si muslimského starostu Londýna.To už není Britanie co bývala. Ta která vyráběla poctivé angličáky a ten pravý Gin.Nyní? Banda bezmozků kteří se sice islamáků bojí, ale odvahu vyštípat si je z ostrovů nemají.Ona vám ještě islámská banda ukáže. I za toho našeho kluka!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit