Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • My Pákistánu vůbec nic nedlužíme !. Pakistán je hlavně bývalá, britská kolonie i se všemi následky z toho všeho..nyní i s velkým a velmi účelovým vlivem USA.,kde si i Vatikán dělal a dosud si ještě dělá svoji politiku..Británie či i USA ať ji tedy dá vstřícné gesto a Vatikán ať se za ní aspoň modlí,  aby ji bylo pomoženo a nebo ať ji i ten Vatikán pomůže..My nejsme ani soudci a už vůbec ne viníci za tento svět..Pro nás musí platit absolutní priorita pudu sebepřežití malé země., nejdříve naše zájmy, naši lidé, naše děti, staří, nemocní i jinak potřební., pak teprve lidé z našeho slučitelného okruhu okolo..tzn. víry, rasy i životního stylu...a pak teprve ti další, jiní a cizí !..Kdo chce něco jiného.. pak tedy za svoje, na svém u sebe a na vlastní odpovědnost, úkor i následky vůči ostatním. Pomáhat se má jiným u nich doma a ne u sebe ve vlastních domech. Podej prst a přijdeš časem nejen o ruku, ale možná i o vlastní dvůr a dům !

    • Vlk to napsal dobře. Ať si dluhy za kolonie platí koloniální velmoci. Jejich boj. Ta posloupnost dává logiku. 

  • Bibi by měla u nás najít, bude-li chtít, nový domov.
    • Jasně, může se hned stěhovat k panu Verjprtovi. Kdo by mu v tom chtěl bránit? Fajn vítač.
      A rád bude všechno platit ze svého. To je panečku karakter!
      Kam se hrabeme my - xenofobové, rasisti, fašisti a tak.....

      Co na to řekne paní Vejprtová už nedomýšlím. 

  • Jo, jo. Jen nám pane Jégle ukazujte, jaký je islám mírumilovným náboženstvím a že zdaleka nejde jen o zradikalizované teroristy, jak se nám to snaží neustále někteří nalhat.

    Ovšem nevím, jestli právě toto bylo úmyslem vašeho článku 🙂

  • Je zajímavé že pronásledované křesťance odmítla žádost o azyl Velká Británie,prý by to dělalo neplechu ,mezi v Anglii už, "plně začleněnými" Pákistánci.Anglie se brání že prý už DVĚ nejmenované země,souhlasily že uprchlici, příjmou.Tak tady vidíte že nemůžete věřit všemu co pan Jegl na Tiscali napíše 

    • Pavel.Jegl

      Cituji z článku:

      "Několik západních států už rodině nabídlo azyl. Česko mezi nimi samosebou nefiguruje. V Česku, kde na rozdíl od většiny západoevropských států nejsou komunity pákistánských muslimů, by přitom mohla žít v bezpečí..."

      Británie není v článku zmíněna, kde jste ji vzal, Mr. Gunman???

      • Pane Jégle zatím nejsou komunity pákistánských muslimů....

        A že Česko mezi státy nabízejícími azyl není - jak píšete "samosebou" je samosebou jen dobře a vyjadřuje to prostě vůli většiny obyvatel této země. Taky samosebou. 

        A všechny okrajové tzv. "elity" (pražské, jaké jiné) se s tím prostě musí smířit (i když piští a ječí co jim jejich chabé síly stačí) nebo mohou vymyslet nějaký nový model demokracie. 

  • Pan Jégl dobře popsal muslimskou společnost, Islám je svinstvo. Proto u nás nechci ani jednoho muslima. 

  • TheGGG

    pisálek jégl u sebe doma uvolní místo...? Pokud ne, pak ať mlčí a zařadí se do rohu na hanbu mezi ostatní NPCčka...

  • Někdy si stačí přečíst jméno autora článku - a už můžete z 85% usoudit o čem to bude.

    Pan Jégl si v tomto kontextu poctivě zasluhuje svůj novinářský žold. To se zase uznat musí.

    Když je Bibi tak dobrá křesťanka, tak ve frontě na toho, kdo ji nabídne azyl by měl stát na prvním místě Vatikán. Nebo ne?

    • Je možné se okázale postavit do fronty a nabídnout asyl - není v tom žádné risiko a je prakticky jisté, že nabídka by vyšla naprázdno - jak to prázdýnch gest bývá.

      Vyslání křížové výpravy, to by byla jiná káva.

      Nahlíženo z jiné strany, dotčená paní není uprchlice, ale politický vězeň, což panu Jéglovi v záchvatu svatého nadšení uniklo. Stane se. A jak vidno, může se z toho stát i úzus.

      • Pavel.Jegl

        Pane Filiusi, copak někde píšu, že je Bibi uprchlice?

        Viz titul: Uprchlíky neberem'! Proč ale Česko nenabídne azyl aspoň štvané křesťance?

        (...  když už uprchlíky neberem - tak co udělat gesto a...)

        • Pane Jégle, jako novináři, tedy podle tradice kultivátoru jazyka českého, si vám dovolím položit dvě jednoduché otázky:

          1) Slyšel jste někdy o Paridově soudu?

          2) Máte alespoň matné tušení, proč se ptám?

          Děkuji.

          Filius

        • Pane Jégle, pokud vezmu v potaz vaše slova, která jste sám přeložil do čestiny jako: "tak co udělat gesto?", pak přesně odpovídají mému, byť ne tak stručnému:"Je možné se okázale postavit do fronty a nabídnout asyl - není v tom
          žádné risiko a je prakticky jisté, že nabídka by vyšla naprázdno - jak
          to prázdných gest bývá." (s opraveným překlepem).

          Jinak z vět: "Uprchlíky neberem!" a:"Proč ale Česko nenabídne azyl aspoň štvané křesťance?" vyplývá, že dotčená křesťanka je k uprchlíkům přiřazena ( vazba mezi "uprchlíci" a štvané" ). Podle mého názoru je to manipulace, útok na odpůrce migrační politiky EU. Buď to nevíte a jedná se o projev vašeho podvědomí, což je špatné, nebo to víte a činíte tak úmyslně, byť poněkud neuměle, což je horší.

          Je samozřejmě i jiné hledisko: je nesmysl nabízet v předmětném druhu případě asyl veřejně, aby vykonavatelé případné fatwy měli usnadněno hledání. Smysl má tajná dohoda, zde s pákistánskou státní mocí, pokud by si troufla postavit se moci náboženské (zde jest jádro druhého pudla, ne?). 

          • Také by mohli prohlásit, paní Bibi je už zadaná, ale nějakou jinou Vám určitě seženem.

        • Bibi je především věžeň islámského tmářství a agresivity, které se k nám valí všemi směry do Evropy.

          Uznáme jejich nárok na odlišnost, uznáme jejich náboženská práva, uznáme jejich zvyky a tradice.....co uznají oni nám? Vězení, tresty smrti a brutální násilí

          Potřebujeme víc důvodů, proč u nás - nelegální migranty, kteří očividně pohrdají evropskými hodnotami, ale ne našim jídlem, teplem a zdravotní péčí - nechceme akceptovat?

          Přinášejí jen nebezpečí, agresivitu a rozpínavost. Přijeli ničit, ne rozvíjet. Tohle je třeba si uvědomit a to z nich dělá nepřátele.

          • Přesně. Nelegálním uprchlíkem pohrdajícím evropskými hodnotami v článku popisovaná paní zcela jistě není. Nemůže se jí tedy týkat výrok: "Uprchlíky nechceme!". Co z toho vyplývá, je zřejmé.

            V zemích, kde aplikují proimigrační politiku, chodí po setmění policisté v trojicích: dva policisté s dlouhými automatickými zbraněmi a psovod obsluhující navíc výkonné nezávislé svítidlo. Samozřejmě kromě no-go území.

            • V tom, co píše Filius i já není ani zrnko nelidskosti nebo hysterie a protiislámské postoje. je v tom jen sebereflexe, aby i svět akceptoval a respektoval naše hodnoty, názory a postoje.

              Respekt nesmí být jednostranný.

              Já jim nemíním kibicovat do toho, co nosí doma, jak se chovají, nemíním tam emigrovat a využívat jejich výhody (ostatně podívejte se, jak tvrdě se chovají arabské země vůči zájemcům o trvalý pobyt a občanství - jste absolutně bez nároku na obojí).

              Byl bych rád, kdyby si také své problémy řešili doma v hranicích svých zemí.

    • Svatá pravda

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit