Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ono se to vše nedá tak jednoduše říci a dělat průměrný plat z jednoho generálního ředitele, ředitele odboru, jednoho vedoucího, jednoho referenta a jednoho údržbáře (pochopitelně to tu píšu s nadsázkou), je pak jasné, že je ten průměrný plat takový, jaký se píše v tomto článku. Ve skutečnosti má u většiny úřadů běžný řadový zaměstnanec průměrnou měsíční hrubou mzdu od 17500 do 22000. A ti co mají těch 22 tis. si mohou ještě libovat, že mají více, než 90% ostatních kolegů. Proč někdo neudělá průměr právě z těchto řadových pracovníků? Pochopitelně bez těch vedoucích a dalších nadřízených!!! Proč asi?! :-)
  • Hlavně si uvědomte, že ti úředníci, se kterými přicházíte do styku jsou ti nejnižší, kteří ten platový průměr nenavyšují. Navyšují jej jejich vedoucí, ředitelé, okresní ředitelé, krajští řiditelé a hlavně na ministerstvech všelijací další ředitelé odborů, sekcí a já nevím co ještě. Ti mají vysoké platy a berou vysoké odměny. Ovšem ti vám nevadí, protože u okénka sedí Jarmila Nováková z Horní Lhoty a chce na vás doložit něco, co je podle vás zbytečné, ale jí to stanoví zákon, který samozřejmě ona sama nenavrhovala, ani neschvalovala.
    O těch nahoře se dozvíte až když se něco provalí. Když ne, tak si tam všelijaké Nagyové a mnoho dalších užívají a rozebírají těžké peníze na odměnách, protože přeci dřou jako koně.
  • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
    Ano jiste patri Bc. Jaroslav K. (VS) mezi ty nejbohatsi lidi tady nebot jeho uroven zivotni a ekonomicka je velmi VYSOKA!!!
  • Část národa chtěla Socany a ANO StBáky.

    Má je. Tak ať nyní nenaříká.
  • Přiznám se, že nerozumím těm, co si neustále na něco stěžují. Pokud si přečtete tento článek, tak se v něm píše, že ministr financí se zvyšováním platů státních úředníků nesouhlasí. Vládní koalice je složena z více stran a holt se musí dělat kompromisní rozhodnutí. Myslíte si, že když budete volit KSČM, budete si žít lépe? To je velký omyl! To už tady bylo a jak to dopadlo všichni víme. Dokud se nezastaví korupce ve státní správě a neefektivní fungování státu, lepší to nebude. Souhlasím s vámi v tom, že důchodci by měli dostávat přidáno, aby se udržel jejich důstojný životní standart. Tzn., že z těch 3,1%, o které se zvýší platy státních úředníků bych část dal na důchody. Státních zaměstnanců musí být méně, aby pracovali efektivněji, tzn. jejich platy by se mohli navyšovat z nalezených úspor ve státní správě a není potřeba navyšovat platy na úkor státního rozpočtu. Aby pan Babiš mohl splnit do puntíku to, co sliboval před volbami, musel by dostat více hlasů ve volbách, takhle musí dělat ústupky a kompromisní rozhodnutí s KDU A ČSSD. Já jsem hnutí ANO nevolil (v dalších volbách je klidně volit budu), ale třeba se mi líbí zavedení KOBRY. Podívejte se, co už odhalila daňových úniků - a přesně tudy vede cesta. Rozšířil bych jejich pravomoce a zavedl bych speciální tým na odhalování korupce a úniků peněz ve státní správě.
    Dále co nechápu je to, že si pořád lidé stěžují na výši svých platů - ale za výši platů přeci nelze vinit vládu. Vláda sice nastavuje úroveň minimální mzdy, ale výše platů mimo státní správu je záležitost každé firmy, do toho stát vůbec nezasahuje. Pokud nejste spokojení s výší vašeho platu, tak změňte pracovní místo, kde vám dají vyšší plat. Nabídek na trhu práce je spousty, stačí se jen podívat. Otázkou je, jestli na ty lépe placené místa máte vzdělání a praxi. Pokud nemáte, tak si nestěžujte a doplňte si vzdělání nebo se přestěhujte do bohatšího regionu, kde lépe placená práce je. Nebo začněte podnikat, znám spoustu šikovných živnostníků, kteří si vydělají pěkné peníze. Když se chce mít člověk lépe, musí pro to taky něco udělat, a ne jen brečet. Komunismus skončil v roce 1989, dnes je rok 2015. Práce nehledá vás, vy musíte hledat a pokud nemáte na lépe placené místa, tak nebrečte. Já dělám to, na co mám a jsem spokojený. Generálního ředitele s platem 1.000.000 Kč/měsíčně dělat nemůžu, protože na to nemám.
    • V mnohém máš pravdu, ale radit někomu, kdo má pocit, že ho zaměstnavatel málo mzdově odměňuje, aby šel jinam je to samé, radit nekuřákovi, aby přestal nadávat na kuřácké hospody a chodil do nekuřáckých.
      V obou případech je to jasná logika, ale prostě lidé nechtějí logicky myslet. Oni chtějí jen to, co zrovna chtějí. *1*
  • jen chudáci důchodci mají co dělat aby vyžili a ti,co berou minimální mzdu.Je to ostuda vlády,že sami sobě platy zvyšují a ty co celý život pracovali a krmili stát daněmi nechala na pospas a ny vybírání popelnic.Vidávám jich denně mnoho.Další kapitolou je pan podnikatel Babiš a dokonce i ministr financí.Takový člověk nemá ve vládě co dělat,ale co s tím,Sobotka na něj nemá a proto si ten STBák dělá co chce,bez strany ANO by byla koalice na rozpadnutí a proto to vypadá takto i když kritiky na tohoto politika se jen hrnou.Vidím,že jsem opět špatně volil a jsem zklamán,už opravdu nezbývá jiná alternativa,nežli volit KSČM a je nás stále více.
    • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
      DUCHODCI maji co delat aby prezili no to sem se pobavil!?! Vsichni vyzrani jak cunata pred porazkou jsou dvakrat dene s plnymy voziky v Kauflandu a jen zerou a zerou!!! DUCHODY by se mely rozhodne SNIZIT na jednotou uroven - tak 7000-8000Kc max.!!! *12*
  • Bc.JaroslavK-VS-osobnost
    25 TISIC to je pro Bc. Jaroslava K. drobny za ktery by byl ochotny pracovat pouze max. tyden!!! No nastesti jako uspoesny PODNIKATEL vydelava NASOBKY teto almuzni!!! *5*
    • Nová doba - když máš prachy, nevadí, že jsi blb.
  • Pro tuto oblast patří matematická nepřímá úměra. Čím mizernější kvalita práce úředníků tím vyšší jejich měsíční gáže a nižsí reálné důchody a více se krade.
  • bezregistrace
    Du okopat brambor abych se dotáh na průměrnou mzdu
    • ti co sedí na prdelich mají vysoké platy,ti,co dřou manuelně musí malem žebrat,včetně důchodců.Toto je vizitka této vlády.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit