Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řeknu to takhle. Kámoš má vadu srdce a loni v únoru měl termín výměny srdeční chlopně. Plánovaná operace byla k vůli covidu zrušena a odsunuta na neurčito a tak kámoš už rok jen trne aby se ji dočkal. Teď kolik asi takových lidí se odkládaných operací nedočkalo? Ti teď jistě budou zahrnuti v téhle statistice, zabiti vládou a systémem zdravotnictví jen k vůli tomu aby se dál udržela v chodu covidová hysterie a nouzový stav, mohlo se lidem utahovat šrouby, ničit jejich živobytí a hlavně zadávat státní zakázky bez výběrového řízení. 

    • Risiko komplikací - v současné epidemiologické situaci - po tak náročné operaci, jakou je implantace srdeční chlopně, by bylo příliš vysoké, než aby tato mohla být provedena.

      Nikde není psáno, že Váš kamarád by do nemocnice nepřišel s počínající respirační poruchou v důsledku (předtím nezaznamenané) nákazy virusem 2019-CoViD, kdy by rozvoj SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom - česky = soubor stavů ve vztahu k náhle se rozvinuvšímu těžkému postižení dechového ústrojí) podstatně snížil reservy organismu, potřebné ke zvládnutí pooperačního stavu... 

      Každá člověk má totiž určité procento reserv ke zvládnutí určitého poškození zdraví. To se snižuje s každou nemocí, případně komplikací ve zdravotním stavu, tohoto!

  • To je pouze o necelých 15% více úmrtí, než za celých 10 let předtím.

    Souvisí to se celkovým stárnutím populace této země, kdy významně ubývá osob ve věku 0 –64 let, včetně dětí do 15 let:

    - podíl obyvatel ve věku 15–64 let za těch 10 let klesl ze 68,4 % na 55,3 % 

    - podíl dětí 0 - 15 let klesl ze 14,8 % na 12,2 %. 

    - průměrný věk obyvatel ČR se zvýšil ze 41,3 let na rovných 50,0 let.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ti "senioři" tedy podle statistik představují jedinou část populace ČR, početně rostoucí! 

    A s tím souvisí i rostoucí procento úmrtnosti populace jako celku...

    • Statistické údaje, shromažďované ČSÚ, potažmo ÚZIS MzdČR jednoznačně  říkají,  že většina lidí (cca 62% všech úmrtí v Česku) umírá na 

      - nemoci oběhové soustavy 

      - na novotvary (nádorová onemocnění).  

      Na nemoci oběhové soustavy, zejména na srdeční infarkty a mozkové mrtvice, odešla více než třetina všech zemřelých občanů ČR (přesněji řečeno šlo o 36 % všech úmrtí). 

      Druhou nejčastější příčinou úmrtí  v Česku jsou nádorová onemocnění - v souvislosti se nimiž odešla ve stejném období - více, než čtvrtina - zemřelých občanů ČR (přesněji řečeno - šlo o 26 % všech zemřelých). 

      Co je proti tomu těch 17 497 zesnulých do tohoto dne v souvislosti (nikoli na...) se SARS,  způsobeným virusem 2019-CoViD - tedy cca 10% všech zemřelých? 

      A to musíme odhlédnout od toho, že většina z těchto zemřelých, v tabulkách figurujících jako oběti SARS,  měla další jednu i více diagnos, významně oslabujících organismus, tedy nemocí a jiných poškození zdraví, snižujících reservy tohoto organismu pro přežití ... 

      A nejinak tomu bude i v dalších státech Evropy i v civilisované části světa.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit