Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Od Keni dolů po vyhnání bílejch to jde s tím kontinentem do háje.Nimomu se nechce makat jen bojovat.A když jim Evropa přestala posílat obilí (z Ukrajiny) ,tak se rozhodli přijet na gumových člunech do Evropy.

  • Keňa byla úžasná země. Ještě nesla "neblahé" stopy britské kolonizace, když jsem tam poprvé s rodiči trávil nějaký čas.
    Později, když se zakládala nemocnice a škola v Itibu (MUDr. Doležal s bratrem) už byl její obraz poněkud smutnější, protože to "neblahé" koloniální dědictví nějak vyprchalo.

    No a když jsem tam byl naposledy viděl jsem v Nairobi mladé lidi zfetované toluenem, stovky deklasovaných žebráků a nejen tam, ale i v Mombase nepředstavitelná korupce a moc gangů. 

    Jestlipak se tihle lidé neměli lépe, když měli sice méně deklarované svrchovanosti, ale více pořádku? 

    • Dostavím se k vám. Nepůjde mi o vaše nafoukané kritice nepřístupné ego, či ryze nezenovou mysl, ale o hloubkovou depilaci, protože svévolně a neproduktivně stále dlíte mezi živými.

  • Keňa by mohla prosperovat, kdyby:

    Keňa je zemědělský stát s poměrně rozvinutým průmyslem – představuje
    výrobu cementu a zpracování ropy. V zemi se těží menší ložiska sody, fluoritu, soli, zlata a niobu.
    Nejdůležitějším průmyslem je petrochemický, textilní a zejména
    potravinářský průmysl. V zemědělství pracuje 75 % veškerého činného
    obyvatelstva. Sklízí se cukrová třtina, kukuřice, pšenice, rýže, batáty, brambory, luštěniny, maniok, ovoce, káva, čaj, kokosové ořechy a sisal. Z dobytka se nejvíce chová skot, ovce, kozy, drůbež a velbloudi. Dominuje chov skotu, který má k dispozici 2/3 rozlohy země. Významný je rybolov a těžba dřeva z malých ploch lesů. Vláda podporuje cestovní ruch
    (populární safari), který je cenným zdrojem deviz. Zdravotnictví bojuje s
    nemocemi jako malárie, úplavice a AIDS.

    Díky turistickému ruchu (Viktoriino jezero, národní parky) a přírodnímu bohatství má země na africké poměry vyšší HDP na obyvatele – okolo 1500 USD.
    Dováží se většinou suroviny a stroje, 75 % všech Keňanů je zaměstnáno v
    zemědělství. Ostatních 25 % jich pracuje v továrnách nebo ve službách.
    Keňa má veliký státní dluh, který způsobuje vzrůst nepokojů v zemi. Nezaměstnanost se zvýšila, když země přijala velký počet uprchlíků, kteří sem přicházeli, aby unikli
    občanské válce v sousedním Somálsku. Nyní je v Keni nezaměstnaných 10 %
    obyvatel.

    • josef.chmela

      Keňa by mohla prosperovat, kdyby:  ...nebyla USA protektorátem.

      • V mém příspěvku výše je uvedeno, že Keňa měla na kontinentu nejvyšší HDP na obyvatele - tedy i přes to, že byla kolonií. Co se změnilo, jsem v jazyce českém, také uvedl - masivní imigrace. Oni možná také neumějí stát řídit. Ale věřím, vopičáku, že pro vás to může být nepochopitelné. Stejně jako řada jiných faktů. Pište častěji, ale rozhodně trénujte zadržení dechu na 6 minut.

  • Jiříčku tupý čumáčku ? Nebo jsi už skočil šipku ? Ta může být se zvoláním buď blahoslavený cvbn !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit