Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Já vám nevím, ale mi prostě přijde ten  dřevařský byznys hrozně zvláštní a nepřehledný. Jen se podívejte na strukturu Lesy ČR. V tomhle ohledu jsem hodně rád, že jsem využil dotace na tepelná čerpadla a vlastně nemusíme dřevo vůbec řešit. Maximálně tak do grilu, když si chceme udělat nějaké dobré masíčko. Třeba hovězí tomahawk, to máme doma fakt rádi. :) 

  • ninuska748

    My jsme si les jako variantu zeleného topení pořídili minulý rok a nevím, jestli bych do toho šla znova. Měli jsme udělanou výsadbu stromků, kolem toho lesnické pletivo a lesní zvěř se tím v zimě stejně prokousala a skoro všechno to zlikvidovala. Škoda přes 10 tisíc korun. Řešili jsme to s myslivci a ti nad tím mávli rukou ve stylu, že se máme postavit do fronty za zemědělce a další soukromníky, kterým zvěř ničí soukromé pozemky... Tak nevím. 

    • To máte docela štěstí, že máte takové možnosti. Já bohužel dřevo musím kupovat. Pořád se mi to ale vyplatí víc, než topení plynem nebo nedejbože elektřinou. Jen teda skladování dřeva nemám zatím moc dobře vyřešené. Potřeboval bych na to alespoň nějakou plachtu nebo něco podobného, aby mi dřevo nenavlhlo, ale zatím jsem nenašel žádnou dostatečně velkou. Jak to máte vy? 

  • to že se lesy u nás zvětšují je LEŽ používaná už 15 let!
    aby se zastínilo drancování přírody, likvidace chráněných druhů a firmička Lesy ČR mohla beztrestně kácet iv chráněných oblastech
  • Ve škole jsem se učil,že Němci i komunisti vyvážejí stromy na stojáka a co dělají nyní se nedá ani popsat jednou větou.
  • Místy to vypadá, jakoby vstal z mrtvých sudruch Major Terazky:
    -Fšetko popíliť!-*3*

    Ne, ale vážně. Nepřihodí se ke kalamitnímu dřevu také kvalitní? Po těch těžkých strojích jsou koleje, jako by projel přinejmenším 2. ukrajinský front-(ale alespoň se v nich drží voda).
    No, ono se také napíše, že je zalesněno. Je, ale namísto osmdesátiletých stromů jsou třeba sazenice. Jeden den jdu na houby a druhý den les nikde! Harm-west-story...
    Ještě by mne zajímalo, když v pohraničí prý patřilo vše Němcům (alespoň tak hlásali) "zhabaly" to církve. Jak je to možné?
  • Hlidacihopsa

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit