Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • prasata se koryt nikdy nepousti to same platí v politice *12*
  • Nezapomeň se přesvědčit, je - li to auto skutečně zlodějovo. Pokud bude auto kradené, jsi namočený ve spolupachatelství nebo v neoznámení krádeže auta. *11*
  • Kdyby každý zabil zloděje, který ho chce okrást, tak by byl plac i v kriminálech
  • Já s tebou souhlasím, ale jdi do parlamentu přesvědčit poslance, ať to uzákoní.
  • No,podle mne by tomuto principu - 1. hlaveň sůl, kruhá kule (smrtící) vyhovoval derringer předovka na černý prach. Prodává se tu všechno, nechci dělat reklamu výrobci. Stojí asi kolem 7 a půl litru + pistony, nabiják, zápalky, ucpávky atd. Je dvouranný, jen by si někdo nesměl splést přepinač hlavní. Prostě ládoval by se černý prach, ucpávka, sůl v papíru a přes ní ucpávka, nechtěl bych to koupit do hýždí. No a druhá hlaveň kule ráže 45. Navíc rána jako z děla... Ale jak by to soudy posuzovaly, to bych si netroufal odhadnout. Raději bych doporučil omračující obušek teleskopický 55 cm výsuvný, nabíjecí ze zásuvky. Má i světlo a alarm a milion Voltů, 4 miliAmpéry. Letmý dotek a útočník jde k zemi, při 3 sekundách si tam ustele na půl hodiny. A pak je asi den zblblý na kvadrát. Ale zůstane na živu a bez následků na zdraví. Vyjde na 3 litry. A je pokoj a bez rizika flastru za nepřiměřenou obranu. 55 čísel s nataženou paží dá asi metr dvacet až třicet, takže nožem by nebodnul, leda, že by uměl házet, což nelze vyloučit. U toho derringeru je problém §15 zákona o zbraních a návazně §25 nebo 27 téhož - kde s derringerem lze střílet výhradně pouze na střelnici, nebo při historických hrách, kdy se nestřílí kule. Ale zákon o nutné obraně by splňoval, tam by měl být obránce o.k. Otázka je, zda by se obhájce útočníka neoháněl tím zákonem o zbraních, to ale nejsem soudce..
  • A bude hůř. Protože pokud zloději nebo lupiči který si vybral věci ve Vašem domě nebo bytě, nepomůžete odnést do jeho auta, budete potrestán. *3* *3* *3* *3*
  • Velkou zásluhu na tom všem má Rychecký,který zabránil převzetí prvorepublikových zákonů,které neumožňovaly například přeběhlíky v parlamentu nebo prokazování úmyslu ukrást věc od počátku.Teď na to kouká z vrcholu ústavního soudu a za ohrožení demokracie to nepovažuje !
  • Jistě že máš pravdu. Zasloužil si to. Žádná škoda toho ksindla. Jenomže ten chudák co ho sejmul. Ten bude bručet až se za ním bude kouřit. A za rok si po něm nikdo ani nevzdechne, že udělal něco za co ho lidé v diskusy chválili. Nejsme křováci, abychom se stříleli na ulici a kdekoli jinde jak se nám zlíbí. BEZ ZÁKONA. A to je to o čem tu píšu. Zákony jsou zmrvené, postavené tak jak někdo potřebuje.
  • Dělal jsem policajta skoro 30 let, střílím rád a dobře, ale nikdy jsem nemusel vystřelit na člověka. Jenže dnes je jiná doba a těm zoufalcům. kteří na obranu svého života, zdraví a majetku použijí zbraň se ani nedivím. Ostatně ve zbr. průkazu skupiny E je výslovně uvedeno, že ta zbraň je k tomuto účelu určena. Bohužel, co se týče přiměřenosti jejího použití, moc málo soudců toto vůbec připustí. Je to sice výsměch právu a spravedlnosti, ale co s tím naděláme ? Ale tak mě napadá, že naši dědové a pradědové, zejména hajní při střetech s NEOZBROJENÝMI pytláky, ale také různí hlídači proti zlodějům používali normální lovecké brokovnice nabité speciálním střelivem - štětinami se solí. Bylo to dostatečně účinné, zásah prý pálil jako 10 čertů a navíc darebák hned poznal, že je obrana myšlena vážně a nedovolil si pokračovat v útoku třeba s nožem, protože věděl, že pro takový případ je v druhé hlavni patrona nabitá hrubými broky či sekaným olovem. A přitom to bylo dostatečně humánní - zásah štětinami se solí nikoho neusmrtil ani mu nezpůsobil vážnější zranění. Četl jsem o více případech takovéhoto použití zbraně a nikdy jsem nenašel zmínku o tom, že by byl střelec potrestán. I když v dnešním Absurdistánu by se na to člověk spolehnout asi nemohl - ale za zkoušku by to stálo ! Vyrobit takový náboj nemůže být problém, ale nemohu sehnat patřičný "recept". Najde se někdo, kdo ho zná ? *7*
  • A kdo z města bude kov zpeněžovat chytráku? *1* Starosta ve svém volném čase?
  • Jak "lide český"? Debi.e český. Jsme národ dementů, kteří nad sebou potřebují pevnou ruku aby fungoval. Prvně to bylo Rakousko Uhersko, podruhé bolševik. Škoda konce toho prvního. Ještě si myslíme, že tatíček Masarique byl tím pravým? Já už ne. A to opomíjím takovou skutečnost jako jeho střelba do lidí v Duchcově. O tom nám nikdo nepindá...
  • Zákon nikdo nezrušil takže stále platí ale justicie to neví nebo jsou nevzdělaní *6*
  • Právo bránit svůj domov je základním právem. Pokud někdo ohrozí mě nebo moji rodinu a stát neposkytne přes to, že mu platíme reálně přes dvě třetiny našich příjmů účinnou ochranu, nemá právo mě stát trestat. Policie pravděpodobně přijela až na oznámení střelby, drobnou krádeží se příliš nezabývá. A tím to začne. Vykradou Vám auto, ale psa nasadí po několika hodinách, mají právo zjistit mobily v okolí, neudělají nic, jen Vás 3h vyslýchají a po měsíci nic nedělání případ odloží. Budu je příště volat nebo po tom prevítovi hodím kámen? Odpověď je jasná.Střelci doporučím vzít si opravdu dobrého advokáta. Možná některý dobrý by se mohl sám nabídnout.
  • Ano, souhlasím, ale švejkovi ještě není tak zle.Co nemá švejk na účtu to se ho netýká a pak se diví. Jinak by byl šmitec už na začátku.
  • Problém to je, protože gaunerů je plný parlament *16*
  • Neumím si představit, že bych vzal auto a šel obhlížet, kde leží nějaké železo.
    Dobře to měli vyřešeno na severu, kde měštáci každému, kdo neprokázal, odkud železo do sběrny veze - tedy pokud ho "našel", ono staré železo zabavili ... Chtělo to jen dotáhnout do konce a za neozmámení nalezené věci vysmahnout pokutu!!! Pareagrafy na to jsou, jen se nebát je použít.
    Dalším nádherným fenoménem je lustrování vozidel, které sváží odpad do sběrných dvorů, kdy cikáni skáčou před auto.... Modlím se, abych nějakého mladíka neporazil.
    Večer po nich zůstane takový nepořádek na veřejném prostranství, jak rozebírají pračky a ledničky - hanba mluvit, a nikoho to nezajímá. Přitom okrádají město, které může kov zpeněžit...
    Ale městská policie s tím (hk) nedělá vůbec nic...
  • Nebudu se zde dlouze vyjadřovat, ale myslím, že každýmu je jasný, že toto je další z příkladů, který poukazuje na stav naší země. Trestáni jsou lidé, kteří brání svůj život i majetek (co na tom, že on byl sám a oni tři, že), kteří vymění sklíčka na semaforech či malují tykadla a dalších x případů. A na druhou stranu politici co se podílejí na rozkrádání a tunelování státu, vlivné osoby namočené v různých kauzách, prostě všichni ti kteří vládnou bohatstvím a mocí si klidně dál žijí bez potrestání. Jak dlouho tomuto budeme přihlížet, lide český!!!!!!!!
    Tato politická sebranka si vytvořila zákony podle sebe a výsledek za těch 22 let je vidět. Naše republika byla v 89 v plusu, byla soběstačná v zemědělství i v jiných odvětvích, byl to základ z kterého se mohla republika odrazit do lepší budoucnosti, to se ale bohužel nestalo i díky tomu, že se k moci dostali lidé prosazující vlastní zájmy a ne této země. V hymně se zpívá "zemský ráj to na pohled, a to je ta krásná země, země česká, domov můj - bohužel dnes je z toho ráj zlodějů, prospěchářů a cizáků, kteří ničí poslední zbytky bohatství a krás této země. Lidé, otevřete konečně oči a hlavně začněte přemýšlet, ničí a kradou nám zem přímo před našima očima, a věřte nebo ne, je to záměr!!!!!!!!!!!
  • Kuši si můžeš koupit třeba v e-shopu. Záleží, jakou chceš. Ale kvalitní kuše stojí od 15 tisíc až 50 tisíc Kč. Lovit se ale s ní nesmí, střílet po lidech už teprve ne, je posuzována u soudu jako tichá a tedy zákeřná zbraň a palety za její použití proti člověku jsou na horních hranicích trestních sazeb. I cikán je šlověk, i když krade, ostatně zlodějů máme dostatek i na vysokých postech a nejsou to cikáni a také kradou a po miliardách. Cikáni jsou proti nim "žabaři". A ty chceš střílet, zatímco hlavní zloděje volíš !!!
    Bohužel i špatný zákon je také zákon a platí a každý držitel zbraně by jej měl znát. Je povinen využít nejprve všech prostředků k odvrácení hrozby mírnou cestou, tedy i včetně útěku !!! Paradox, ale zákon říká vlastně, že když načapáš zloděje, tak máš raději utéct a nechat ho krást !!! To je ale zákon, co ??? Pokud tedy už se rozhodneš střílet, tak ti soud může uznat nutnou obranu jedině, když se proti tobě útočník řítil se smrtící zbraní, třeba nožem a neměl jsi možnost jinak ochránit svůj život a majetek. Jestliže proti tomu střelci stojí dva svědci, kteří jej mohli zabít a neučinili to - kuše je jen jedna rána a nové nabití trvá až 20 vteřin, za tu dobu by jej stihli zapíchnout. Nu a ten střelec má smůlu, snad mu soud trochu sleví za veřejné mínění, které je na jeho straně. Ale ono by jej vyšlo opravdu levněji, kdyby utekl - Jestli vyfasuje třeba jen poloviční sazbu 8 let a v cele s cikánama, tak by se mu ten útěk vyplatil více než bohatě. Ono to vypadá, že se snad zastávám cikánů, omyl, jen upozorňuji občany, aby při obraně svého života, co by přitom měli mít na paměti - mysleli a nestříleli spontánně bez rozmyslu. A citovat lze pouze zákon , více psát nelze, vypadalo by to pak na nějaké navádění - to je trestné. Ale k těm kuším, dají se sehnat i levné obyčejné kuše kolem 3 tisíc + šípy po stovce jeden. Ale kuše není vhodná k sebeobraně !!! Má jen jednu ránu, nabití trvá déle a je namáhavé - třeba 150 librová kuše se natahuje silou cca 68 kg, to je asi jako zvedat půldruhého pytle cementu najednou. Je určena ke sportu a zábavě, lovit se s ní nesmí a navíc je neskladná, lepší je udělat si zbroják a koupit legálně střelnou zbraň.
  • Jaký pak ciráty,vlezl tam kam neměl,dostal to co mohl očekávat.
    Do cizích objektů nebo na cizé pozemky se prostě neleze.
    Zdali mu spadl šíp do hlavy z kuše nebo shnilého trámu,to už je jen a jen jeho problém.
  • Vážení tohle jsou jenom tísíkrát opakované pindy. Nebyl by problém zákon postavit tak, aby se obviněnému nic nestalo, ale i tak, aby potencionální zlodějští a násilničští zmrdi byli tvrdě potrestáni za to co provedou. Mnoho z nich by se toho pod hrozícím trestem vyvarovalo. Jenže ona není vůle ty zákony tak postavit. Těm nahoře to vyhovuje aby se lidi zabývali těmito, pro ně malichernostmi a odvrátili tak pozornost od těch největších jejich zločinů....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit