V Ostravě začíná festival Colours of Ostrava
-
pro hluché z Radia Impuls aktuálně vysílající - proč jste stahovali tedy ten živák Miraie, dejte ho na youtube a do archívu zpět ne? , pokud já zle slyším. :) Dostal jsem teď nějaké zprávy na základě songu odehraném na Impulsu. jak zapnu to Kvačkajovou hacknuté rádio na bývalém mobilu, zapíná ten kolotoč rádií spousty kamarádek ze šoubizu, se kterými si píšeme, když jsou zrovna doma, pač čekáme, s čím kdo přijdete. :)
Koller ho NEpodpořil, ten klip s Cristovaem byl nahraný už předtím, jen shodou okolností vyšel v době mé kritiky Miraiova talentu k hudební profesi a nulovému hudebnímu vzdělání. Stojím si za tím samo, nejsem hluchý, mám navíc diagnostikovaný absolutní sluch z lidušky, ladil jsem i kvartet. Ten Miraiův koncert byla hodina bídy a nejhorší odvedené vystoupení profesionála, který za tuhle produkci vzal i potažmo peníze, co jsem kdy slyšel. NIc horšího si myslím, že už ani neuslyším.
je třeba se ptát hudebníků interně, máte tady takové prostředí, že nikdo neumí říci věci pravděpodobně na rovinu naživo, nebo nemá tu potřebu, i tak to může být. Do mě se Mirai pustil v závisti stran té mé nabídky ze Států (jinak nevidím důvod, proč by mě měl tenhle servilní machiavellista řešit, neznáme se, navíc tady chodil a tohle rozhlašoval prodavačkám v jimi pronajatých obchodem - aby mi nadbíhaly, čiže mu v hlavě šrotovala ta má nabídka) tak jsem si ho pustil tehdy na Impulsu, abych zjistil, o koho se jedná a tohle z toho vzešlo. Do té doby jsem ho vlastně neznal. Psal jsem, že je na čs. trhu totiž ještě dalších dobrých 5 interpretů-ek, kteří se titulují coby zpěváci-čky a není tomu tak, zpívají falešně. -
-
a to umět naladit kvartet nebo kvintet, to by se tak nějak hodilo právě tomu Miraiovi jako kapelníkovi, ale s tím se právě muzikant rodí, proto hudbu nemůže dělat prostě každý, alespoň ne na profesionální úrovni.
znamená to právě cítit tu hudbu a je jedno, jedná-li se o komorní těleso nebo popové. Pokud nemáte hudební nadání (sluch), pak se i dokážete hodinu rochnit ve falešných zvucích (kapely i vlastního hlasu), což se bohužel přihodilo právě celému Mirai v tom impulsáckém živáku. A určitě jsem to právě neslyšel jen já, čiže se ptejte napříč hudební branží, muselo to být šokem pro většinu profesionálních hudebníků u nás. Tohle jsem totiž nikdy nikde zatím neslyšel.
A ostatně i takový Rudy Linka to přiznal ve svém článku, kde to sice vyznělo charitativně ten jeho vzkaz mé osobě, že "ani ve světě poslední roky žádná POP-ROCKOVÁ kapela nezazářila", ale kdo čte mezi řádky, tak tuší. Nepochopil jsem to teda vůbec, díky té mystifikaci pop-rocková, protože Mirai je čistý pop repertoárem.. Pokud tam nějaké aranžmá jejich skladby na živém koncertu sklouzne díky elektrické kytaře pár takty do rocku, pak to z kapely ještě nedělá rockovou..
Poznáte to třeba z kohorty fandů, což je u Miraie průřez celou populací (to rockové kapely opravdu nemívají), jak to tak u popíku bývá. Asi by se nějaká babička, která si toho Miraie zapne, hodně divila, že je najednou rockovou fanynkou. Taky to poznáte z hlasových dispozic zpěváka, Mirai má slaďounký hlásek, tam nic rockové zkrátka není. A konečně - proto si mohl dovolit i ZKOPÍROVAT několik taktů toho "Lunetic" korejského boybandu, tohle byste nemohli asi u Lucie (ta je pop-rocková) nebo Kabátu (vyloženě rockový) nikdy zažít, protože by to tam aranžmá nešlo nikterak použít do té jejich tvorby.
On se je Rudy pokusil natlačit a trochu zachránit za tou pomlčkou tím slůvkem rocková, ale tenhle lapsus si nemůže dovolit ani rocker, co jsem slyšel a v životě jsem neviděl podat Kabát takový výkon na charitativním, natož na komerčním vystoupení. Proto jsem to přirovnal tomu přijít navalený do práce a chtít za tu produkci v tomhle stavu věcí pak od zaměstnavatele mzdu..V rockové hudbě se totiž nějaký ten přešlap v intonaci hudebními kritiky povoluje, v popu vám hudební kritik ale nepovolí vůbec nic. Což byla i má argumentace, kdy jsem Miraie poslal na hlasovou průpravu, protože falešně byl i on zpěvem, nešlo jen o instrumentální selhání tedy.
A nemůžete se pouštět do Evy a Vaška, kteří tohle nikdy nepředvedli, tam jde u nich o repertoár, pokud Eva zpívá daleko lépe než Mirai.. To je prostě taky holým faktem. :) musíte být zkrátka k sobě féroví v té hudební branži tady u nás někteří..
-
-
Bude tam přítomen i za komunisty bavič. Ukázka:
Povídá kamarád kamarádovi: "Včera jsem si pouštěl moc krásný historický film o sametové revoluci a životě po ni.”"A co na něm bylo tak krásného?""No v zásadě nic moc, ale já jsem si to pouštělpozpátku.""A proč?""To ti byla nádhera, když ty ku.vy vracely zprivatizovaný majeteka nakradené prachya ti největší kecalové zparlamentu šli zase makat do kotelen."
-
-
Ano, i já jsem se to dočetl.
-