Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fleck má zacákaný trenažéry semenem a tečka v rudých trenclách malé bezvýznamné nic,ale jinak si myslím,že je to totéž individum *1*
  • Co komunista, to blbeček; důkazů je zde požehnaně!
  • Nenávistná zlodějská levičácká lůza se může vzteknout, že se církvi vrací to co jí komunisti uloupili. Dokonce jim vadí i obyčejný smrk, který Česko darovalo do Vatikánu a dopraví ho tam Bavoři, aby ta před celým světem representoval naši zem.
    • Místo plácání chujovin zde na diskusi si ho radši vyhoň. Chybí ti to jako sůl.
      • Souhlas! ale asi ztratil pinzetu,tak pindá nesmysly
  • http://vtipy.netroof.eu/item/19681/neni-to-jiz-povinny-desatek/ *16*
  • A pod českým vánočním stromem "restituční dáreček" poloviny polí a lesů české země a něco desítek miliard. "Bohatého Ježíška" církevní hodnostáři.

    *12* *16* *12*
    • A zase ty naše tupé reakce, za ktgeré by se jinde styděli...
    • Tvůj loupežnický komunistický mozeček zjevně nechápe nebo nechce pochopit, že v civilizovné zemi se ukradené vrací vlastníkovi a zloděj putuje do vězení. U nás se zatím vrací církvi to co jste ji vy komunisti uloupili. A ta druhá fáze teprve přijde.
      • Ty mentální chudáku, já s komunisty neměl nikdy co do činění. A to, co nakradly církve jiným -jinak věřícím, nebo nevěřícím se bude vracet kdy? Máš to taky tak zmapované? Pokud ne, tak si vem buráky a běž si hrát na písek. *12* *16* *12*
        • Střelče, s komunisty máš společné hulvátství, závist a neznalost faktů. Mohl bys přesně uvést komu, kdy a co církev ukradla? Místo psaní hloupých a nenávistných příspěvků by bylo vhodné, kdyby sis přečetl něco z historie. Abys nevypadal jako primitiv a hlupák.
          • Meleš pořád S R A Č K Y a ve vědomostech jsi na úrovni typu- mandelinku bramborovou tu nasázela USA a hraješ si na antikomunistu,buď soudnej a netrap se tím,že tvůj tata byl přišláplej komouš,co se po 89. neuměl zařídit,rozhoupat,stihnout převléci kabát .......prostě takové bezvýznamné nic (.)
          • Církev ukradla úplně všechno.Kde by taková neziskovka asi vzala peníze na pole,lesy budovy...?Ukradla je lidem co nevěřili nebo pravidelně nedávali desátky.Tak to je a třeba se stavte nahlavu vy črenoprdelníci.
            • To vesnickej balík: Já tě nechci "překecat", klidně si setrvej ve svých omylech. Mně naopak vždycky lákalo hledat o všem pravdu. I když pravda je často nepříjemná a jiná, než bychom si přáli.

              *4*
            • To vesnickej balík: Jsi si jist, že Bůh neexistuje přesto, že v něho věřili a věří přední vědci, fyzici, např. A. Einstein i mnoho současných vědců? I skeptik Grygar věří v Boha. Opravdu si myslíš, že svou "moudrostí" přesahuješ významné vědce? Zřejmě "věříš" ve hmotu o níž se domníváš, že je prvotní. Netušíš, k čemu dospěla současná fyzika, že hmota je teprve druhotná, primární je energie nebo spíš něco co dosud nedokážeme správně pochopit, ale co dokáže popsat matematika a fysika.
              Za co byli lidé vděční? Za uzdravení, za nějaké štěstí, které je potkalo a což přičitali projevu Boží vůle. Myslíš si, že se báli, aby je církev po smrti neprohlásila za kacíře?
            • Hele mě nepřekecáš že církev někdy udělala něco dobrýho pro lidi.Naše názory se nikdy nemůžou shodovat tak tady nebudem dělat divadlo.Ju? *3*
            • To vesnickej balík : Byl bys raději, kdybys musel v posvátných hájích slavit slunovrat a rovnodennost a přírodním bohům přinášet nejen zlato, šperky, drahé kamení, ale i lidské oběti, abys je usmířil a zajistil tak prosperitu a bohatou úrodu?
              A co to byly desátky? To byla desetina zisku, kterou jako daň odevzdávali vrchnosti nebo církvi. Dnes neplatíme vrchnosti, tj. státu, desátky, ale "jednadvacátky".
              Mistra Jana Husa upálila světská moc, samozřejmě katolíci, církev ho o dsoudila, sama si ale nemohla poskvrnit ruce krví. Vůbec to neschvaluji, ale je třeba to chápat v koncextu doby: MJH kázal věci, které byly v rozporu s učením církve tak jak ho církev v duchu své doby chápala. A podle jejich názoru tomu nemohlo být jinak, než že duše MJH je v zajetí ďábla, jinak by to přece nemohl říkat. A duši lze z moci ďábla osvobodit a očistit pouze ohněm. Oheň duši neublíží, protože je nesmrtelná. Není důležité, že přitom zahyne smrtelné tělo o pár let dřív, než by skutečně zahynulo přirozenou smrtí.

              Obávám se však, že vesnikej balík má slova v důsledku svých neznalostí a zabržděného myšlení těžko pochopí.
            • Ty seš jeden z těch pomatenců co věří v boha,co?Máš pěkně vymytej mozek.Za co by měli bejt lidi církvi vděčný že ji dávali svůj majetek?Ty lidi se spíše báli aby je neprohlásili za kacíře a tak aby přežili tak jim dávali vše na co církev ukázala.Takže vlastně násilně kradla.
            • Pole a lesy přiděloval církvi panovník a šlechta. Mnozí vděční křesťané, šlechtici, měšťané i prostí poddaní odkazovali církvi celý svůj majetek. Mniši pracovali v hospodářství, poněvadž pro ně platilo heslo Ora et labora (modli se a pracuj). Církev na svých pozemcích hospodařila, budovala kostely, kapličky, kláštery, církevní školy, sirotčince, starobince, v Klementinu v Praze jezuiti vybudovali astronomickou observatoř a zahájili pravidelná meteorolotická měření, která představují nejdelší a nejstarší souvislou řadu na světě.
            • Jo a církev taky ukradla naše svátky slunovratu a pojmenovala si to jako vánoce.Tak na to lidi myslete!

              Mistra Jana Husa upálili katolíci!
  • Kdyby to, co bude stát jen doprava dali na chudé děti v Africe, tak to bych brala. Divím se tomuto osvícenému papeži, že takové plýtvání dovolí!!!
    • dejte na chudé své peníze místo svého vánočního stromku
    • Souhlasím.
  • Cernoprdelnici a jejich prisluhovaci vyhazuji prachy na kokotiny namisto toho, aby se starali o sve ovecky nebo o ty, kteri to potrebuji. Ale tak to bylo vzdy.
  • Papežencům a církevním vrahům nestačí dary, pražský Hrad či polovina ČR od pravicové vlády. Nenažranci jedni, i strom je jim dobrý.
    • A to teprva přijde,ty restituce začnou hýbat vším.Ono jak se nabídne prst od ruky tak je urvou nejen s celou rukou,ale i paží.No,dobro došly.
  • v lese by mu bylo líp
  • Ta ostuda potomkům husitů,papeženci a církevní vrazi se opět derou k moci.
    • Pokud se znalý slušný člověk chce k něčemu hlásit, tak k názorům Mistra Jana Husa. Nikoli však k husitům, což byly loupežnické hordy, které husovo učení zneužily. Pod vedením Žižky, který byl původně lapkou (loupežníkem) a dalších hlasatelů "křesťanské lásky" táhly hordy zemí, vypalovaly hrady a kláštery, loupily a brutálně mučily a vraždily všechny kdo se jim nelíbili. Teprve rekatolizace zavedla v zemích Koruny České opět řád a pořádek. Ono nestačí číst zidealizované Jiráskovy romány nebo dokonce poslouchat bláboly komunistů, kteří viděli v církvi ohrožení své moci. Je potřeba studovat historické dokumenty. A tak je potřeba být schopen zamyslet se nad tím, co pozitivního přineslo křesťanství, jehož uchovatelem a předavatelem je církev, bez něhož bychom se klaněli přírodním bůžkům a obětovali jim nejen zvířata, ale i lidi.
      • Jan Žižka byl zeman. Lapku z něj učinila církev která ho tak zatížila desátky a jinými poplatky že nebyl schopen aby ho rodinný grunt uživil. Tak praví historie a výpisy ze starých kronik. Tečko oprav si své vědomosti. Zdraví Vás Jan Mydlář - mistr popravčí
      • Dal bych ti z jedné strany přes tlamu a jako zastánce těch loupežníků a jejich "učení" předpokládám, že mi nastavíš i tu druhou. Křesťanští loupežníci a vrazi se u nás roztahují max. 1100 roků. A koho že tito "lidumilové" vyvraždili ohněm a mečem "přesvědčili", k pravé víře? Původní obyvatele, kteří v Krista nevěřili. A v co věřili byla jejich věc a právo.Ta půda, lesy, majetky všeho druhu tady byly a někdo je vlastnil. A nyní se k tomuto majetku usurpují manipulanti Kristova učení, jako jeho vlastníci? Co bylo ukradeno, musí být vráceno? Tak se lumpi křesťané připravte, máte co vracet. Tak jako církevníci řičí, že nástupnická organizace po komunistech byl náš stát, tak ať za ně platí, tak náš stát je nástupnickou organizací našich platných hranic i nyní. Křivdy a zločiny spáchané na obyvatelích české kotliny se přece nedají ohraničit nějakou podsouvanou dobou, vraždy původních obyvatel ve jménu křesťanství se konaly, tak jako i jinde ve světě. Takže s tou tvou cooltůrou drž pysk, přede mnou bys to řekl jen jednou a pak by ti nikdo nerozumněl, ty vymatlaná kreautůro.
        • http://piv.pivpiv.dk/

          *1* *1*
        • Tečka je vypatlaná černoprdelnická palice.At´zaleze do kostela *12* .
      • myšlenky mystika Ježíše byly zneužity mocenskou manipulační sektou která toužila po moci a majetku lidí. Využila k tomu všech prostředků dezinformace zastrašování inkviziční procesy vraždy jinověrců, loupeže. V tom mezi katolickou církví a dnešními stranickými sektami není rozdíl. Nejagresivnější ze stranických sekt jsou právě ods a top09. Ježíš by neměl žádný problém s lidmi kteří respektovali a uctívali síly Přírody a Podstaty Života například na Velké Moravě před příchodem Cyrila a Metoděje nebo Americké indiány. Ale spolek lupičů se zmocnil ve své touze po moci a majetku, svobody lidí a kdo se nepodřídil, jejich zvrácené ideologii toho upálili nebo jinak zavraždili a majetek mu ukradli. Stranické sekty se chovají úplně stejně a své rabování maskují mýtem "boje za údajnou demokracii a prýsvobodnými volbami". Ale jedná se o stejnou verbež. Žižka a Husité pouze použili stejný metr "oko za oko zub za zub na hrubý pytel hrubá záplata" v rámci boje za své přežití.
      • Nevím jak může, podle tečky, horda zneužít křešťanství. Pokud se prokázala historie, tak Jan Hus kázal proti zlořádům katolické církce, proti tomu, že svatá ( zločinná ) katolická církev žíla nad poměry ostatního obyvatelstva, prodeji odpustků a dalším zlořádům - to je historicky doloženo. A na druhé straně v bibli, kterou se tak katolická církem ohání a "vědecky" vykládá, je věřící nabádán k opačnému žití a bytí. Pod znamením kříže a katolické církve bylo vyvražděnno statísíce lidí od pobaltských slovanů až po americké indiány. Jasné je, že katolická církev preferuje vlastnictví peněz, zlata, pozemků a moci nnad desatero a ideály bible. Zajímavé je, že po dobu Kostnického koncilů ztrojnásobil se počet nevěstek i když pro klér platil celibát. A mimochodem spirála dějin se zase vrací. Situace lidí je hlad, chudoba, nenávist, pokrytectví a totalita peněz. Speciálně v našich zeměpisných šířkách. Tečkův zásadní omyl je, že si plete křesťanství ( víru ) s církevními institucemi a jejich činností.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit