Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    V neposlední řadě pak všechny firmy "hořčičného průmyslu" patří Anglosasům - Amora Unileveru - a hořčičná semínka dováží McCormick&Company ...

    V regionu Burgundsko-Franche-Comté se vyrábí 80 % veškeré francouzské hořčice a je v něm zaměstnáno 2,6 % pracovníků v zemědělství. Burgundsko však i přes svou evropskou působnost nadále masivně vyváží kanadské osivo, které je mnohem konkurence schopnější a cenově dostupnější než osivo francouzské. 

    Je proto třeba zintenzivnit úsilí, které bylo od 90. let 20. století vyvíjeno ve prospěch rozvoje skutečně francouzského hořčičného semenářství. Přestože se mezi lety 2000 a 2015 zvýšila regionální zemědělská plocha věnovaná těmto produktům z 600 na 5 700 hektarů, jsou potřeby stále příliš velké na to, aby bylo možné zaručit 100% hořčici "made in France". Podle Zemědělské komory Côte d'Or by Burgundsko muselo věnovat 15 000 hektarů půdy této plodině, aby uspokojilo poptávku po 25 000 tunách osiva, které potřebuje regionální hořčičný průmysl.

    viz Le Figaro: "Pourquoi la pénurie de moutarde risque de durer"

  • Super, tak v Berlíně vznikne burza s hořčicí a žabožrouti jí budou nakupovat 8x dráž, než dosud. Jako my s jinými surovinami. 

    • Počítáš tam taky plyn a elektřinu? To bude potom 10 krát.

      • Podle informací Dezider Tokár z Mostu už  vypravil do Francie kamion plný kremžské hořčice jako humanitární pomoc těžce zkoušeným Frantíkům. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit