Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Důležité je to, že Venezuela si nenechá do toho mluvit. Na rozdíl od nás.

  • Venezuele  vládne  neobolševická  sebranka...

    Je evidentní, že někdejší ropnou velmoc vede od deseti k nule (ani ne k těm pěti)...

    • josef.chmela

      A to jen proto, že nedošlo k důslednému vyvlastnění ropných polí a vyhnání USA teroristů ze země. A dále neustálé embargování a politické rozeštvávání celé země ze strany USA teroristů a imperialistů.

      • Bez USA (resp. průmyslníků z USA a ostatních schopných zemí) by ropný průmysl Venezuely nikdy neexistoval. "Vyvlasnění" = krádež něčeho, co Venezuele vlastně nikdy nepatřilo (ale z čeho měla velký prospěch)...

        A k čemu vedlo "vyvlastnění" jsme viděli po roce 1948 u nás. Ani těch 32 roků, co bolševik odlezl z vládních postů na nápravu těch škod nestačí...

        • mun.go

          Zákon č. 44/1988 Sb. "horní zákon"; § 3 Rozdělení nerostů na vyhrazené a nevyhrazené: (1) Vyhrazené nerosty jsou: a) radioaktivní nerosty, b) všechny druhy ropy a hořlavého zemního plynu (uhlovodíky), všechny druhy uhlí a bituminosní horniny, c) nerosty, z nichž je možno průmyslově vyrábět kovy, ... § 5 Nerostné bohatství: (1) Nerostné bohatství podle tohoto zákona tvoří ložiska vyhrazených nerostů (dále jen "výhradní ložiska"); (2) Nerostné bohatství na území České republiky je ve vlastnictví České republiky.

          Podobně to samozřejmě mají i ve Venezuele. Takže nafta patří Bolívarské republice Venezuela. Že ji neuměli těžit a zpracovávat - to je ovšem jiná věc a to, že zabavili těžební a zpracovatelská zařízení cizích firem, zase další - měli jim je alespoň částečně uhradit a zbytek splácet. Státní firma Petróleos de Venezuela, S.A. nemůže těžit - nejsou peníze odčerpané dříve praktikovanými sociálními programy a nyní sankcemi USA.

  • Inu jak se do lesa volá. 

  • Kdo ví. Pokud bude toto vměšování USA a EU do chodů země v jižní americe pokračovat, možná, že se dočkáme i toho, že se v těchto zemích budou budovat základny Ruska s jadernými zbraněmi. Samozřejmě tyto země to s přehledem vysvětllí tak, jak to vysvětlovaly země blízko hranic s Ruskem. Tedy to vysvětlení je - každá země mě právo na svoji obranu a proto tedy může mít na svém území základny NATO. Samozřejmě ale v tomto případě bude opět použit dvojí metr, takže to bude opět nepřijatelné. Ale určitě by svět pobavilo, jak se USA začnou obávat o svoji bezpečnost, když budou mít rakety nadostřel.

    • To by si Rusko muselo vzít mustr od kamarádů v pruhovaných dresech s hvězdami. 

      Asi to prostě dělat nechtějí.  A to si nemyslím, že bych byl ruský poskok pane Občane. jen se snažím vidět očima a myslet hlavou. 

  • Tady je po ránu zase rudo od od poskoků CCCP.

    • Pane, neberu Vám Váš názor, ale zkuste mi rozumně odpovědět na tuto otázku - Je normální, že USA uvalily sankce na evropské firmy, které se podílína stavbě plynovodu Nordstream 2do Německa? Čím se provinily tyto firmy, že jim jsou zmrazeny účty a na majitele firem jsou uvaleny sankce? Jsou to např. německé a francouzské firmy? Toto je politika USA - s tím souhlasíte a je to normální? Tuto a podobné informace samozřejmě cenzura ČT nepustí dál, takže v českých mediích se to neobjeví.

      • Pane kolego, ani já Vám neberu Vaše názory bez  ohledu na to, zda s nimi souhlasím či nikoli. O uvedených sankcích nevím a nemohu se k tomu vyjadřovat.

        Pokud jde o politiku USA a CCCP, stačí si vzpomenout na období po 2.sv. válce: V západní části poraženého Německa obsazené armádou USA vznikl díky USA hospodářský  zázrak, obdivovaný celým světem.

        Naproti tomu v ČSR "osvobozené rudou armádou" Džugašvilli (zvaný Stálin) nahradil Hitlerův "hnědý" socialismus mnohem méně vypočitatelným socialismem "rudým", naše bohatá ložiska uranové rudy, za kterou nám GB nabízela nebývalý blahobyt na desítky let prohlásil  Džugašvilli za sovětskou válečnou kořist (!?)  a z naší země vytvořil kolonii CCCP...

        Však také někteří Rusové četli ČSSR jako Češskaja sovětskaja socialističeskaja respublika.

        Navštívil jsem nejednou CCCP i USA a v obou zemích jsem se setkal s lidmi velice přátelskými a ochotnými nezištně pomoci...

        Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, to se vědělo už v polovině 19.století.


        • Když Vy s takovou láskou pořád opakujete mantry staré několik desetiletí, i já si dovolím jednu.

          Vážený pane CCCP už desítky let neexistuje. Všechno se vyvíjí - i když s tím někteří evidentně nesouhlasí. 

          • dzixy

            Škoda, že ke svému tvrzení nepřikládáš Jidnro žádný argument, příklad. Pokud vím, tak Rusko je pořád komunistickou zemí, kde vládne rudý režim, jakž-takž se žije ve městech, kde je práce dost, venkov je však pořád zaostalý a je ho většina Ruska. Klíčovým k posouzení změn stačí příklad - ruské soudnictví. Domníváš se, že je na něm něco demokratického, co by vedlo ke spravedlnosti?

            • Takže ruští oligarchové a super miliardáři jsou komunistickým režimem tolerováni? Tam je komunistická strana ještě slabší než u nás. Máš v tom trošku neznalosti, ale je pohodlné donekonečna vidět Rusko jako komunistickou zemi a je to vše pak snadné a hlavně jednoduché na argumentování. Člověk ani nemusí přemýšlet. Tam je kapitalismus daleko tvrdší než u nás!!!!

          • Ano, CCCP se přejmenovalo, takže existuje pod jiným názvem a trochu "modernizované". Naše ČSSR také neexistuje, ale "bývalí" členové KSČ a konfidenti StB se jenom přejmenovali a díky stádu ovcí vládnou dál.

            • josef.chmela

              To tvoje stádo volů bude muset více zabrat aby zvítězil ten váš Guru.

              • Reakce na příspěvek:

                Opičáčku, to je omyl, já se nevěnuji živočišné výrobě. Ty snad ano? 😉

                • josef.chmela

                  Reakce na příspěvek:

                  Cha, cháááá. Ty tady neustále meleš o nějakém stádu ovcí. Tak si myslím, že když vylezeš ze chlíva, tak pak tě v hlavě napadá už zase jen to stádo ovcí.

        • To bylo před XXXX lety!!!!! Žijeme v současnosti. Danou informaci o těch sankcích si zkuste vyhledat na internetu a možná, že Vás začnou napadat myšlenky, že na tom asi něco je. Jsem zvědav na váš názor po zjištěných skutečnostech.

    • josef.chmela

      To je tu zase od "občanů" nablito.

      Podívej se raději kolik pisatelů souhlasí s mým příspěvkem a kolik s tebou. Já vím, je tu jeden problém. V té tvoji demokracii je většina 2 hlasy a menšina 7 hlasů. Máš to těžké k pochopení.

    • ... a bolševické sebranky, blízké KSČM...

      • josef.chmela

        ... a objevují se tu i takoví co podporují USA terorismus a imperialismus a jsou zastánci vývozu USA demokracie na pláštích  bomb pro humanitární bombardování. To už je úplná zvrhlost. Komunisti dobře věděli proč takové lidi zavírali do vězení, jsou totiž nebezpeční pro celý svět.

  • Venezuele vládne neobolševická sebranka...

    Nicméně - je to její věc a naše zbytečná starost - viď "Bobling"

    • Ale kdepak dědku , moje maličkost. Ty , jenom ty , jsi tvůrcem tohoto hlubokého vyjádření. Nikdy bych si tě nedovolil o autorství , snad dokonce otcovství ohledně tohohle sqostu připravit , nebo si ho jenom přívlastňovat. Určitě by se dalo spočítat , kolikrát už jsi to jenom tady dědku použil.

      • Pan Sigmund FREUD  radil - a já se jeho radou řídím:

        "Předtím, než si diagnostikujete 

        - depresi

        - nízké sebevědomí

        ujistěte se prosím, zda nejste obklopen blbci..."

    • Jestlipak oni ti neobolševici nebudou horší, než ti původní? 

      V nových podmínkách samozřejmě? K tomu "ideálu" se blíží nejvíc Piráti a to je také podivuhodná skupina. 

  • Venezuela totálně rozvrácený stát a zase v tom má prsty USA za nemalé podpory EU. Venezuela ropná velmoc, která kdysi byla nejbohatším státem Jižní Ameriky se nechce podrobit USA zájmům. proto podporuji Venezuelu v jejím boji za demokracii, ale ne tu americkou

  • Je to Venezuely privátní věc a jiných zbytečná starost. 

    Uhodnete autora tohoto neotřelého citátu ? 

  • KIMCID

    dobrá práce venezuelo

  • Neměla by EU vyhlásit sankce i proti USA s požadavkem uspořádání nových regulérních prezidentských voleb?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit