Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosím, pak řádně vyvětrejte !
  • Němčina není jazyk a řeč ale jsou to hrdelní skřeky, proto se nehodí pro zpěv.
  • Havlova rakev je vystavena ve Vladislavském sále.
    A kde je uložen obsah?
  • Lucko moc se pleteš,jsi hloupá, nejdřív zemřel Čong-Li v sobotu a v neděli Havel takže to bylo obráceně Čong-Li vzal sebou Havla a kam to se neví.
    • milá jančo, to byl vtip.....nic víc....
  • Pišto stále ti říkám že jsi blb a blbem zůstaneš.
    • Hmmm...tak za to ty, Otto, budeš asi génius:-))))
  • Poslední dobrej skutek Václava Havla byl to, že sebou vzal Čong-Ila......a poslal ho do pekla....Vivat HAVEL !!!!! A pište si co chcete, lidi závistivý.....
  • Tomáš Klus - Pánubohu do oken-------------http://www.youtube.com/watch?v=Hllk21wloMo&feature=player_embedded#! *14*
  • Morálního velikána...ty jsi mě pobavil. Dyť to byl normální nemorální záletník :-)
    A taky je komické jak pacifistu a likvidátora československého zbrojního průmslu Havla vezou na lafetě. Uf uf, to jsou paradoxy.
  • Za svobodu v česku patří především poděkovat Gorbačovovi za perestrojku a Východním Němcům za útěky přes Maďarsko do Rakouska, Maďarům, že je nechali. Češi byly hrdinové až dlouho po pádu Berlínské zdi. Prostě tady žádná revoluce nikdy neproběhla, jen jsme využili hrdinství východních němců. Ani polská solidarita a ani chartisti nic zásadního nedokázali.
    • Gorbačov nebyl příčinou, ale důsledkem toho, že komunismus konečně chcípl a ruské impérium se rozpadlo.Být to o deset let dřív, tak by Gorbačov skončil v kriminále jako nepřítel socialistického státu. V ostatním máš pravdu, Češi se pouze přidali a využili situace. Jako vždy.
      • Vážený Petře, jsi na omylu, když myslíš, že myšlenka či idea může zemřít. A ještě k tvému pojmu vyhnání Němců? Kdo vyhnal koho v roce 1938 z pohraničí Československa? Tu dobu jsi zřejmě nezažil, ale můžeš si přečíst projev prezidenta Beneše, když podepsal dekrety mimojiné i o odsunu. Varoval před revizionisty a věděl proč. Máš svůj názor, diskutujme, ale neurážejme. Příjemný večer přeji.
        • Peere, máš pravdu, tak jako přežívá nacismus v různých formách neonacismu, tak je to mu i s neokomunismem. S tím vyhnáním "Němců" je to trochu složitější: To nebyli Němci, ale německy mluvící Čechoslováci. Byli to původní obyvatelé Zemí Koruny České, kde se nemluvilo jen česky, ale celá třetina hovořila německy. Tzv. "národnost" se v rakouské monarchii nechápala jazykově, ale "zemsky": kdo se v Čechách narodil, byl poddaným císaře, svobodným měšťanem nebo šlechticem, byl Čech. Proto mezi 27 "českými" pány popravenými r.1620 na Staroměstském náměstí byli i tací, kdo neuměli slova česky a mluvili německy. Podobně ve Švýcarsku se hovoří německy, francouzsky, italsky a rétorománsky. A všichni jsou Švýcaři a žádný "odsun" se tam nekonal. Po připojení pohraničí k říši odcházeli zejména ti co tam přišli po r. 1918 z vnitrozemí: policisti, poštovní zaměstnanci, státní úředníci. Ti se tam nenarodili, neměli tudíž v těch obcích tzv. domovské právo. A navíc když se dané území stalo součástí říše, stali se všichni obyvatelé občany říše. Kdo nechtěl optovat pro říšské občanství, musel odejít do vnitrozemí. Učinilo tak i mnoho německy mluvících Čechoslováků. Přesto ale těch co odešli bylo nesrovnatelně málo oproti těm 3.5 milionům vyhnanců. Beneš byl nacionalista, při svých studiích v Paříži na Sorbonně se zřejmě shlédl zhlédl ve francouzské revoluci a z ní plynoucího nacionalismu. Vymyslel si se svou skupinou ideu tzv. "československého národa" vycházející z obrozeneckých nesmyslů (Kollár a další), kterou ani sami Slováci nikdy nepřijali. Německy mluvící Čechoslováci se tak dostali do postavení národnostní menšiny a to je nahnalo do náruče Hitlerovi. Přesto Henleinova strana dostala v třicátých letech jen asi 66% hlasů, celá třetina byla proti. To vyhnání odkoukal zakomplexovaný psychopat Beneš (malý postavou trpící napoleonským komplexem) v Rusku: tam se totiž "přesídlování" národů praktikuje odedávna. A když mu to západní představitelé rozmlouvali, tak prohlásil, že to stejně provede a za pomoci Stalina. Na druhé straně ve Francii, v Belgii se žádný "odsun" nekonal a stále tam žijí německy mluvící Francouzi nebo Belgičané.
          To vyhnání je černou skvrnou na našem národě, za kterou se každý slušný člověk musí stydět.
          Ona pravda není vždy příjemná. Ale pravda není to co za ni chceme považovat, ale pravda je shoda daného tvrzení se skutečností.
          • Myslím, že nemáš pravdu. Mimochodem - Polsko posunulo i celé hranice.
  • Silně mi to připomíná dobu kdy umřel Brežněv, Andropov a Černěnko!!
    • A ty připomínáš své vzory, které jsi uvedl, magore!
      • Nemusíš hned oslovovat někoho, kdo vidí věci jinak než ty, magorem. Přesně takhle to v naší zemi funguje. Máš jiný názor, dovolíš si ho vyslovit, jsi magor nebo bolševik. Takhle hodnotí jiné právě ti opravdový magoři. Zamysli se nad sebou!!!
        • Ono nejde o jiný názor, ale o zcela nepatřičné přirovnání humanisty a morálního velikána Havla k primitivnímu fašistickému uzurpátorovi Brežněvovi nebo poskoku Černěnkovi.
          • Zeptej se těch, kteří pochytali a odsoudili ty grázli, které on svou "oduševnělou" amnestií propustil z vězení. Zeptej se těch, kterým díky této amnestii propuštění grázlové někoho blízkého zabili nebo zmrzačili. Zeptej se všech, kdo nesouhlasili se zrušením trestu smrti, díky kterému se v naší zemi loupí a vraždí za bílého dne. Těch všech se zeptej, jaký to byl humanista a morální velikán.
          • Ty si tady za trotla, který se ptá každého " kode je a co je zač"?? Co seš ty za pomatence?? V diskusích dostáváš nejvíce mínusů, protože meleš pořád stejné pitomosti a všechny označuješ za bolševiky.Buď seš překabátěnej bolševik sám (ti jsou nejhorší), anebo se potřebuješ objednat do Bohnic!!! Dneska si zapoměl si na Mongolské hordy!!!
            • Máš člověče naprostou pravdu. Petr skutečně patří do Bohnic. Obhajovat Sudeťáky, kteří se dobrovolně přidali ke Konrádu Henleinovi škodit vlastní zemi, ve které po generace žili a označovat Ruskou Federaci za fašistický stát, když tato země v boji se skutečným fašismem ztratila více než 26 milionů občanů, to může jen naprosto pomatený člověk.
          • Je otázka, kdo je větší poskok. VH nehájil české zájmy proti vnějším vlivům, ale své a kamošů soukromé zájmy a zájmy (nejenom) sudeťáků atd. PROTI Čechům v Čechách. Tomu se již neříká ani poskoctví, ale VLASTIZRADA. Už ho tam vezou, tou starou cestou, kterou se vracíval..... *16*
            • Medikologu, V. Havel jako president nehájil české zájmy proti vnějším vlivům? On nekladl důraz vstupem do EU na náš návrat do Evropy, do které jsme po staletí patřili? Nezdůrazňoval potřeba stát se členy NATO, abychom se uchránili před nájezdníky z východu, kteří by nás zase chtěli připojit ke své říši a po vzoru svých předků Hunů nás vydírat? A pokud jde o ty tzv. "sudeťáky", nezapomínejme, že to byli naši spoluobčané, kteří byli okradeni a vyhnáni ze svých domovů. Oni byli totiž také občany ČSR, následníka Zemí Koruny České. Ona zde totiž celá třetina občanů mluvila německy, tak jako ve Švýcarsku se mluví německy, francouzsky, italsky a rétorománsky a všichni jsou Švýcaři. To vyhnání je černá skvrna na našem národě, kterou jsme si uškodili především sami sobě. Představ si, že by teď někdo podle stejného receptu všechny komunisty a rusofily naložil do dobytčáků a vyvezl do Ruska. Bylo by to správné?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit