Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.novinky.cz/clanek/domaci-okamura-v-rusku-bych-zit-nechtel-40466895?_zn=aWQ9NjkzODc4NTAzNzY3NjY2MjUwNXx0PTE3MTI0ODk5NjQuMzk2fHRlPTE3MTI0OTAwNjYuMDM3fGM9MjY1MDI3NTE4MzM3MjhFNDFCNkVDRDk3QzJCNEE4RjA%3D

    Tomiovi dal někdo ráno čichnout ke květince pravdy, jako Oskárkovi z Čestmíra. tohle si doufám zapamatuje každý jeho volič - TOMIO OKAMURA BY NECHTĚL ŽÍT V SOUČASNÉM SOVĚTSKÉM SVAZU. 😂
    Píšu vám to raději velkým, soudruzi, pro vaše narušené kritické myšlení. Tohle je jasný vzkaz voličům a konečně slovo chlapa, které teď Tomio bude ale týden, obávám se, vysvětlovat nejen v Kremlu..😂

  • https://www.novinky.cz/clanek/volby-korcoka-a-pellegriniho-ceka-tesny-souboj-40466733

    soudruh čarnogurský je elitní slovenský rusofil, tam tu podporu Korčokovi nikdo snad ani nečekal, kdo je znalý slovenských poměrů. Jím zřízená soukromá univerzita je pak plná skandálů (stačí googlit) s rychlodiplomy tuším i pro brněnské regionální politiky, diplomy si tam dělají děti slovenských rusofilů (u kterých je diskutabilní, zdali by absolvovali terciarní stupeň na čs. univerzitách, znám případ takového prudkého myšlení jedné jeho absolventky - fotr bývalý ústavní soudce), které pak míří, jak jinak, ne do soukromých praxí, ale státní správy. Proto se tam taky studuje obor jako právo. :)  taková akademická slovenská Gorila.. s křesťanstvím to nemá absolutně co do činění, s jehovismem hodně..

    • ...do státní správy rozumějte jako soudci, státní zástupci nebo represivní složky - kriminalisté. Ta absolventka, dcera ústavního soudce - exkomunisty, celá rusofilní rodina, dnes pracuje na bratislavském soudě připravená sloužit režimu Fica, dříve si to takhle obhospodařoval Mečiar. Proto taky její fotr - někdejší ústavní soudce Lalik byl jedním ze dvou soudců, kteří byli proti obnovení stíhání Mečiara v kauze únosu syna exprezidenta Kováče..

  • "Pro financování strategických investic zvažuje stát za jasně garantovaných podmínek využít i peníze z penzijních fondů, případně peníze pojišťoven. "To jsou volné prostředky, které by bylo možné využít právě k přípravě těch důležitých infrastrukturních a energetických staveb," uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS)."

    No jasně, že je potřeba vše utratit, než něco nechat pro budoucnost. Ovšem chápu, že to už u koryt nebudete, takže po nás potopa.

    Mimochodem jak se projeví na ceně elektřiny ta ohromná investice, když nám bude stejně cenu el. energie určovat burza v Německu? Asi nijak, že? My to zaplatíme a Němci budou mít levnou elektřinu.

  • vanhorne

    Je to tezke porizeni. Kdyz chtel Franta nechtela Marka, kdyz chtela Marka nechtel Frantik a kdyz chteli oba, tak uz nemohli.🤣

  • Čeští poslanci by se mohli zeptat svého premiéra, kdo dal Ukrajině souhlas k ostřelování ruského území českými raketami. Pokud se nezeptají oni, jednou se Petra Fialy může zeptat někdo jiný, dodává Ján Čarnogurský.

  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-nemecka-ekonomika-ma-problem-vazne-odbyt-elektromobilu-248769

    pojďte, vyřešíme ten problém tady v jedné mé glose.. :) úplně by stačilo, kdyby vlády zemí, kde se rozjíždí elektroprůmysl, daly na prodeje aut nějakým způsobem zvýhodněné půjčky. Nemuselo by to být stran úrokových sazeb poníženo ani o moc a pak už jen veřejnost edukovaly..
    Protože, ti co mají doma fotovoltaiku, těm se zcela jistě vyplatí doma i nabíjet si auto. Může přitom jít i o širší příbuzenstvo. Prostě místo platby u pump si zajedu nabít vedle ke strejdovi, bratranci.. Vlády to musí jen obyvatele naučit.
    No a pak už je to ten kvadratický kruh, to už snad každý chápe. :) Pokud doma přes fotovoltaiku, na kterou jsou pobídky v Německu už dávno, čiže ji tam má už pomalu každý na baráku, nabíjím, tak šetřím to, co bych dal za ten benzín, naftu přeci u spalovacích nebo zážehových motorů automobilů.. že tam je převis toho, co ta fotovoltaika vyrobí pro domácnost, kontra to, co rodina spotřebuje, o tom nemá snad smyslu polemizovat.

    Vše to řeší střídače s úložišti, které získává rodina k té fotovoltaice. ASi toho méně pošle pak do sítě rodině (u nás ještě nemáme tenhle zákon ani hotový, má se stát tak nyní), ale vyřeší to problém s přechodem na elektrovozy. Vlády to musí jen lépe občanům komunikovat + úvěrově zvýhodnit nákup. Dnes stojí nejlevnější vůz tuším někde k 750tis, obvyklá cena je okolo milionu. Ať si každá domácnost propočte, kolik dá ročně jen za benzín, pokud jsou v rodině 2 auta. A to se bavím o nynějších cenách, ne o těch před rokem a půl dvěma. :)

    • Nemám nic proti elektromobilům, pokud se samy prosadí na trhu, podobně jako se prosadily auta se spalovacími motory (elektromobily byly dřív). Ale jakmile začne EU kroutit tržními principy pomocí dotací, zákazů a příkazů, tak to nepřinese nic dobrého. 

    • tu cenu elektroaut bude snižovat i nastupující výroba vodíkových aut, se kterou se začne v nejbližších letech, počítám. Nyní se řeší, na kolik ta těžba vyjde. Ale pokud máte jen ve Francii ložisko, které uspokojí energeticky celou planetu na více jak 100 let, pak si myslím, že je třeba si říci, že to roky zdržovala zase arabská, OPEC lobby. Pač já už jsem před 25 lety říkal otci, že řidičák začnu dělat, až vyjede první vodíkové auto z linky. A první vyjela elektroauta, za čímž stojí právě ta dlouholetá lobby Arabů, nic jiného mě nenapadá. Jinak se sondy začaly dělat už dávno.
      Takhle se na fotovoltaické panely navázalo elektroauty, protože ti, co je mají, tak dříve nebo později (spíše dříve :)  ), začnou nabíjet doma. Odtud vznik elektroautomobilů dříve než těch vodíkových v seriové výrobě..

    • pak se ještě bavme o životnosti elektro auta kontra spalováku, nafťáku. O rychlosti oprav klidně přímo na dálnici na dálku softwarovým inženýrem, tzn. klidně do 15 min. pokračuji dál, nemusím s tím do servisu.
      Lidem se ty výhody musí vysvětlovat, stejně jako se musely vysvětlovat výhody přechodu na fotovoltaiku, která díky tomu, že jde přeci o polovodiče, vyrábí vlastně i v zimě, tzn. celoročně. :) a tam je životnost snad 20 let, do budoucna jsem si jist, že ta životnost ještě s technologiemi poroste.
      A o účinnosti se snad nemusíme bavit, pokud to porovnáme třeba s fotosyntézou, kde je ta účinnost 10x menší než u výroby elektřiny přes fotovoltaiku, čiže i tady máme jako lidstvo náskok před přírodou, přitom ji nijak ale už neubližujeme. :)

  • Karel

    Jsem rád že v Dukovanech jsem stavěl atomovou elektrárnu která slouží i našim mladším spoluobčanům a také stovky kilometrů vedení VN a NN které také dodnes slouží. Nyní si užívám důchodu, kteří někteří mladí závidí až budou mít za sebou nové Dukovany které také budou sloužit až do jejich důchodového věku doufám že si jich za to mladí budou více vážit než dnešní mládež která si myslí že elektřina se vyrábí sama.

  • Bezcharakterní guma se chystá rozkrást korunovační klenoty. Pávek poslal korunovační kříž Němcům
    do Drážďan na půl roku. Je pravděpodobné, že ho někdo ukradne. Jestli sněmovna
    rychle něco neudělá jsme definitivně v pr.eli.

  • Vláda lháře Fialy sníží leda prd. Jen utratí naše peníze za rádoby akce do kapes sponzorů ODS. Jako vždy. 

  • KIMCID

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit