Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to snad víme my všichni, že se na naší vládu vůbec nedá spolehnout a je to naprosto příšerné, to jak se k nám chovají... Když člověk chce nějakým způsobem podnikat, tak si všechno musí zařídit sám a žádná odpověď se skoro nikdy nekoná v případě nějakých dotazů. I třeba v případě nějakého rezervačního systému si to člověk všechno musí zařídit sám.

    • Máte pravdu. Spousta podnikatelů bohužel toto období nepřežila. Na druhou stranu ne vše je černé. Například jeden můj kamarád právě ihned po skončení koronakrize začal podnikat a zatím se mu skvěle daří. Otevřel si pizzerii. Ze začátku v ní skoro nic neměl, byla tam pouze pizza pec elektrická a pizzu dělal sám společně s jedním kolegou. Od té doby už se ale přestěhoval do většího prostoru, má normální pizza pec a dokonce i několik zaměstnanců. 

  • Někde jinde jsem si dnes přečetl toto:

    Celkový počet OSVČ loni stoupl z více než 1,031 milionu takto podnikajících osob na více než 1,051 osob, tedy o takřka 20 tisíc lidí. V procentuálním vyjádření se jedná o nárůst čítající 1,9 procenta. Přitom v období let 2011 až 2019 narůstal počet OSVČ průměrným ročním tempem 0,6 procenta, tedy ani ne třetinovým v porovnání s loňskem.

    Ještě výraznější je loňský nárůst počtu OSVČ podnikajících v rámci své hlavní činnosti. Počet takto podnikajících osob narostl během roku 2020 z úrovně mírně nad 598 tisíci na více než 611 tisíc lidí, tedy o více než 12 tisíc osob. V procentuálním vyjádření se jedná o nárůst čítající 2,2 procenta. Ten je suverénně nejvýraznější za celé období let 2011 až 2020, tedy za posledních minimálně deset let. V letech 2011 až 2019 totiž v průměru docházelo dokonce k úbytku OSVČ působících v rámci hlavní činnosti.

    Tak jak to vlastně je s tou krizí OSVČ ?

  • Už potrestali Bureše, který porušuje vše možné a zavřeli mu Babišfert, který přece nevlastní? Může v době trestu přijímat dotace? Veškeré peníze co dostává jsou přece DAR, tak doufám, že mu je Alenka tak daní.

  • KIMCID

    Všiml si někdo kdo z vrcholných politiků (napříč stranama) je z Prahy? Nikdo pak to takhle dopadá když se křupani se.ou do hlavního města.

  • Dopřejme jim ještě těch pár minut slávy a po volbách půjde celá vláda a všichni, kteří zde ničili lidi nesmysly s covidem do vězení. A pak je již hodně dlouho neuvidíme.

    Všimněte si, že když se má rozvolňovat a zrušit stav nouze v kterém se výborně krade bez výběrových řízení tak najednou z čistého nebe roste počet pozitivních. Dělají to jednoduše. Raketově zvýší počet údajně testovaných, které ale na testovacích místech neuvidíte, protože jsou neviditelní. Ostatně jak si mají občané ověřit zveřejněné číslo pozitivních? Mají věřit této prolhané vládě. která nedoržuje ani svá nařízení? Doufám, že je pořádně kousne do zadku PES.

    • Pane Dvořáku, do vězení samozřejmě nepůjde nikdo. Moc rád bych viděl jinou garnituru politiků, jak by si s celou složitou situací poradila.

      To jsou jen řeči člověka, který dlouhodobě žije mindrákem. Až se v ČR přestane krást - nebude to ČR. Jen jednoho loupežníka nahradí jiný. A Vám by to nakonec mohlo být jedno.

      Nebo také čekáte, že Vám něco kápne? 


      • Slyšel jsem hezký názor proč volit Babiše (při jeho vstupu do politiky).

        "Nejde ani tak o to jestli bude krást nebo ne. Jde o to ukázat těm co kradou 20 let, že je snadné je dostat od koryta. A pokud on krást nebude tak to bude jen příjemný bonus."

        Řekl bych, že na tom něco bude. Volby za dveřmi a my, občané, opět máme možnost ukázat jak snadné je něco změnit.

        • Ano, je to snadné. Stačí změnit pravidla voleb a je to. Budeme mít v Parlamentu 12 - 13 stran a hnutí a bude se to lepit jako vlaštovčí hnízdo. 

          Komunisti tam už historicky nebudou, všichni budou proti Babišovi, takže asi 10-11. Všechny předvolební koalice vezmou za své. 

          Alespoň bude legrace. Bude se kupčit, vydírat a zákulisně jednat. Teď to dělalo jen jedno hnutí, ale od podzimu to bude jediná cesta, jak přežít. Rychetského dárek demokracii. 

          Takže velký úspěch budou mít bazilišci z KDU, ti jsou v tom mistři. 

          • ta změna pravidel hry vcelku na poslední chvíli se mi taky nelíbí. Na druhou stranu je pravda, že mohlo dojít k nerovnosti hlasů voličů.

            A to kolik bude  stran v parlamentu je jen na nás. Je potřeba zvážit zda ten komu dám hlas má šanci se do parlamentu dostat a v jaké síle. Má-li strana šanci na jedno křeslo je otázkou, zda jí dát hlas nebo dát hlas někomu s podobným programem ale větším zastoupením.

          • KIMCID

            Mě nevadí to množství stran ,ale ty vyhozené peníz za ně. Každá strana co se dostane do PS dostává na fungování 30 milionů. Na tak bezvýznamné strany jako jsou Top09 či KDU je to plýtvání .

    • Terminátore - je mi líto, ale obávám se ( a myslím, že oprávněně) , že nikdo z nich ve vězení neskončí...

      Bohužel...☹️

      Jinak - ty tvé výpočty sedí...

  • Mně by zajímalo jak by mnozí "podnikatelé" (nezaměňuj s Podnikatelé) byli připraveni na jiná mimořádná opatření. Třeba, kdyby 3 měsíce byla opravdu ladovská zima, všude 2m sněhu, všude namrzlo a stát by se zastavil kvůli přírodní kalamitě.

    Taktéž by měli zavřeno, ale ne kvůli státu. Taky by brečeli a natahovali ruce? Jestli nedokáží vést podnik tak aby měli rezervy na horší časy, nebo podnikají tak, že co jim živnost vydělá to utratí za blbiny potom se nemohou divit.

    Kde jaký ekonom, v souvislosti se zadlužováním, říká že je třeba mít minimálně 6 měsíční rezervu a že tu lidi nemají i když by ji dokázali naspořit. Proč by stát měl podporovat nezodpovědnost lidí (všech) tím, že jim bude rozdávat? Fajn neudržím živnost, tak ji prodám a nechám se tam zaměstnat. Nebo se zamyslím jak zefektivním práci.

    Dnešní podnikatelé, živnostníci, by se měli více vzdělat. Trochu si přečíst o T. a J.A. Baťovi, trochu o H. Fordovi nebo o H. Schichtovi.

    Znám spoustu hospodských, ale ani jeden se netají tím, že když s něčím může vydrbat tak s tím vydrbe. Je to jejich "životní styl".

    • Tady nejde jen o hospodské...

      Co takové kadeřnice, masérky, kosmetičky, teď i drobní zemědělci, kteří prodávali na trzích, které jsou zakázané...atd...atd...

      Kompenzaci 800 000,- Kč pak dostane pan hoteliér, protože je jeden " z nich" ...

      • Správně, nejde o hoteliéry, restauratéry či vlekaře. Jde o všechny. Proč by měl dostat kompenzace komediant Hrušínský ve výši 50 tisíc měsíčně a paní co uklízí po panelákách nic nebo jen 15000,- (500/den). Copak ona má menší nároky na život jak komediant. Za uklízečkou je aspoň pořádek, co je za komediantem? Na rozdíl od komedianta má uklízečka menší možnost naspořit si 6 platů do rezervy, zato kde který šašek si těch 6 minimálních mezd našetřit mohl.

        A co vlekaři, co kdyby byla extrémně teplá zima, taky by vlek nepustili. Co by žrali, trávu na svahu? O tom silně pochybuji. Natáhli by ruce? Jestli jo tak by po nich měli dostat.

        Hospod a náleven je v našem městě (cca 6000 obyvatel) okolo 15. OK, je dobře tak se uživí, ale když lidi přestanou chlastat, tak půlka z nich do roka končí. Je to dobře nebo ne? A není ke škodě oboru, když je jich tolik?

        Přece, když se rozhodnu podnikat tak si musím zvážit i rizika a počítat s nimi. A když je nezvládnu, tak se musím zařídit. 

      • Nepleťte si stát s Kampeličkou. Podle mého je až příliš benevolentní. 

        Patřím spíše k lidem, kteří by nešetřili kritikou, že příliš rád a mnoho rozdává ze společného. 

        Ale to je věc názoru. 

        • Rozdává velmi nespravedlivě...

          Hodně dává těm, kteří to nepotřebují a velmi málo, nebo nic, těm kteří kompenzaci skutečně potřebují...

          • Asi není autorita, která by to uměla spravedlivě rozdělit. Každé dělení je nespravedlivé. Všechny dotace a podobné věci jen deformují logiku života. A vždycky se najde někdo, vůči komu je to nespravedlivé a na druhé straně hodně těch, kteří toho zneužívají. 

            Stát by se měl starat jen o ty nemocné, nemohoucí. Ostatní si musí nějak poradit sami.

            Také nejsem úředník a státní zaměstnanec a musím. Nestěžuji si, nepláču, neskuhrám.  Přemýšlím a dělám.

            Jak říkal pan Baťa - krize je věcí více morální než ekonomickou. 

            Ale zase je to věc názoru. 

  • Okoune nejvíc točí peníze s.Bureš. Pivo se vždy <strong>čepovalo, již za císaře pána i Masaryka.</strong>

  • A tak nám zas redakční Pavlík namastil klasický článek. Otřít si botku, nakyat něco hnoje a pokusit se vzbudit soucit.Novinový komediant. Jo hochu špatnou skupinu jsi vybral.Gastro reprezentují největší odpírači opatření .Profesionální šizuňci kteří by točili za jakoukoliv cenu. A i díky jim se držíme v žebříčku EU na příčce hanby. Bohužel na Chcíplého psa doplácejí i normální hospodští. Jen se věří, že ten Chcíplý zatřepe co nevidět kopytama. Nejlépe hladem a chudobou.Hned jak se stane - to budou hezká denní číslička. A čokl ani jeho čoklové nebudou nikomu chybět.

  • vanhorne

    "Kéž by jednou našli sílu, využít svou energii v pozitivním směru."

     Udelejte to vy, Buresovi velebnickove, nerika se snad "Kdo radi at uziva"? Vyuzivat energii k obhajobe lhare, neni tak uplne pozitivni, spise negativni. 😀

    • Pane Vanhorne, prosím zanechte té prvoplánové vulgarity a nepište hlouposti. Pokud je to tedy ve Vašich silách a Váš příspěvek směroval na mě.

      Pan Babiš není nikdo, komu bych dělal velebníčka. 

      Jen když se na někoho dlouhodobě a systémově zaměřuje primitivní a vulgární, často vylhaná kritika okrajových a bulvárních médií, tak je mi na tom něco podezřelého.

      Aby právě to nebyl nakonec důvod, proč právě tohoto pána budou voliči ve velkém volit. 

       

  • Je zajímavé kolik nenávisti je mezi lidmi. 

    Je zajímavé, kolik zášti existuje proti vládě (legálně a demokraticky zvolené). 

    Obdivuji energii všech, kteří se snaží tohle všechno podporovat. 

    Kéž by jednou našli sílu, využít svou energii v pozitivním směru. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit