Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vláda není mimo. Ta je předně tam, kde má byt, tj. v pW deli.

    • No a ?

  • dzixy

    Většina občanů nemusí být ekonomy, aby poznali, ale bohužel i pociťovali, omyly vlády. Bezmeznou touhou odstavit Babiše a kejklením ve volbách sice toho dosáhli, ale za cenu, že na místa zodpovědných a moudrých lidi, dosedli samé "Béčka". A tak to tedy vypadá. Ješitným a neodborníkům mohou odborníci radit jak chtějí, ti se nepodvolí. Bohatá židle je bezpracný výnos, přesněji, výnos za mizernou práci a pohlazení ješitnosti.

  • Bývalý premiér . . .

    Bývalý šét národní banky . . .

    Tím je snad řečeno vše!

    • Ty nejseš bývalý hňup, ale současný.

      • Skutečně? 

        I Vy srandisto . . . 

    • dzixy

      Tondo, každý jednou bude "bývalý". Jde jenom o to, jak vyzní rekapitulace bývalého.

      • Rekapitulovat lze jen a pouze 

        něco užitečného.

  • S Rusnokem je to stejné, jako s jeho GURU Zemanem. BUĎ SE MÝLÍ NEBO LŽE. 



    • . . . nebo mluví nesmysly . . .

      Nic z toho zatím nelze vyloučit. 

      Ani to, že může mít pravdu . . . 

  • No kdyby někdo chtěl doopravdy řešit národohospodářskou situaci státu, tak by se určitě našlo několik kroků, jenž by nezpůsobily tolik škody. Zrušit souběh vyplácení důchodu a mzdy, pokud zaměstnanec pracuje na plný úvazek. Zvýšit zdanění fyzických osob (jasný rozpor mezi průměrnou výší odvodů zaměstnanců a podnikatelů ). Výrazně omezit pomoc ukrajinským "uprchlíkům" ... dle pohlaví (mladí muži u nás ?!) , místa bydliště ....atd. Zvýšit pouze zdanění zaměstanců , považuji za primitivní krok , který pouze sníží koupěschopnost,s dominovým dopadem na celé hospodářství.

  • gaheris

    No tak jest vidno, že pravda a láska vítězí na všech frontách, nejvíc na Ukrajině tak tam se musí poslat těch 40 miliard co si vláda vypůjčila a samozřejmě dělá ručitele za jejich dluhy, wir schaffen das!

    • černá díra Evropy

  • Jak mimo? Byli už 4x v Kyjevě, mají tam desku, vozí metály! Jak mimo??

    Jo, vy myslíte situaci v Česku? Ale to přeci není úkol této vlády.

    Za všechno může Putin a Babiš a my nic. My jsme jen turisti. A6 si přidáme desítky tisíc, tak Vám ostatním poradíme, jak šetřit na topení. Sláva Ukrajině!

    • gaheris

      Sláva, sláva, sláva a žebrácká hůl českému národu!

  • důchodovou reformu tady už mohla a měla udělat vláda Topolánka, poté Andreje. Na tuhle vládu spadlo jen to, co zanedbaly už ty předchozí, které na to navíc měly klid a prostor (než přišel covid). Nyní je těch problémů k řešení více, navíc předsedáme EU.

    Já říkám, že už Kalda, jako "nejlepší ministr financí EU" měl dávno udělat reformu daňové správy, o tom hovoří skrytě v článku kolega Rusnok taky. Že se neměla rušit superhrubá mzda, pro to zrušení zvedl ruku ale i Andrej, čiže nynější opozice, tak tohle už jsem psal před volbami a je to taky jediná věc, co vyčítám prof. Fialovi, kdy lhal v debatě, že se to neprojeví v absolutních číslech. Že musíme zvedat daně je více než jasné, zvedají je i jiné vyspělé země v téhle době fiskálních schodků..

    Pořád tady ale zmińuji možnost progresivního zdanění hazardu, což by bylo první opatření,které by se mělo použít, protože se dotkne minima lidí (navíc se jedná o šedou kriminální sféru, která to hraje dosti často, čiže to půjde aspoň zpět do rozpočtu) a zdaní parádně sektor s abnormálními zisky.  pak je tady pořád možnost sáhnout do daňových výjimek (dodanit solarní barony - 10mld ročně to dá). Nemusí se lidem hned zdražovat pivo, víno alkohol obecně zvyšováním spotřební, stále je možnost, kam sáhnout jinam, do jiných sektorů

    • mun.go

      Důchodová reforma prostě znamená, že od státu dostanete na důchod míň. To je celé.

  • Neříká to jen pan Rusnok. 

  • „Ale ten vyšší důchod budeme platit všichni, a zejména naše děti, dalších padesát let… Lidé, kteří půjdou do důchodu za rok či dva, budou mít nižší důchod, ačkoliv pracovali déle,“ upozornil Rusnok.

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    Jen klid Rusnoku. Žádných dalších padesát let nebude. tímhle tempem bude buď do roka válka, státní bankrot, stanné právo a potravinové poukázky anebo revoluce kdy budou lidé tu smečku fialových r..t..rdů věšet na lucerny. 

    Já chápu, že na rozdíl od například řidiče autobusu kde se musí prokázat nějaké aspoň minimální kvality, do politiky může jít kdejaký ukdákaný d..b..l. Ale přece jen bych si dovolil navrhnout aspoň jednu drobnou věc....každý kandidát ve volbách by měl povinně projít IQ testy a pokud nepřekročí hranici 100 tak by neměl právo kandidovat. Teď po třiceti letech vidíme, jak to vypadá, když se do čela státu dostane smečka imbecilů jejichž jedinou kvalifikací a "kvalitou" je, že mají jakousi pofidérní stranickou průkazku. Kdyby tam dali Pepka Vyskoč, nenapáchal by tolik škody, co ta tlupa nesvéprávných diletantů.

    • Tady to vše vedli ti g"ekonomové" Klaus a zeMAN. Napřed přece nechali vše rozkrást a pak z těch spolků utekli.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit