Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zkonfiskujte Bakalu a jemu podobný... a bude peněz dost.
  • V podstatě je to tvrdý vydřiduch. A chová se ne jako zaměstnavatel otec který má své zaměstnance rád jako například kdysi u nás Baťa, ale pouze pro nejvyšší bezohledný zisk. Zaměstnance docela lituji, upřímně.No tak kvůli tomu podniká aby mi to někdo nevyčítal. Předpokládám, že se vláda zachová jak proklamuje, přece to nebudou platit daňoví poplatníci (většinu odvedou normální lidé zaměstnanci, nikoli firmy, to je statistika) Ale co v té souvislosti mne zaujalo v televizi.
    Obyčejní lidé slyšte, slyšte. Zaměstnanec z dolu Paskov si v televizi stěžoval, že jim bylo nabídnuto místo v Karviné - že zase další výdaje a ztráta času... Asi neví horník, že velká část lidí za zaměstnáním cestuje a mnohdy denně dost daleko. A Karviná je hned vedle. Další si stěžoval, že si vzal dvoumilionovou hypotéku na barák a teď ji nebude moci splácet. To je přece to riziko a má to mít pojištěné proti nemožnosti splácet. A představte si, uvedl, že má plat 30 tisíc, tak 15 splácel. Podle komentátorky teď chudákovi zbyde jen 15 tisíc a z toho se má stravovat, platit nájem či co, oblékat, žena jeho pracuje. Velká část národa musí vyjít z patnácti tisíc. A jsou rádi že je mají. Horníci byli vždy protěžovaní. Vím, mají taky těžké a rizikové zaměstnání. Ale nemůže na ně platit občan, který musí vyjít s jeho polovičním platem. Ale vláda jim zase nacpe a lidi ošálí. Komu se cpalo - cikánům a horníkům. Teď horníci zažívají pocity normálního zaměstnance který žije v jiných krajích, regionech, kde při ztrátě zaměstnání ani pes neštěkne. Ale jak jsem řekl - nepřeji jim nic špatného, jen jsou už ve standartním režimu normálního zaměstnance který musí myslet na zadní kolečka. S takovými platy museli ušetřit velké peníze, že jim to musí stačit na dlouhou dobu. Ovšem jestli šetřili. Horníci byli zvyklí hodně brát, pak to prochlastali, probendili, vše na rozdíl od ostatních částí republiky měli v obchodech jinde nedostatkové zboží... atd. Takže opakuji, nepřeji jim to ten úděl propuštěného, aby mne tu do mne někdo ryl.
  • kocourAmadeus
    Tohohle jme mohli být ušetřeni. Nebýt r. 89. Komu není rady...
  • Je obecně známo, , že Bakala sponzoroval ODS,TOPO9 a ČSSD desítkami milionů korun.Nabylo by fér, kdyby nyní tyto "nejdemokratičtější" strany věnovali tyto desítky milionů ohroženým horníkům.To by se teprve ukázalo, kdo je opravdový demokrat, a kdo v této zemi myslí na lidi práce!Lide český, až půjdeš k volbám, nezapomeň na to!!!
  • Bakala byl v devadesátých letech poradce Havla přítel K.Schwarzemberka co jste čekali od pravdy a lásky?Majetkový převrat v r.89 se konal v režii CIA pochybuji,že by to Zeman nevěděl jak to tady skončí,celá politická galerka od r. 89 by měla viset.
    • Kdybys nebyl kokotem, nestal by ses soudruhem!
  • Pan Bakala už má vyděláno a i kdyby ten důl zmuchlal a vyhodil, tak vydělal více než vy všichni tady za stovku životů a nemusí se dále starat o odbory a zaměstnance. Je to jenom vlčák, který jde za ziskem. Proto ho klidně pustí za korunu. To ostatní jsou jenom tanečky kolem toho, že uhlí je nyní artikl na umření. Jenom tupec by do dolu nasypal miliardy, aby za několik let řešil stejný nebo horší problém.
  • Nenastal čas opět na nějaký ten únor 48? Musíme si přiznat, že ten 23 letý experiment s takzvanou demokracií a tržním hospodářstvím se značně nevyvedl. Dalo by se ještě vůbec zachránit i to málo, co dosud neskončilo v kapsách spekulantů a podvodníků? Snad dalo, ale chtělo by to rázné jednání a poctivé zákony.
    • Milý Václave H. U nás nebude žádný nový převrat, nebo stávky, neboť i občané jsou pokrytci - do žádné stávky nepůjdou. Bojí se, nevím čeho. A je zvykem nadávat někomu za zády anebo kdo křičí tak mu aby nebyl viděn řekne - máš pravdu, ale sám neřekne nic, natož aby šel do ulic. Podívejte se na proticikánské nálady. Většina nadává. Ale aby šla protestovat do průvodu, to ne. Svádí se to na holé lebky. Ti to zachraňují. A politici z nich udělali kriminální živly jako z občasných stávkujících komunistická garnitura.
    • Problém je že není co znárodňovat po pravdě a lásce zůstali jen dluhy a hlavní hochštapler kulisák skončil ve třech urnách.
    • to co se děje ve světě nemá nic společného s demokracií. Je to důsledek nenažranosti a rozmazlenosti lidí, kteří požadavky na platy a soc.jistoty zvedli náklady na výrobu jakéhokoliv výrobku na nekonkurence schopnou mez a to se v globálním světě začíná mstít. Třeba brambory vypěstujeme tak draho, že je levnější je do Evropy dovážet letecky z Austrálie.Ano je to výsledek tržního hospodářství a pokud se nezačneme chovat tržně, tak neprodáme žádný výrobek a budeme bez práce všichni. Na neschopnosti konkurovat cenou výrobků se podepisuje nenažranost energetických gigantů, ale i sociální odvody a daně.
      • mladý muži kille. Sledujte také hospodářskou politiku. My vyrobíme zemědělské produkty lacino. Levněji než na západě. Ale obchodník k nim přidá minimálně 100 procentní marži -těm nadávejte. A pokud si myslíte že je na západě vyrobí levněji (myslím Evropu), tak jste na omylu. Tam na vše dostanou takové dotace, že je pak mohou dávat mnohem levněji a zejména při tom když opustí jejich stát. U nás jsou sice také dotace, ale na jiné věci. Ne na brambory, obilí atd. *16*
  • A slizký Bakala si jen v klídku užívá svých "těžce" vydřených peněz a je nepostižitelný,fuj,hnus,škoda slov nad hajzl-em
  • kocourAmadeus
    Nad žádným nezaměstnaným v ČR se neprolévá tolik slz jako nad horníky z OKD a že je jich požehnaně. Ať napřed propustí cizince a 3000 lidí se hned smrskne na úplně jiné číslo. A ostatní holt půjdou na pracák. V tomto případě neplatí, že prodělek je taky kšeft. Bakala určitě Paskov dotovat nebude. I když možná je všechno jinak. Je totiž před volbami.
  • nevidim duvod proc by mel stat lejt penize do soukrome spolecnosti, mozna nezaviraji dul jen proto ze o uhli za danou cenu neni zajem a tak se nevyplati ho tezit. Ale hraje tam roli spackana privatizace CSSD a kdyby stat drive doly neprodal sokromnikovi tak by to bylo vydelecne nevim to je ted jedno dulezite je ze doly jsou ted soukromeho vlastnika a davat jim penize na nevydelecny busines je nesmysl. holt v roce 2013 nelze cekat ze uhli bude stejne cenenej artikl jako v roce 1970!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit