Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dzixy
    Zeman má pravdu, když v neziskovkách vidí "pijavice". Čest těm, co se opravdu zajímají o prospěšnou činnost a také ji vykonávají. Ale takové najdete na prstech obou rukou, a dost. Ostatní jsou jenom pijavice, zajišťující platy několika osobám, které nakonec vypracují falešné zprávy o hospodaření a činnosti. 
  • felix.julec

    Ono bude víc takových"powerdogů",kterým Babiš vychytá blešky,aby ztratili roupy.Mají však štěstí,ti kteří nemají hlavu jen pro to,aby měli nosit na čem klobouk,mohou okamžitě získat nové místo a být užitečnými.Volných míst je kolem 300 tisíc.Otázkou je,jestli jestli by tito nichtsmachři byli schopni dělat užitečnou práci.

  • Ještě dodám, tak jsem občas přispěl nějaké neziskovce, která podle svých slov pomáhala ubohým dětem v rozvojových zemích. Když jsem si ale pak přečetl, že ta neziskovka má prezidenta a viceprezidenta a další aparát, který to jistě dělal zadarmo z křesťanské lásky k bližnímu...

  • Největší neziskovka je Agrofert, tam by se daly ušetřit i 4 miliardy,  jinak většina "neziskových" peněz jde na fotbal a nadace Klause a jemu podobných kulišáků. K opravdu potřebným lidem se toho moc nedostane. Díky "zamakání" babišovského ANU jsme se opět ocitli ve špinavých, zkorumpovaných, šmejdích 90-tých letech. Vrátili jsme se do doby, kdy nám vládli lidé, jako Klaus a Zeman a  bývalí komunističtí papaláši a estébáci si tiše, za přihlížení vlády a s vyloučením veřejnosti, opatřovali miliardové majetky, stavěli bez stavebního povolení, šmelili s tituly a vyhýbali se bezpečnostním prověrkám. Zatímco ostatní občané si na radu tunelpapá utahovali opasky, a ti co se nenaučili rychle krást, stáli u Armády spásy ve frontě na polívku, vyvolení jedinci privatizovali státní majetek jako o závod. Jejich dluhy jsme pak zaplatili všichni - daňoví poplatníci.
  • Tečrová taky omezila prachy neziskovkám a to řídila stát jako domácnost!

  • Obávám se, že ani tolik nejde o ty neziskovky, ale holt když se stát řídí jako podnik...😛


  • Ono nejde jen o ty velké. Jde  právě o ty nenápadné, menší. nevím, jestli ještě funguje, ale jeden příklad:

    "Jan Ruml – další z nezničitelných. Kampak se nám „ztratil“ pan Jan Ruml? Nebojte se, nezmizel. Přisál se jen nenápadně na státní rozpočet. Postava Jana Rumla v čele neziskovky pro migraci snad už ani nikoho nepřekvapí. Když už si veřejnoprávní televize pozvala do svého vysílání zástupkyni Sdružení pro integraci a migraci, tak není na škodu věci se podívat, co je toto sdružení zač. V jeho čele stojí – kupodivu – Jan Ruml, s titulem „Předseda správní rady Sdružení pro integraci a migraci“.

    Když se podíváme na závěrečnou zprávu za rok 2014, tak zjistíme, že tohle sdružení má příjmy z veřejných zdrojů něco přes osm milionů. Veřejné zdroje jsou evropské fondy, hlavní město Praha, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra, Visegrádský fond, Norské fondy a tak dále. Vesměs, kromě Sorosovy nadace, jsou to veřejné zdroje, čili naše peníze. „A z těchto veřejných zdrojů dostává sdružení kolem osmi milionů“, začíná Petr Žantovský pohled na chod tohoto sdružení.

    Když se ovšem podíváme na kolonku výdajů, tak zjistíme, že z těch osmi milionů jich celých šest a čtvrt milionu jde na osobní náklady, na mzdy, plus sociální a zdravotní pojištění. Tedy více než šest milionů z osmi utratí za své pohodlné a královsky honorované bytí v tomto sdružení, což je úžasné. To je báječný a fantastický byznys, tomu se říká nezisková organizace. Nevytváří žádný zisk, nic veřejně prospěšného za ní není vidět, ale naprostá většina příjmů z veřejných prostředků jde na platy příživníků, kteří tam takzvaně „pracují.“ 

    „Další významnou položkou jsou tzv. ostatní služby, není tam ovšem nikterak definováno, co to je. Ale můžeme si třeba představit, že jsou to honoráře za brožury a podobné záležitosti, čili zase to může být nějakou nenápadnou, avšak pro veřejnost bohulibou formou přesunuto do těch správných kapes. To ale nemůžeme tvrdit s určitostí, protože to nám tato závěrečná zpráva nerozšifrovává,“ lituje mediální odborník. 

    http://www.czechfreepress.cz/kauzy/jan-ruml-dalsi-z-neznicitelnych-kampak-se-nam-ztratil-pan-jan-ruml.html

    • Lež jako celý ten trollí press, ze kterého jsi tu ptákovinu přepsal. 40% státních peněz do neziskovek jde na fotbalové bafuňáře a zbytek do nadací založených lidmi, jako V. Klaus, A. Babiš  apod. na ostatní zůstanou jenom drobky a na migranty, byť legální a další potřebné v podstatě pár korun, NULA. Bez státních peněz by byl Babiš, každý rok,  nejmíň 2 miliardy v mínusu a Klaus by jezdil přednášet akorát do KLDR a Putinovým fašistům do Ruska, a to by mu cestu musela platit slovenská imigrantka Lívia Mištínová.
      • dzixy
        Jsou to Tvé výmysly, žádná fakta. Fake news. A pěkně naivní. Nejvíce čerpají neziskovky typu Rumla, které podporuje západ EU. Jde  vesměs o "lidská práva", práva migrantů, i když nelegálních, a pod. pro nás, nezajímavé a nepotřebné činnosti.
    • Tak fungují neziskovky...Ruml nebo jiní. Oni se "sameťáčci jen tak neztratí.....

  • To se takhle k ránu probere na Klinice z rauše tělnatá sluníčkářka "samoživitelka" a protože se jí práce nezachtělo a "přítel" byl opět v base, zapojila oba dva závity. 

    a) založit e-shop, což "samoživitelky" moc rády

    b) založit neziskovku

    za b) je správně a tak na necelých sto občanů České republiky je jedna organizace zisková jen pro jejího provozovatele. Vyplácí se platy, hradí se náklady a zisk nikde. Především zisk pro společnost žádný.

    Ze srdce se omlouvám těm 8 NNO, které pracují poctivě. 

  • Konečně už někdo utáhne žvanilům s tuleníma rukama opasek.Jen aby to opravdu realizovali.Slíbit není hřích.Ti podělaní sluníčkáři už mi za naše peníze pijí krev.Dohromady nic kromě žvanění a podvodů a příživnictví neumí.Omlouvám se všem kteří to dělají nezištně a obětavě ale takových je opravdu minimum.Ti ale nejsou vidět,nikde se nechlubí,nemluví a pracují a necestují ,neberou plat atd z peněz které patří opravdu potřebným.

  • Ale trvalo to. To se nám to hodovalo u sluníčkářů za naše.To se nám to tady pozývalo vanráky z gumových člunů. Velké huby, velké plány - ale za naše. Oni nám najednou i někteří toulaví komedianti začínají brojit, že by se mělo pár těch afrických darebáků přijmout.Pomatenci ze Žít Brno by je tady chtěli otevřeně NAVOZIT. Jo hoši, to by jste nám moc moc znepříjemnili život. Na nás všech by bylo těm navezeným tady život extra znepříjemnit.Rozhádali celou EU, přicházejí parazitovat na systému a spotřebovávat  obecní peníze.Naše země není pro každého.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit